FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Marylands  Eastern Shore
Quiz about Marylands  Eastern Shore

Maryland's Eastern Shore Trivia Quiz


Famous locations on the Eastern Shore of Maryland

A multiple-choice quiz by delainey. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States M
  8. »
  9. Maryland

Author
delainey
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
174,729
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
667
- -
Question 1 of 10
1. What is the name of oldest Episcopal Church in continuous use? Hint


Question 2 of 10
2. This famous abolitionist was born in Talbot County. Hint


Question 3 of 10
3. Assateague Island National Seashore has these "famous" inhabitants. Hint


Question 4 of 10
4. This Maryland town has been called "The town that fooled the British". Hint


Question 5 of 10
5. This famous tree grew in Talbot County. Hint


Question 6 of 10
6. This famous "Wild West" performer lived in Cambridge, Maryland in the early 1900's. Hint


Question 7 of 10
7. The first settlement on the Eastern Shore of Colonial Maryland was founded by__________________? Hint


Question 8 of 10
8. Harriet Tubman was born in this county. Hint


Question 9 of 10
9. These unique boats are found sailing on the Chesapeake Bay. Hint


Question 10 of 10
10. Maryland's Washington College is located in _____________. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 10 2024 : Guest 100: 1/10
Mar 05 2024 : Guest 172: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of oldest Episcopal Church in continuous use?

Answer: Old Trinity Church

The church is located in Church Creek, Dorchester County. It was built in the 1690's.
2. This famous abolitionist was born in Talbot County.

Answer: Frederick Douglass

Douglas was born on Tuckahoe Creek in 1818, near Easton.
3. Assateague Island National Seashore has these "famous" inhabitants.

Answer: Ponies

Legend is they are descended from horses of shipwrecked Spanish Galleons. This 37 mile barrier island lies south of Ocean City.
4. This Maryland town has been called "The town that fooled the British".

Answer: St. Michael's

The townspeople hung lanterns in the trees during the War of 1812,in doing this the British overshot their houses.
5. This famous tree grew in Talbot County.

Answer: The Wye Oak

It was the largest white oak in the nation, over 450 years old. It was felled by a severe thunderstorm on June 6, 2002.
6. This famous "Wild West" performer lived in Cambridge, Maryland in the early 1900's.

Answer: Annie Oakley

She and husband Frank Butler retired in Cambridge in 1912. The house has a unique roof, designed so she could step out and shoot game off the Choptank river.
7. The first settlement on the Eastern Shore of Colonial Maryland was founded by__________________?

Answer: William Claiborne

The settlement was founded on Kent Island in 1634.
8. Harriet Tubman was born in this county.

Answer: Dorchester

She was born 1820 in Bucktown, near Cambridge in Dorchester County.
9. These unique boats are found sailing on the Chesapeake Bay.

Answer: Skipjacks

A sailed powered boat used for dredging oysters, mainly built on the Lower Eastern shore.
10. Maryland's Washington College is located in _____________.

Answer: Chestertown

Founded in 1782, Washington College is the tenth oldest college and the first college chartered in the nation.
Source: Author delainey

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us