FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Name the Japanese City
Quiz about Name the Japanese City

Name the Japanese City Trivia Quiz


See how well you are at naming Japanese cities if I give you a couple of clues. A medium-level knowledge of Japan is useful, because these cities are a little smaller than Tokyo and Kyoto, but not by much.

A multiple-choice quiz by GWU_Boy. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Asia
  8. »
  9. Japan

Author
GWU_Boy
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
112,686
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1701
Last 3 plays: characharaboy (9/10), kkt (10/10), Guest 98 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. This city was a former castle town and has now rebuilt itself into the cultural and economic center of western Honshu. It contains the Peace Memorial Park that has the eternal Peace Flame which is to never be extinguished until all nuclear weapons are dismantled. Hint


Question 2 of 10
2. This is Japan's fourth largest city and was an old castle town. It is located at the center of the porcelain, lacquer, and cloisonne industries and is in the Aichi Prefecture. Hint


Question 3 of 10
3. This place is a prefectural seat and fourth largest city on the island of Kyushu. Some attractions here are the Sofukuji Temple, Oura Catholic Church, and Glover Mansion and also serves as the setting for Puccini's opera, "Madame Butterfly". Hint


Question 4 of 10
4. The aerial gateway to Hokkaido Island, this city has checkerboard-like streets and is where the Odori-Koen Promenade is, which is the site of the annual Snow Festival. The Clock Tower Building and Jozankei Spa are also in this city, with Lake Shikotsu only an hour away. Hint


Question 5 of 10
5. A 30-minute train ride from Tokyo, this city was one of the first in Japan to allow foreign visitors in during the Meiji Restoration. It is a busy port city and includes a famous China Town and the Sankei-en Garden. Hint


Question 6 of 10
6. This city is the largest city in the Hokuriku region of Honshu and was originally a castle town during the feudal ages. The Noh drama is said to be at its purest form in this city, which has one of Japan's most beautifully landscaped gardens, the Kenrokuen Park. Hint


Question 7 of 10
7. An old capital of Japan, this city is near Kyoto and attracts visitors with its Deer Park as well as the Buddhist Kofukuji Temple which dates back to 710 AD. However, the biggest ancient attraction here is the Todaji Temple, which holds the Great Buddha which was created in the 8th century and weighs 452 tons. Hint


Question 8 of 10
8. This is Japan's third-largest city and is where its famous namesake castle, once one of Japan's largest, has been located since 1586. The city is at the mouth of the Yodo River and is one of Japan's commercial and industrial hubs. Hint


Question 9 of 10
9. This hilly city is full of winding paths up and down Rokko foothills located in the backdrops. The city is famous for its Port and Port Tower, as well as the Ikuta Shrine, Kitanocho area, and the City Museum, all of which survived the Great Hanshin Earthquake of 1995. Hint


Question 10 of 10
10. Which of these cities is not located on Japan's biggest island, Honshu? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 03 2024 : characharaboy: 9/10
Jun 16 2024 : kkt: 10/10
Jun 12 2024 : Guest 98: 4/10
May 24 2024 : Guest 12: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This city was a former castle town and has now rebuilt itself into the cultural and economic center of western Honshu. It contains the Peace Memorial Park that has the eternal Peace Flame which is to never be extinguished until all nuclear weapons are dismantled.

Answer: Hiroshima

Also located in Hiroshima are the Shukkeien Garden, Hiroshima Castle, Memorial Cenotaph (where the Peace Flame is), and the Statue of Mother and Child in the Tempest.
2. This is Japan's fourth largest city and was an old castle town. It is located at the center of the porcelain, lacquer, and cloisonne industries and is in the Aichi Prefecture.

Answer: Nagoya

Also in Nagoya is the Nagoya Castle which was once a military base for the Tokugawa clan, but is a copy of the original because the original was destroyed during World War II. All the incorrect cities are side trips from Nagoya.
3. This place is a prefectural seat and fourth largest city on the island of Kyushu. Some attractions here are the Sofukuji Temple, Oura Catholic Church, and Glover Mansion and also serves as the setting for Puccini's opera, "Madame Butterfly".

Answer: Nagasaki

Nagasaki was the the only Japanese port to open under the Tokugawa shogunate from 1639 to 1859. It was also the site of the second atomic bomb dropped on Japan during World War II on August 9, 1945, which is commemorated by the Nagasaki Peace Park.
4. The aerial gateway to Hokkaido Island, this city has checkerboard-like streets and is where the Odori-Koen Promenade is, which is the site of the annual Snow Festival. The Clock Tower Building and Jozankei Spa are also in this city, with Lake Shikotsu only an hour away.

Answer: Sapporo

Also located near Sapporo on the island of Hokkaido are Lake Toya, Mt Showa Shinzan, and Mt. Usu.
5. A 30-minute train ride from Tokyo, this city was one of the first in Japan to allow foreign visitors in during the Meiji Restoration. It is a busy port city and includes a famous China Town and the Sankei-en Garden.

Answer: Yokohama

Yokohama is also known for its baseball team (Yokohama BayStars) and Minato-no-Mieru-Oka Park (Harbor View Hill Park). All the incorrect cities are side trips one can take from Tokyo.
6. This city is the largest city in the Hokuriku region of Honshu and was originally a castle town during the feudal ages. The Noh drama is said to be at its purest form in this city, which has one of Japan's most beautifully landscaped gardens, the Kenrokuen Park.

Answer: Kanazawa

The Kenrokuen Park was created in 1822 and ranks among Kairakuen (in Mito) and Korakuen (in Okayama) as one of the best garden in Japan. As you can probably tell, the Japanese word for 'park' is 'ko(u)en'.
7. An old capital of Japan, this city is near Kyoto and attracts visitors with its Deer Park as well as the Buddhist Kofukuji Temple which dates back to 710 AD. However, the biggest ancient attraction here is the Todaji Temple, which holds the Great Buddha which was created in the 8th century and weighs 452 tons.

Answer: Nara

Other places to go in Nara are the Kasuga Grand Shrine (dating from 768 AD, this is a Shinto shrine that has 1,000 metal lanters and 1,800 stone lanterns) and the Nara National Museum which holds centuries of Buddhist art.
8. This is Japan's third-largest city and is where its famous namesake castle, once one of Japan's largest, has been located since 1586. The city is at the mouth of the Yodo River and is one of Japan's commercial and industrial hubs.

Answer: Osaka

Osaka Castle was built in 1586 by Toyotomi Hideyoshi, but what visitors see today is a copy of the original because the original has been destroyed. The Castle is great for views of Osaka. Yokohama is the second largest city.
9. This hilly city is full of winding paths up and down Rokko foothills located in the backdrops. The city is famous for its Port and Port Tower, as well as the Ikuta Shrine, Kitanocho area, and the City Museum, all of which survived the Great Hanshin Earthquake of 1995.

Answer: Kobe

Kobe is located about 30 minutes by rail from Osaka. The Ikuta Shrine is in the center of the business district and the Kitanocho area is known for its European style of residences.
10. Which of these cities is not located on Japan's biggest island, Honshu?

Answer: Miyazaki

Miyazaki is located on Kyushu island and is where the Haniwa Garden, Miyazaki Shrine, and Tachibana Park all are.
Source: Author GWU_Boy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us