FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Arizona Fun Facts
Quiz about Arizona Fun Facts

10 Questions: Arizona Fun Facts Multiple Choice Quiz | Geography


Fun facts about my favorite state.

A multiple-choice quiz by tracyb555. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States A-D
  8. »
  9. Arizona

Author
tracyb555
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
25,036
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3156
Last 3 plays: Guest 175 (0/10), Guest 173 (7/10), Liz5050 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which one of the following is NOT an Arizona area code? Hint


Question 2 of 10
2. Which one of the following states does NOT border Arizona? Hint


Question 3 of 10
3. What year did Arizona achieve statehood? Hint


Question 4 of 10
4. What is the state bird? Hint


Question 5 of 10
5. Which one of the following people is NOT from Arizona? Hint


Question 6 of 10
6. What are the official state colors? Hint


Question 7 of 10
7. The average annual precipitation in Yuma, AZ is _______ inches. Hint


Question 8 of 10
8. Arizona is the _____ state. Hint


Question 9 of 10
9. Which item below is a fact? Hint


Question 10 of 10
10. London Bridge is located in what Arizona city? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 27 2024 : Guest 175: 0/10
May 01 2024 : Guest 173: 7/10
Apr 29 2024 : Liz5050: 9/10
Mar 30 2024 : JanIQ: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which one of the following is NOT an Arizona area code?

Answer: 505

2. Which one of the following states does NOT border Arizona?

Answer: Oklahoma

3. What year did Arizona achieve statehood?

Answer: 1912

4. What is the state bird?

Answer: Cactus Wren

5. Which one of the following people is NOT from Arizona?

Answer: Al Unser

6. What are the official state colors?

Answer: Blue and Gold

7. The average annual precipitation in Yuma, AZ is _______ inches.

Answer: 3.27

8. Arizona is the _____ state.

Answer: 48th

9. Which item below is a fact?

Answer: The bola tie is the official state neckwear.

The Arizona tree frog is the official state amphibian. The ringtail is the official state mammal. The age of a saguaro cactus is determined by its height.
10. London Bridge is located in what Arizona city?

Answer: Lake Havasu City

Source: Author tracyb555

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us