FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Islands And Their Oceans
Quiz about Islands And Their Oceans

Islands And Their Oceans Trivia Quiz


Do you know in which ocean, these islands can be found?

A multiple-choice quiz by jesseg. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Physical Geography
  8. »
  9. Islands

Author
jesseg
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
27,646
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2571
Last 3 plays: PHILVV (10/10), Guest 2 (9/10), Guest 207 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Comoros Islands Hint


Question 2 of 10
2. Marshall Islands Hint


Question 3 of 10
3. Parry Islands Hint


Question 4 of 10
4. Pitcairn Island Hint


Question 5 of 10
5. Faroe Islands Hint


Question 6 of 10
6. Madeira Islands Hint


Question 7 of 10
7. Aleutian Islands Hint


Question 8 of 10
8. Ellesmere Island Hint


Question 9 of 10
9. Seychelles Islands Hint


Question 10 of 10
10. Galapagos Islands Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 19 2024 : PHILVV: 10/10
Apr 18 2024 : Guest 2: 9/10
Apr 03 2024 : Guest 207: 10/10
Mar 29 2024 : AndySed: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Comoros Islands

Answer: Indian Ocean

The Comoros Islands are situated in the Indian ocean north of Madagascar.
2. Marshall Islands

Answer: Pacific Ocean

The Marshall Islands are located in the central Pacific Ocean.
3. Parry Islands

Answer: Arctic Ocean

The Parry Islands are located in the Arctic Ocean, Baffin region, Nunavut territory, Canada.
4. Pitcairn Island

Answer: Pacific Ocean

Pitcairn Island is in the south-central Pacific Ocean, 1,350 miles (2,170 km) southeast of Tahiti.
5. Faroe Islands

Answer: Atlantic Ocean

The Faroe Islands are a group of islands in the North Atlantic Ocean between Iceland and the Shetland Islands.
6. Madeira Islands

Answer: Atlantic Ocean

These islands are found in the North Atlantic Ocean.
7. Aleutian Islands

Answer: Pacific Ocean

A chain of small islands in the Pacific Ocean and extend in an arc southwest, then northwest, for about 1,100 miles (1,800 km) from the tip of the Alaska Peninsula.
8. Ellesmere Island

Answer: Arctic Ocean

This island is located off the northwest coast of Greenland in the Arctic Ocean.
9. Seychelles Islands

Answer: Indian Ocean

The Seychelles are located in the western Indian Ocean.
10. Galapagos Islands

Answer: Pacific Ocean

Island group of the eastern Pacific Ocean.
Source: Author jesseg

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us