FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Common Bond Entertainment Quizzes, Trivia and Puzzles
Common Bond Entertainment Quizzes, Trivia

Common Bond Entertainment Trivia

Common Bond Entertainment Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Common Bond

Fun Trivia
Clever clues will lead you to an "entertaining" common bond. Questions may be all or mostly entertainment-related as well.
91 quizzes and 1,274 trivia questions.
Sub-Categories:
Easy Entertainment CB Easy Entertainment CB (21 quizzes)
1.
  Movie Common Bond   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Hopefully, the correct answers to the first nine questions will lead you to the common bond for the tenth question. Have fun.
Easier, 10 Qns, supersal1, Aug 01 22
Easier
supersal1
Aug 01 22
3132 plays
2.
  Common Bond: What Actor?   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Hidden in this quiz are nine clues to the identity of one actor. Once you've answered all the questions, think about whom these clues point to.
Average, 10 Qns, tdakoo, Aug 01 10
Average
tdakoo
6020 plays
3.
  Common Bond Fun   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The common bond relates to entertainment, although the individual questions are on a range of topics. I hope you enjoy it!
Average, 10 Qns, emerald_door, Aug 01 22
Average
emerald_door
Aug 01 22
4446 plays
4.
  All of These Answers...   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
... should lead you to the name of a movie star, the answer to question ten. It's a Common Bond quiz.
Average, 10 Qns, Upstart3, Aug 01 22
Average
Upstart3 gold member
Aug 01 22
2045 plays
5.
  How Common is the Bond?    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz has nine questions that have answers in common with one amazing entertainer. Enjoy!
Average, 10 Qns, NalaMarie, Oct 30 13
Average
NalaMarie gold member
1700 plays
6.
  Jim's Common Bond   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Everyone else seems to have had a crack at these. I'm going to have a go too.
Average, 10 Qns, jim_in_oz, Jul 26 09
Average
jim_in_oz
4032 plays
7.
  60s Common Bonds VI    
Multiple Choice
 10 Qns
The common bond in this quiz relates to a character in entertainment.
Average, 10 Qns, bigjohnsludge, Nov 21 21
Average
bigjohnsludge gold member
Nov 21 21
937 plays
8.
  A Four-Word Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
Continuing my wordy commond bond series: please enjoy this 4 word common bond in the entertainment field. This common bond has appeared in at least two entertainment forms.
Average, 10 Qns, timence, Jul 07 13
Average
timence gold member
959 plays
9.
  A Hitchcock Common Bond   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Answer nine unrelated questions to arrive at the Alfred Hitchcock-themed common bond in my first Common Bond quiz. Good luck, and have fun!
Average, 10 Qns, PearlQ19, Feb 14 18
Average
PearlQ19 gold member
Feb 14 18
929 plays
10.
  Guess the Musical    
Multiple Choice
 10 Qns
I'm going to ask some questions in 1-9, all of the answers will relate to the musical that will answer question number 10. See if you can guess the musical.
Average, 10 Qns, Ilona_Ritter, Jan 08 19
Average
Ilona_Ritter gold member
Jan 08 19
3090 plays
trivia question Quick Question
What would one call the brother of one's father?

From Quiz "60s Common Bonds V"




11.
  A Common Bonding Experience    
Multiple Choice
 10 Qns
My first common bond. I figured since I was taking so many I should write one. You know how this works - the first nine questions all have something in common, which is the final answer.
Average, 10 Qns, shadowhippie, Jun 19 10
Average
shadowhippie
4452 plays
12.
  Meathead's Common Bond   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to my very first common bonds quiz! Your goal is to find the entertainment common bond described by the first nine answers! Enjoy.
Tough, 10 Qns, salami_swami, Jul 14 09
Tough
salami_swami gold member
2050 plays
13.
  Robyn's Common Bond Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This Common Bond quiz falls under the Entertainment heading. You know how these work, right? The correct answers to the first nine questions will help you answer the tenth one correctly.
Average, 10 Qns, robynraymer, Apr 16 07
Average
robynraymer
3428 plays
14.
  Hapagirl's Common Bond II   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The first nine questions will lead you to a common bond, in this case, an actor.
Average, 10 Qns, hapagirl1103, Sep 16 09
Average
hapagirl1103
1752 plays
15.
  Tribute to a Bygone Era    
Multiple Choice
 10 Qns
The answers to questions 1-9 will lead you to the final common bond in entertainment.
Average, 10 Qns, nyirene330, Aug 04 19
Average
nyirene330
Aug 04 19
437 plays
16.
  And Then You Find the Answer    
Multiple Choice
 10 Qns
Link the answers to the first nine questions, and then you find the answer to the last question, which relates to British children's entertainment.
Average, 10 Qns, Lottie1001, Aug 27 15
Average
Lottie1001 gold member
559 plays
17.
  Disney Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
Answer nine general knowledge questions that should point you to a Walt Disney classic film as the common bond of the quiz. Good Luck.
Average, 10 Qns, pmarney, Jul 07 14
Average
pmarney gold member
935 plays
18.
  Five Word Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz in my 'wordy' common bond series deals with a five word title. Good luck!
Average, 10 Qns, timence, Jun 29 15
Average
timence gold member
532 plays
19.
  Hapagirl's Common Bond III    
Multiple Choice
 10 Qns
The first nine questions will lead you to a common bond, in this case, an actor.
Average, 10 Qns, hapagirl1103, Oct 13 08
Average
hapagirl1103
1231 plays
20.
  Common Bonds for Entertainment    
Multiple Choice
 10 Qns
See if you can find the link to these nine clues from the wide world of entertainment.
Average, 10 Qns, brewster76, Sep 20 18
Average
brewster76
Sep 20 18
2106 plays
21.
  Entertainment Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
The answers to the first nine questions should lead you to an entertainment common bond.
Average, 10 Qns, nyirene330, Jul 08 18
Average
nyirene330
Jul 08 18
435 plays
22.
  Common Bond #1    
Multiple Choice
 10 Qns
You all know how it works, the answers to the first 9 questions all have something in common, in this case it's entertainment related, and you get to figure out what it is.
Average, 10 Qns, carol1944, Apr 14 20
Average
carol1944
Apr 14 20
1673 plays
23.
  The Ties That Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
The following is a common bond quiz that contains general knowledge questions. The bond itself has to do with entertainment.
Average, 10 Qns, saturnchick23, Oct 04 21
Average
saturnchick23
Oct 04 21
2994 plays
24.
  Mary's Common Bonds For Entertainment    
Multiple Choice
 10 Qns
See if you can link these nine clues to one of my favorite entertainment vehicles!
Average, 10 Qns, brewster76, Nov 01 08
Average
brewster76
1648 plays
25.
  Guess the Famous Actress    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is a double-bond. For the first nine questions, figure out the common bond among items from many different categories. Then identify the actress whose career unites all of those answers.
Average, 10 Qns, chicagojanet, Jun 19 23
Average
chicagojanet
Jun 19 23
1121 plays
26.
  For the Planet    
Multiple Choice
 10 Qns
The Common Bond relates to the field of entertainment. This is my first try, so be gentle.
Average, 10 Qns, nyirene330, Mar 18 16
Average
nyirene330
497 plays
27.
  More Common Bondage    
Multiple Choice
 10 Qns
The first nine questions should lead you to an entertainment common bond.
Average, 10 Qns, nyirene330, Aug 02 18
Average
nyirene330
Aug 02 18
358 plays
28.
  Parrotman's Common Bond Quiz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first common bond quiz. I describe nine things. If you've seen enough films, you should have no problem figuring out who number ten is.
Average, 10 Qns, parrotman2006, Jul 07 14
Average
parrotman2006 gold member
766 plays
29.
  Six-Word Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
Can you guess the 6-word common bond from the first nine answers? The answer is a sequel of some kind.
Average, 10 Qns, timence, Apr 27 15
Average
timence gold member
486 plays
30.
  Hapagirl's Common Bond I    
Multiple Choice
 10 Qns
The first nine questions will lead you to a common bond, in this case, a movie.
Average, 10 Qns, hapagirl1103, Oct 15 09
Average
hapagirl1103
1548 plays
31.
  A Quiz_Beagle Common Bond Quiz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A Common Bond quiz with an entertainment theme. Enjoy!
Average, 10 Qns, Quiz_Beagle, Jan 08 13
Average
Quiz_Beagle gold member
798 plays
32.
  One of These Things...    
Multiple Choice
 10 Qns
...connects all the others! The theme for this, my first Common Bond quiz, is entertainment.
Average, 10 Qns, NovaLuna, Feb 06 15
Average
NovaLuna
562 plays
33.
  TV or not TV    
Multiple Choice
 10 Qns
The answers to the first nine questions will lead you to the common bond in entertainment.
Average, 10 Qns, nyirene330, Sep 10 19
Average
nyirene330
Sep 10 19
384 plays
34.
  Three-word Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
The aptly-named sequel to my one- and two-word common bond quizzes. The common bond is in the entertainment field, and also has a link to literature.
Average, 10 Qns, timence, Dec 20 12
Average
timence gold member
629 plays
35.
  Common Bonding    
Multiple Choice
 10 Qns
Each correct answer (1-9) gets you closer to the final answer which is in the field of entertainment.
Average, 10 Qns, nyirene330, Nov 21 21
Average
nyirene330
Nov 21 21
470 plays
36.
  One-word Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
I have played many a common bond quiz, so I though it was about time to write one. The common bond here is a character from the entertainment field. As the title suggests, the answer is one word. Good luck, and may you solve the bond!
Average, 10 Qns, timence, Dec 16 12
Average
timence gold member
3393 plays
37.
  Another Six-Word Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
The 'wordy' common bond series continues. The answer is again a six-word title, but this time with the first one being a number. Good luck!
Average, 10 Qns, timence, Jun 11 15
Average
timence gold member
453 plays
38.
  An Uncommon Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
The answers to the first nine questions should lead you to an entertainment common bond.
Average, 10 Qns, nyirene330, Jul 11 18
Average
nyirene330
Jul 11 18
340 plays
39.
  Connect 14 - Entertainment Common Bond    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a mixed bag of questions - the first fourteen answers should lead you to be able to answer the fifteenth, which is the name of a TV series.
Difficult, 15 Qns, Supersal1, Sep 25 08
Difficult
Supersal1
1715 plays
40.
  Another Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
You know the drill. What do the first nine answers have in common?
Average, 10 Qns, orcrush, Nov 20 12
Average
orcrush
1842 plays
41.
  Entertainment-related Common Bond Quiz #2    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my second common bond quiz and it's related to someone in the entertainment field.
Average, 10 Qns, panatv221, Nov 23 14
Average
panatv221
503 plays
42.
  Zebra101's Common Bond Quiz II    
Multiple Choice
 10 Qns
The first nine questions will be about seemingly random things but can you find out what ties them all together? The common bond is entertainment. Enjoy!
Average, 10 Qns, zebra101, Nov 29 09
Average
zebra101
717 plays
43.
  Common Bond No 3    
Multiple Choice
 10 Qns
The correct answers to questions one to nine relate to the world of entertainment.
Tough, 10 Qns, sunfloweruk23, Sep 24 08
Tough
sunfloweruk23
1395 plays
44.
  My First Common Bond Quiz Test    
Multiple Choice
 10 Qns
The first nine questions all form a common bond that will be revealed in the answer to the 10th question. Good luck!
Average, 10 Qns, angeldeb99, Jun 15 15
Average
angeldeb99
4195 plays
45.
  British Entertainment Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
The common bond is in the field of entertainment. The British will have an advantage.
Tough, 10 Qns, TabbyTom, Sep 24 08
Tough
TabbyTom
880 plays
46.
  Carol's Common Bond Quiz #3    
Multiple Choice
 10 Qns
You all know how it works, the answers to the first nine questions all have something in common. In this case it is in the field of entertainment, and you get to figure out what it is.
Average, 10 Qns, carol1944, Sep 20 11
Average
carol1944
1553 plays
47.
  Common Bond Quiz 1 from ltc717    
Multiple Choice
 10 Qns
I've had so much fun taking these Common Bond quizzes that I thought I should join in the fun and make one. Enjoy!
Average, 10 Qns, ltc717, Sep 26 09
Average
ltc717
1608 plays
48.
  How Common Can You Get #2    
Multiple Choice
 10 Qns
The answers to the first nine questions are clues to the final answer. If you can figure out what they have in common, you could be the master of this common bond dealing with entertainment. Hope you enjoy!
Average, 10 Qns, silent-b, Jul 26 20
Average
silent-b
Jul 26 20
2756 plays
49.
  The Connection Is?    
Multiple Choice
 10 Qns
The first nine questions relate to a common bond of entertainment. If answered correctly the link will become apparent.
Tough, 10 Qns, sunfloweruk23, Nov 21 21
Tough
sunfloweruk23
Nov 21 21
917 plays
50.
  Entertainment-Related Common Bond Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
The answers to the first nine questions will lead you to the entertainment-related final answer.
Average, 10 Qns, panatv221, Nov 17 14
Average
panatv221
478 plays
51.
  Guess the Connection    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first common bond quiz and it relates to entertainment. I hope you enjoy it!
Average, 10 Qns, saturnchick23, Sep 30 18
Average
saturnchick23
Sep 30 18
2027 plays
52.
  My First Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a common bond where the answer is entertainment-related and the questions are all from different categories.
Tough, 10 Qns, redsoxfan325, Oct 22 09
Tough
redsoxfan325
567 plays
53.
  Entertainment-related Common Bond: 80s Edition    
Multiple Choice
 10 Qns
The answer is entertainment-related and it stems from the 80s.
Average, 10 Qns, panatv221, Nov 21 21
Average
panatv221
Nov 21 21
466 plays
54.
  Two-word Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
Following on from my one word common bond, here's one with a two word answer. The answer is a fictional character from the entertainment field.
Tough, 10 Qns, timence, Dec 16 12
Tough
timence gold member
1488 plays
55.
The first nine questions cover a variety of subjects. The last question asks what they have in common. Can you solve the common Bond?
Average, 10 Qns, cayugarunner, Jan 05 18
Average
cayugarunner
Jan 05 18
1868 plays
56.
  Guess the Connection #3    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my second common bond quiz and it involves entertainment. I hope you enjoy!
Average, 10 Qns, saturnchick23, Feb 02 20
Average
saturnchick23
Feb 02 20
2125 plays
57.
  Joanna241's Common Bond Quiz 1    
Multiple Choice
 10 Qns
The answers to the first nine questions are all linked. Once you've reviewed your answers, you'll be able to work out the answer to question 10. The common bond is entertainment-related.
Average, 10 Qns, joanna241, Mar 11 24
Average
joanna241
Mar 11 24
1682 plays
58.
  Fun Common Bond Quiz #2    
Multiple Choice
 10 Qns
All of the answers to the first 9 questions will be related to a common theme. Try to make the connection!
Average, 10 Qns, agent05, Jul 01 12
Average
agent05
1615 plays
59.
  Deaks' Common Bond Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
I enjoy doing these types of quizzes so I've done one of my own. Nine questions and 9 different topics all lead to one final answer. All multiple choice and there's also a bit of a twist. See if you can spot it. The answer is in entertainment.
Average, 10 Qns, deaks, Jul 29 09
Average
deaks
1399 plays
60.
  Tough Common Bond 2 Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
Answer nine mixed trivia questions and see if you can determine the common bond among the answers. The bond is entertainment-related.
Tough, 10 Qns, ltc717, Jun 01 11
Tough
ltc717
1204 plays
61.
  A Sort of Entertainment Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
For this common bond quiz, the questions are entertainment based, but the common bond is not. Good luck.
Average, 10 Qns, BaronTR, May 28 13
Average
BaronTR gold member
2144 plays
62.
  Common Bond of the British Variety 1    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a Common Bond quiz about British entertainment.
Tough, 10 Qns, i_love_adam, Sep 25 08
Tough
i_love_adam
406 plays
63.
  A Common Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first attempt at a common bond quiz, so I hope it isn't too easy or too difficult. It is related to entertainment.
Tough, 10 Qns, Morrigan716, Sep 25 08
Tough
Morrigan716 gold member
1350 plays
64.
  Mayshus' First Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first attempt at a Common Bond quiz. I hope I get it right. You all know the drill! Can you work out the entertainment-related link?
Average, 10 Qns, mayshus, Oct 28 10
Average
mayshus
1611 plays
65.
  Common Bond of the British Variety 2    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is another common bond quiz concerning British entertainment.
Tough, 10 Qns, i_love_adam, Nov 02 19
Tough
i_love_adam
Nov 02 19
519 plays
66.
  Mike's Common Bond 1    
Multiple Choice
 10 Qns
Here it is, my first Common Bond quiz! Pretty straight-forward. Just answer the first nine questions, which lead you to the link between them. Good luck finding an Entertainment Common Bond!
Tough, 10 Qns, mrg2379, Sep 24 08
Tough
mrg2379
781 plays
67.
  My Initial Common Bond Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
My real world friend ProfessorJon, the father of the common bond quiz, challenged me to come up with one of my own, so here's my first attempt with an entertainment themed quiz. Good luck!
Tough, 10 Qns, BaronTR, Sep 25 08
Tough
BaronTR gold member
1375 plays
68.
  Bond. . .Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
I decided to make a common bond quiz about one of my very favorite entertainers. Hope you like this quiz! Have fun!
Average, 10 Qns, 24girl, Aug 11 19
Average
24girl
Aug 11 19
1552 plays
69.
  Rex's Common Bond Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
The answers to the first 9 questions have one thing in common that relates to Entertainment -- Q # 10 asks you to name that common bond!
Tough, 10 Qns, rex, Oct 25 11
Tough
rex
968 plays
70.
  Guess the Connection #2    
Multiple Choice
 10 Qns
My second common bond quiz. Once again, the common bond is entertainment related. Good luck!
Tough, 10 Qns, saturnchick23, Jan 09 20
Tough
saturnchick23
Jan 09 20
1038 plays
Related Topics
  Common Bond [General] (538 quizzes)

  Common Bond 10 Questions [General] (401 quizzes)

  Common Bond [Music] (25 quizzes)

  Common Bond 15 Questions [General] (16 quizzes)

  Movies Bonds and Acrostics [Movies] (35 quizzes)

  TV Common Bond [Television] (22 quizzes)


Common Bond Entertainment Trivia Questions

1. Which actress played Abbie Carmichael on "Law and Order"?

From Quiz
TV or not TV

Answer: Angie Harmon

While all the choices were female leads on "Law and Order", ADA Abbie Carmichael was played by Angie Harmon. She played the role from 1998 through 2001. Harmon went on to play a police detective on "Rizzoli & Isles" which aired from 2010 to 2016.

2. When was the final game of the 49th World Series between the NY Yankees and the Brooklyn Dodgers?

From Quiz Tribute to a Bygone Era

Answer: October 7, 1952

On October 7, 1952, the New York Yankees beat the Brooklyn Dodgers four games to three, to tie their own record of four consecutive World Series wins. The Yankees and Dodgers had a long-standing rivalry, dating back as far as the 1941 World Series and continuing when the Brooklyn Dodgers moved to Los Angeles.

3. In what year were the 3rd Winter Olympic games held?

From Quiz More Common Bondage

Answer: 1932

The 1932 Winter Olympics were called the 3rd Winter Olympics. They were held between February 4th and February 15th at Lake Placid, New York with 17 nations participating. The 1st Winter Olympics were in Chamonix, France in January, 1924; it included 14 events in six sports. The 2nd Winter Olympics were held at St. Mortiz, Switzerland in 1928, with 25 nations participating. The 1936 Winter Olympics were held in Germany.

4. Where did the Great Hurricane of 1900 occur?

From Quiz An Uncommon Bond

Answer: Galveston, Texas

Just eleven years after the devastating Johnstown flood in Pennsylvania on May 31, 1889, Galveston, Texas was hit with the Great Storm of 1900, also known as The Great Galveston Hurricane (before they gave hurricanes names of people). The hurricane struck on September 8, 1900 and destroyed two-thirds of the city of Galveston. At the time, it was the deadliest natural disaster in U.S. history.

5. When were the Winter Olympics held in Nagano, Japan?

From Quiz Entertainment Common Bond

Answer: 1998

The Winter Olympics are held every four years. The XVIII Olympic Winter Games were held in Nagano, Japan, from February 7th to February 22nd in 1998. There were 72 participating nations, with 68 events in seven sports. Women's ice hockey, curling and snowboarding were introduced for the first time.

6. What was the first name of the female protagonist in the film "Ghost"?

From Quiz Common Bonding

Answer: Molly

"Ghost" was a 1990 film where Demi Moore played Molly Jensen opposite Patrick Swayze's Sam Wheat. When Sam is murdered, a reluctant psychic named Oda Mae Brown comes to help Molly communicate with Sam, and reveal who the real murderer is. Whoopi played Oda Mae with wit and whimsy; she won an Academy Award for Best Supporting Actress for her efforts.

7. What 1968 movie won the Academy Award for Best Movie, Best Director, Best Musical Adaptation Score, and Best Art Direction - Set Decoration?

From Quiz 60s Common Bonds VI

Answer: Oliver!

The 1968 film "Oliver!" is based on the Charles Dickens' novel "Oliver Twist". The film won a total of six Academy Awards in 1968.

8. Which actor starred in "Bullitt", "The Great Escape", and "The Towering Inferno"?

From Quiz Entertainment-related Common Bond: 80s Edition

Answer: Steve McQueen

Born Terence Steven McQueen in 1930, he has over forty movie and television credits. In 1967 he was nominated for an Oscar in the Best Actor in a Leading Role category. He turned down roles in "Ocean's 11", "Close Encounters of the Third Kind", "Butch Cassidy and the Sundance Kid", "Breakfast at Tiffany's", and "Apocalypse Now", among other hit films.

9. What is the name of the man who won 74 games in a row on the TV quiz show "Jeopardy"?

From Quiz For the Planet

Answer: Who is Ken Jennings?

Since it was about "Jeopardy", I put the answers in the form of a question! All the choices given are big "Jeopardy" winners, e.g., Brad Rutter never lost a game of "Jeopardy" (to a human); Fred Spangenberg was the first to break the $100,000 winnings mark; Julia Collins won 20 straight games. But the answer is 'Who is Ken Jennings?", whose remarkable run ended in 2004, after winning $3,270,700!

10. What kind of list might a person put together to decide what things to complete before they died?

From Quiz Five Word Common Bond

Answer: A bucket list

The name of the bucket list is derived from the euphemism for death, where people are said to have "kicked the bucket". That phrase has an uncertain origin itself, but may be traced all the way back to biblical times where the figurative use of 'bucket' is to fight against something (in this case, existence itself). Other sources trace the origin to around the 14th century with Scandinavian literature relating buckets to 'bending at the knees'. Others cite the French 'buquet' relating to the balance (or lack thereof) of animals being prepared for slaughter.

11. What three-letter word links a chocolate bar, a club in the film "Cabaret", and the word "Kit"?

From Quiz Another Six-Word Common Bond

Answer: Kat

The Kit Kat is British in origin. It was created by the Rowntree's company in 1935 and later sold to Nestle, who were selling it in 16 different countries by 2010.

12. Which famous scientist died in Princeton, New Jersey, in April 1955?

From Quiz Six-Word Common Bond

Answer: Einstein

Albert Einstein was born in 1879 in Ulm, Germany, but spent the later years of his adult life in the USA. As a child his genius was not obvious; in fact his parents were concerned about his intellectual development given that he didn't start speaking in sentences until the age of 3.

13. Famous for her work in Crimea, a pioneer of the nursing movement was born in 1820 in which Italian city?

From Quiz And Then You Find the Answer

Answer: Florence

Florence Nightingale (the Lady with the Lamp) was born while her parents were travelling in Europe, and was named after the place of her birth. She came from an upper-class family, and was expected to settle down to a conventional life as a married woman. However, she spent her life both nursing, and training others to follow in her footsteps.

14. This Christian prayer, often associated with Catholicism, is also known by the titles Angelic Salutation and Hail Mary.

From Quiz One of These Things...

Answer: Ave Maria

While all of the options listed are prayers that are often associated with Catholic mass, only the Ave Maria is also known as the Angelic Salutation or Hail Mary. For Roman Catholics, it is a central part of the Rosary prayers. This prayer has been set to music by many different composers through the years; one of the better-known versions was written by the famous composer Franz Schubert.

15. What is the name of the fictional band that had a big hit in the 1960s with 'Sugar, Sugar'?

From Quiz All of These Answers...

Answer: The Archies

'The Archies' was a fictional band from a cartoon TV show, 'The Archie Show'. It released several singles, with the biggest hit being 'Sugar Sugar' in 1969, which reached number one in the US and the UK.

16. In the movie "Con Air", which prisoner sang the song "He's Got the Whole World in His Hands"?

From Quiz Entertainment-Related Common Bond Quiz

Answer: Garland "The Marietta Mangler" Greene (Steve Buscemi)

Garland Greene, played by Steve Buscemi, finds six-year-old Debbie playing by herself and Debbie invites him to join her. While sitting down, pretending to drink tea, Debbie asks him if he knows the song "He's Got the Whole World in His Hands". He does and they sing together. Later, as the plane takes off, Greene is shown singing that song on the plane and the camera shows Debbie, unharmed, watching the plane leave.

17. Which children's movie starred Michael Keaton as the title character that dies in a car wreck, and one year later returns as a snowman?

From Quiz Entertainment-related Common Bond Quiz #2

Answer: Jack Frost

Also starring Kelly Preston, Mika Boorem, and Henry Rollins, "Jack Frost" grossed just over $34 million dollars worldwide. George Clooney had been signed on to play the title role, but he left the film in order to film "Batman & Robin".

18. Which branch of the US military has had nicknames including "Jarheads" and "Gyrenes"?

From Quiz A Four-Word Common Bond

Answer: Marines

Both of these terms were originally used by sailors or members of the US and British Navy to describe their Marine colleagues. "Jarhead" is thought to be related to the appearance of the Marine dress blues uniform, which had a high collar, resembling a Mason jar. "Gyrene" was first jokingly used as a derogatory term, but was embraced by the Marines during World War I.

19. What do Diana Spencer, Juliet Mills, and Fran Drescher have in common?

From Quiz Guess the Famous Actress

Answer: Nanny

Before her marriage, Princess Diana was a nanny. Both Fran Drescher ("The Nanny") and Juliet Mills ("The Nanny and the Professor") played nannies on TV.

20. The "Giant Crab Spider" of the Sparassidae family of Spiders is better known by a more common name. What is that name?

From Quiz Disney Common Bond

Answer: Huntsman Spider

There are more than a thousand Sparassidae (Huntsman) species around the world. They can normally be found in the warm temperate to tropical regions of the world. They get their name from their speed and mode of hunting.

21. What is the largest island in the Caribbean by area?

From Quiz Parrotman's Common Bond Quiz

Answer: Cuba

At 104,556 square kilometers, Cuba is the largest. Hispaniola is second at 73,929 square kilometers. Jamaica is much smaller, at just under 11,000 kilometers, but is the largest island in the Caribbean Commonwealth. Victoria Island is larger than Cuba, but is in Arctic Canada.

22. Which year of the 21st century saw the first successful, non-stop round the world solo balloon flight and the Winter Olympics being held in Salt Lake City?

From Quiz Three-word Common Bond

Answer: 2002

The year 2002 also saw two UK Royal funerals (Princess Margaret and the Queen Mother). The first non-stop solo balloon journey was made by Steve Fossett, starting and finishing in Australia. This was, in fact, the first non-stop round the world flight of any kind.

23. Winston Churchill made his "Iron Curtain" speech, Bill Clinton and George W Bush were born, and Louis Reard introduced the bikini - which year was this?

From Quiz Movie Common Bond

Answer: 1946

Also born in 1946 were Cher, Susan Sarandon and Ozzy Osbourne. Other notable events of 1946 included The United Nations Security Council holding its first meeting, the abolition of the Italian Monarchy and the nationalisation of the Bank of England.

24. Which iconic Australian wrote the 'Barry McKenzie' comic strip for the British satirical magazine 'Private Eye'?

From Quiz A Quiz_Beagle Common Bond Quiz

Answer: Barry Humphries

Barry Humphries, perhaps best known for his portrayals of Dame Edna Everage and 'cultural attaché' Sir Les Patterson, contributed a comic strip to 'Private Eye' that was illustrated by Nicholas Garland. The book that resulted - "The Wonderful World of Barry McKenzie" - was banned in Australia.

25. Basking, Tiger, Blue, and Mako are different types of what?

From Quiz Common Bond Fun

Answer: sharks

There are more than 375 species of sharks, and 8 orders of sharks. Sharks have no bones; their skeletons are made of cartilage.

26. Which president of the U.S. had a stuffed animal named after him?

From Quiz Meathead's Common Bond

Answer: Theodore Roosevelt

Theodore Roosevelt, also known as Teddy Roosevelt, was born in 1858, and was the 26th President of the United States. The teddy bear was named after Roosevelt. He was president from 1901 to 1909, and his vice president was Charles Fairbanks.

27. Hobbies: The US dollar coins minted between 1878 and 1921 are what type of silver dollar?

From Quiz My First Common Bond

Answer: Morgan

These dollar coins were minted regularly from 1878-1904, but in 1904 the government suspended their production until 1921, when they were produced for one more year. After their short-lived comeback, the Morgan dollars were replaced by the Peace dollars, which were minted from 1921 to 1935. Over the course of their production years, Morgan dollars were produced at a total of five different mints (Philadelphia, Denver, San Francisco, Carson City, and New Orleans), more than any other coin to date.

28. What is the first name shared by notables Winchell (journalist), Cronkite (news anchorman) and Raleigh (British courtier and explorer)?

From Quiz Hapagirl's Common Bond III

Answer: Walter

Walter Winchell (1897-1972) was credited with the advent of the "Gossip Column", while Walter Cronkite is probably best known for the anchor position he held for 19 years on the "CBS Evening News". Sir Walter Raleigh was a courtier in the court of Queen Elizabeth I and one of the explorers of Virginia and North Carolina which ended with the fated colony at Roanoke. Soon after his return to England he secretly married Elizabeth Throckmorton, a lady-in-waiting of the queen, which led to his imprisonment in the Tower of London. He was later charged with treason against King James and again imprisoned. He was beheaded on October 29, 1618. Other famous Walters include Walt Disney and Walt Whitman.

29. What was the part played by Roddy McDowall in "Planet of the Apes"?

From Quiz Hapagirl's Common Bond II

Answer: Cornelius

Born Roderick Andrew Anthony Jude McDowall, (wow, I can't imagine having to spell all of that as a child), in 1928, Roddy McDowall played the part of Cornelius in "Planet of the Apes" (1968). He reprised this role in "Escape From the Planet of the Apes" (1971), "Conquest of the Planet of the Apes" (1972) and "Battle for the Planet of the Apes" (1973).

30. A major league pitcher, I graduated from the College of San Mateo and was a 30th round draft pick in 2003 for the Texas Rangers. Who am I?

From Quiz Hapagirl's Common Bond I

Answer: Scott Feldman

While all of these were pitchers for the Texas Rangers, Scott Feldman was born in Hawaii in 1983. Feldman received the Coast Conference Pitcher of the Year award for both his freshman and sophomore years and went on to be All-American in both those years as well.

This is category 18462
Last Updated Jul 20 2024 5:49 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.