FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Estonia
Quiz about Estonia

Estonia Trivia Quiz


I hope you like my quiz.

A multiple-choice quiz by team1. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Estonia

Author
team1
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
100,990
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1176
Last 3 plays: Guest 81 (10/10), Guest 85 (9/10), Guest 90 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the capital of Estonia? Hint


Question 2 of 10
2. What is the name of famous Estonian basketball player? Hint


Question 3 of 10
3. Estonia is very big country?


Question 4 of 10
4. At the beginning of the 21st century there were about how many people in Estonia? Hint


Question 5 of 10
5. Estonia was the winner of the 2001 Eurovision song competition?


Question 6 of 10
6. Estonia is the biggest one of the Baltic states?(true or false)


Question 7 of 10
7. Estonian flag is blue, black and white?(True or false)


Question 8 of 10
8. Does Estonia have border with Germany?


Question 9 of 10
9. How many counties are in Estonia? Hint


Question 10 of 10
10. The national bird of Estonia is barn swallow?(true or false)



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 10 2024 : Guest 81: 10/10
Apr 05 2024 : Guest 85: 9/10
Mar 30 2024 : Guest 90: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the capital of Estonia?

Answer: Tallinn

Tallinn is very beautiful city and it's a mixture of new and old.
2. What is the name of famous Estonian basketball player?

Answer: Martin Müürsepp

Martin Müürsepp played for two years in the NBA.
3. Estonia is very big country?

Answer: false

Estonia is a small country. It's only 45227 square miles in area.
4. At the beginning of the 21st century there were about how many people in Estonia?

Answer: 1,400,000

5. Estonia was the winner of the 2001 Eurovision song competition?

Answer: True

Estonia won with the song "Everbody".
6. Estonia is the biggest one of the Baltic states?(true or false)

Answer: False

Lithuania is the biggest, Estonia is the smallest one.
7. Estonian flag is blue, black and white?(True or false)

Answer: True

8. Does Estonia have border with Germany?

Answer: No

Estonia doesn`t have border with Germany. Estonia borders Latvia and Russia
9. How many counties are in Estonia?

Answer: 15

There are 15 counties in Estonia and the biggest one is Pärnumaa.
10. The national bird of Estonia is barn swallow?(true or false)

Answer: True

Source: Author team1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us