Quiz about This Could Be Quite Easy
Quiz about This Could Be Quite Easy

This Could Be Quite Easy Trivia Quiz


This quiz isn't too hard, in fact it could be quite easy, but then again it might not be. Why not give it a try and see what you think.

A multiple-choice quiz by kittyconner. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. Mixed 10 Qn Difficult E

Author
kittyconner
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
177,434
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
750
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What sport is played on 'Billy William's Cabbage Patch'? Hint

cricket
tennis
hockey
rugby

2. What do Jane Shore, Nell Gwyn and Lillie Langtry have in common? Hint

they were royal mistresses
they were famous dancers
they were famous singers
they were famous writers

3. The Act of Union of 1536 involved which two countries? Hint

England and Scotland
Wales and Ireland
Scotland and Ireland
England and Wales

4. Mary Tourtel created which fictional inhabitant of Nutwood? Hint

Winnie the Pooh
Rupert the Bear
Biffo the Bear
Paddington Bear

5. What is the name of the only private army in Britain? Hint

The Gordon Highlanders
The Atholl Highlanders
The Black Watch
The Scots Guards

6. Sarah Gamp was a character in which Charles Dickens novel? Hint

David Copperfield
Oliver Twist
Nicholas Nickleby
Martin Chuzzlewitt

7. In 1905 'The Four Just Men' was the first success of which crime novelist? Hint

Sir Arthur Conan Doyle
Agatha Christie
Edgar Wallace
G K Chesterton

8. On what object would you expect to find the work of Donald McGill? Hint

book covers
postcards
beer mats
table napkins

9. Peter Piatkow was better known as 'Peter the ___________'?

Answer: (One Word (think artist or artisan))
10. What was extraordinary about the legendary Greek hero Stentor? Hint

his voice
his weight
his height
his hair


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What sport is played on 'Billy William's Cabbage Patch'?

Answer: rugby

The name is a nickname for Twickenham Rugby Ground. The site, which was a market garden, was bought by Billy Williams in 1907.
2. What do Jane Shore, Nell Gwyn and Lillie Langtry have in common?

Answer: they were royal mistresses

Jane Shore was the mistress of King Edward lV. Nell Gwyn was the mistress of King Charles ll, and Lillie Langtry the mistress of King Edward Vll.
3. The Act of Union of 1536 involved which two countries?

Answer: England and Wales

The Act of Union of 1707 involved England and Scotland.
4. Mary Tourtel created which fictional inhabitant of Nutwood?

Answer: Rupert the Bear

Mary Tourtel wrote the Rupert the Bear cartoon for the Daily Express newspaper.
5. What is the name of the only private army in Britain?

Answer: The Atholl Highlanders

They have their headquarters at Blair Castle in Perthshire. Today they are about 500 in strength. The regiment was originally raised during the American war of Independence.
6. Sarah Gamp was a character in which Charles Dickens novel?

Answer: Martin Chuzzlewitt

Sarah Gamp always carried a large faded umbrella hence the nickname for an umbrella became a gamp.
7. In 1905 'The Four Just Men' was the first success of which crime novelist?

Answer: Edgar Wallace

When the book was published the final chapter was missing, and readers were invited to solve the mystery to win a prize.
8. On what object would you expect to find the work of Donald McGill?

Answer: postcards

Donald McGill is probably the best known proponent of the saucy seaside postcard, specializing in captions with double meanings.
9. Peter Piatkow was better known as 'Peter the ___________'?

Answer: Painter

In 1911 a group of anarchists, believed to have been associates of Piatkow, were surrounded in an east London street.
The battle that followed saw three policemen dead, and the house burnt to the ground. The event has gone down in history as 'The Siege of Sidney Street'.
10. What was extraordinary about the legendary Greek hero Stentor?

Answer: his voice

It was reputed that his voice was as loud as the voices of fifty men.
Source: Author kittyconner

This quiz was reviewed by FunTrivia editor sunfloweruk23 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 174: 3/10
Dec 24 2022 : Guest 37: 2/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Ten Completely Random Questions About All Sorts Difficult
2. An Impossible Quiz You Will Hate Difficult
3. Generalia I Difficult
4. Mixed Trivia Fun (3) Difficult
5. Utterly Random II Difficult
6. Trivia This and That Difficult
7. Generally Random 2 Difficult
8. Miscellaneous Madness X11 Difficult
9. Tough General Knowledge Difficult
10. Everything Under Your Hat Difficult
11. Mixed Bag 7 Tough
12. Trivia Stew No. 3 Difficult

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us