FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Capes Around The World
Quiz about Capes Around The World

Capes Around The World! Trivia Quiz


This quiz tests your knowledge on Capes throughout the world. I will give you the location and you select which one is correct. Good luck!

A multiple-choice quiz by jesseg. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Physical Geography
  8. »
  9. Peninsulas and Capes

Author
jesseg
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
26,008
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1009
- -
Question 1 of 10
1. What is the name of the cape located in Portugal that is also the westernmost point of continental Europe? Hint


Question 2 of 10
2. What is the name of the cape located in Brazil that is also the easternmost point of continental South America? Hint


Question 3 of 10
3. What is the name of the cape located in India that is also the southernmost point of sub-continental India? Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of the cape located in the south-easternmost point of continental Australia? Hint


Question 5 of 10
5. This cape is one of the world's northernmost points of land, located in the northernmost extremity of Greenland. What is its name? Hint


Question 6 of 10
6. What is the name of the cape located off south Chile that is also the southernmost point of continental South America? Hint


Question 7 of 10
7. This cape is off the African continent's southernmost point, a little over 200 km southeast of Cape Town. What is its name? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of the cape located off the westernmost point of Cuba in Pinar del Rio province? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of the cape located off the extreme southern tip of the Baja California peninsula in Mexico? Hint


Question 10 of 10
10. This cape is the northernmost point of Asia in Siberian Russia. What is its name? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the cape located in Portugal that is also the westernmost point of continental Europe?

Answer: Cape Roca

Cape St. Vincent is the southwesternmost tip of Portugal; Cape Spartivento is in southeastern Italy; Cape Frio is on Brazil's southeastern Atlantic coast.
2. What is the name of the cape located in Brazil that is also the easternmost point of continental South America?

Answer: Cape Branco

Cape Branco is also known as Ponta do Seixas.

Cape Sao Tome is in Eastern Brazil; Cape Maisi is the easternmost extremity of Cuba; Cape Helles is the southernmost tip of Turkey.
3. What is the name of the cape located in India that is also the southernmost point of sub-continental India?

Answer: Cape Comorin

Cape Coast is in Ghana; Cape Matapan is in Greece; Cape Wrath is in Scotland.
4. What is the name of the cape located in the south-easternmost point of continental Australia?

Answer: Cape Howe

Cape Breton and Cape Diamond are in Canada and Cape St Vincent is in Portugal.
5. This cape is one of the world's northernmost points of land, located in the northernmost extremity of Greenland. What is its name?

Answer: Cape Morris Jesup

Cape Farewell and Cape York are also in Greenland and Cape Lookout is in the U.S.
6. What is the name of the cape located off south Chile that is also the southernmost point of continental South America?

Answer: Cape Horn

Cape Catoche is in the Caribbean Sea off Mexico; Cape San Lucas is also part of Mexico; Cape Finisterre is in northwestern Spain.
7. This cape is off the African continent's southernmost point, a little over 200 km southeast of Cape Town. What is its name?

Answer: Cape Agulhas

Cape Coast is in Ghana; Cape Bon is in northeastern Tunisia; Cape Verde is off the coast of Senegal.
8. What is the name of the cape located off the westernmost point of Cuba in Pinar del Rio province?

Answer: Cape San Antonio

Cape Miasi is also in Cuba; Cape Bojador is off the coast of Western Sahara; Cape Corrientes is off west central Mexico.
9. What is the name of the cape located off the extreme southern tip of the Baja California peninsula in Mexico?

Answer: Cape San Lucas

Cape Catoche and Cape Corrientes are in Mexico and Cape Coral is in southwest Florida.
10. This cape is the northernmost point of Asia in Siberian Russia. What is its name?

Answer: Cape Chelyuskin

Cape Dezhnev is also in Russia as the most northeastern point of Asia; Cape Nordkyn is in North Norway; Cape Krio is off southwestern Turkey.
Source: Author jesseg

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us