FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about About Estonia
Quiz about About Estonia

About Estonia Trivia Quiz


This quiz is about Estonia, a small country in Europe

A multiple-choice quiz by coolgirlie47. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Estonia

Author
coolgirlie47
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
79,457
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1105
- -
Question 1 of 10
1. What's the capital of Estonia?

Answer: (One Word)
Question 2 of 10
2. How many provinces are there in Estonia? Hint


Question 3 of 10
3. What's the biggest province in Estonia? Hint


Question 4 of 10
4. What is the summer capital of Estonia? Hint


Question 5 of 10
5. In Estonia there's a big Beach Party festival, (usually in the beginning of June). What's the name of it? Hint


Question 6 of 10
6. Estonia was once part of a big union. What was the name of it? Hint


Question 7 of 10
7. In 2001 Estonia won the Eurovision Song Contest. Who were those two men, who performed the song? Hint


Question 8 of 10
8. What was the name of this winning song? Hint


Question 9 of 10
9. Estonia is known for its famous people, too (like Arvo Part, Neeme Jarvi, etc). What's the name of a world-famous Estonian model? Hint


Question 10 of 10
10. Estonia is one of the three countries, which Baltic States consists of. What are the names of other two countries?

Answer: (Three Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What's the capital of Estonia?

Answer: Tallinn

Tallinn is a town, where about 430 000 people live, and is the biggest town in Estonia!
2. How many provinces are there in Estonia?

Answer: 15

...and the province where Tallinn is located, isn't the biggest one in Estonia!
3. What's the biggest province in Estonia?

Answer: Parnumaa

Kuressaare isn't actually a province, it's a small and very beautiful town in Saaremaa:)
4. What is the summer capital of Estonia?

Answer: Parnu

When Parnu gets the summer capital title, there are always many big celebrations going on in, for example big concerts with many great Estonian artists. (and sometimes there are artists from somewhere else, too)
5. In Estonia there's a big Beach Party festival, (usually in the beginning of June). What's the name of it?

Answer: Puhajarve Beach Party

The Puhajarve Beach Party is a festival, where several shows and games take place.In 2002 the main artists were Right Said Fred and Scooter.
6. Estonia was once part of a big union. What was the name of it?

Answer: Union of Soviet Socialist Republics

Estonia was a part of it for a long-long time, but in 1991 all the Baltic States were declared as independent countries (each one separately) and no longer part of the USSR.
7. In 2001 Estonia won the Eurovision Song Contest. Who were those two men, who performed the song?

Answer: Tanel Padar and Dave Benton

Dave Benton is the oldest singer, who has won the ESC.
8. What was the name of this winning song?

Answer: Everybody

The composers of this song are Ivar Must and Maian-Anna Karmas.
9. Estonia is known for its famous people, too (like Arvo Part, Neeme Jarvi, etc). What's the name of a world-famous Estonian model?

Answer: Carmen Kass

Carmen Kass was actually born in a little town called Paide, which is located in the Centre of Estonia.
10. Estonia is one of the three countries, which Baltic States consists of. What are the names of other two countries?

Answer: Latvia and Lithuania

Estonia is the smallest of the Baltic States, Lithuania is the biggest.
Source: Author coolgirlie47

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us