FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Linked Up 1
Quiz about Linked Up 1

Linked Up 1 Trivia Quiz


Pick a star, any star! All of these answers are linked to entertainment.

A multiple-choice quiz by AcrylicInk. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Common Bond Entertainment
  8. »
  9. Easy Entertainment CB

Author
AcrylicInk
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
394,454
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
866
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 73 (6/10), bellalise (9/10), Guest 174 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. Nicola Adams was the first female athlete to win an Olympic boxing title in 2012. What nationality was she? Hint


Question 2 of 10
2. Lee Harvey Oswald was accused of assassinating President John F. Kennedy. While in police custody, Oswald was murdered by a nightclub owner named Jack Ruby. In which year did Lee Harvey Oswald die? Hint


Question 3 of 10
3. Which actor played Barty Crouch Jr in the 2005 film "Harry Potter and the Goblet of Fire"? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these classic novels was written by H.G. Wells? Hint


Question 5 of 10
5. Family values are an important part of Italian culture. Which family member would be referred to as a 'nipotina' in Italian? Hint


Question 6 of 10
6. Vodka is a common base for alcoholic cocktails. Which cocktail is made of orange juice and vodka? Hint


Question 7 of 10
7. What was significant about the Symbiotes in the Spider Man comics? Hint


Question 8 of 10
8. Which colour completes the traditional wedding rhyme?

"Something old, something new, something borrowed, something..."

Answer: (One word, a colour)
Question 9 of 10
9. Hurricane Katrina ripped through the Gulf of Mexico, leaving devastation in its wake. In which year did it occur? Hint


Question 10 of 10
10. Which long-running TV show links all of these answers?

Answer: (Two words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 17 2024 : Guest 73: 6/10
Mar 31 2024 : bellalise: 9/10
Feb 29 2024 : Guest 174: 3/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Nicola Adams was the first female athlete to win an Olympic boxing title in 2012. What nationality was she?

Answer: British

The 2012 Olympics in London saw the introduction of female boxing events. Britain's Nicola Adams was the first woman to win Olympic gold in the sport. She competed in the flyweight tournament and won her medal on 9 August 2012. She went on to win medals at the 2014 Commonwealth Games, the 2015 European Games, and successfully defended her title at the 2016 Rio Olympic Games.
2. Lee Harvey Oswald was accused of assassinating President John F. Kennedy. While in police custody, Oswald was murdered by a nightclub owner named Jack Ruby. In which year did Lee Harvey Oswald die?

Answer: 1963

JFK was shot and killed on November 22nd 1963. Lee Harvey Oswald was arrested for the murder of a police officer less than an hour after the assassination. He was then accused of the President's murder, too. Two days later on November 24th, Lee Harvey Oswald was fatally shot live on TV by Jack Ruby, a Texas nightclub owner.

Many conspiracy theories have been put forward to explain how and why JFK was assassinated and why Lee Harvey Oswald was also murdered so soon after the event.
3. Which actor played Barty Crouch Jr in the 2005 film "Harry Potter and the Goblet of Fire"?

Answer: David Tennant

David Tennant is a Scottish actor who got his first acting job aged 16 in an anti-smoking film. He is an acclaimed actor on both stage and screen. He has worked with the Royal Shakespeare Company on many plays and was praised for his starring role in their 2008 version of "Hamlet". On television, he starred in "Broadchurch" and "Casanova", and has appeared in films like "How to Train Your Dragon" and "Harry Potter and the Goblet of Fire".
4. Which of these classic novels was written by H.G. Wells?

Answer: The Time Machine

"The Time Machine" was published in 1895 and was Wells' first novel. It was the first recorded use of the term 'time travel' to be used in the science fiction sense. Wells is known as one of the 'fathers of science fiction' because of his ground-breaking work in the genre. His other science fiction novels include "The Invisible Man" (1897) and "The War of the Worlds" (1898).
5. Family values are an important part of Italian culture. Which family member would be referred to as a 'nipotina' in Italian?

Answer: Granddaughter

Let me introduce you to la mia famiglia! There's mia madre (my mother) and mio padre (my father). I also have un fratello e una sorella (a brother and a sister). I'm not yet old enough to have una nipotina (a granddaughter) - I don't even have bambini (children)!
6. Vodka is a common base for alcoholic cocktails. Which cocktail is made of orange juice and vodka?

Answer: Screwdriver

Different variations of screwdriver can be made, but they are all based on a combination of vodka and orange juice. A Bloody Mary is a mixture of vodka, tomato juice, and a combination of other ingredients like pepper and Worcestershire sauce. A White Russian is made with vodka, coffee liqueur, and milk or cream.

A Raspberry Cosmopolitan is a combination of vodka, cranberry juice, and liqueurs.
7. What was significant about the Symbiotes in the Spider Man comics?

Answer: They were aliens.

Symbiotes were a race of alien in Marvel Comics. One of the most famous Symbiotes was Venom, a character in some Spider Man stories. The alien would take a host's body, increasing the host's natural abilities. They would become incredibly fast or strong as a result.
8. Which colour completes the traditional wedding rhyme? "Something old, something new, something borrowed, something..."

Answer: blue

The traditional rhyme has its roots in the English county of Lancashire. It dates back to the 19th century and goes like this: "Something old, something new, something borrowed, something blue, and a silver sixpence in her shoe". Each item refers to something the bride should wear in order to ensure good luck in the marriage.
9. Hurricane Katrina ripped through the Gulf of Mexico, leaving devastation in its wake. In which year did it occur?

Answer: 2005

The category five hurricane damaged properties and communities in August 2005. It formed over the Bahamas, but it affected a vast area in the Gulf of Mexico, including Cuba, Florida, and Louisiana. At least 1,245 people died in the hurricane and in the floods that followed.
10. Which long-running TV show links all of these answers?

Answer: Doctor Who

"Doctor Who" was a British (Q1) TV show originally broadcast by the BBC in 1963 (Q2). JFK was assassinated on November 22nd of that year and Lee Harvey Oswald was killed two days later on November 24th. On the intervening day, November 23rd 1963, "Doctor Who" aired for the first time.

The Doctor has been played by many actors, David Tennant (Q3) being the tenth to take the role. The show took inspiration from H.G. Wells' "The Time Machine" as the Doctor travelled through time and space in a time machine called the TARDIS (Q4). His first travelling companion was his granddaughter (Q5), Susan, who was played by Carole Ann Ford.

Along with his time machine, the Doctor often travelled with his sonic screwdriver (Q6), which got him out of a few tight spots over the years. The Doctor was an alien (Q7) who travelled in a blue TARDIS (Q8). The traditional wedding rhyme was referenced in the "Doctor Who" episode, "The Big Bang", when Amy and Rory got married. According to the Doctor, the TARDIS was old, but new at the same time because it was constantly renovated. It was 'borrowed' because he always intended to give it back, and the exterior was blue.

"Doctor Who" was taken off air in 1989, but returned in 2005 (Q9) with a new cast and crew.

"Pick a star, any star" in the introduction was also a clue to the sci-fi genre.
Source: Author AcrylicInk

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series General Quizzes:

A selection of General Knowledge quizzes I have online.

  1. On Cloud Nine Average
  2. Cat Scratch Fever Average
  3. Armchair Traveller Average
  4. Rattle Through Easier
  5. Wax a Question Very Easy
  6. Linked Up 1 Easier

Also part of quiz lists:
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us