Quiz about New Brunswick
Quiz about New Brunswick

Average Geography Trivia: New Brunswick | 10 Questions


A trip around New Brunswick can be very interesting. Here are some questions about the picture province

A multiple-choice quiz by isaacf. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Canada
  8. »
  9. New Brunswick

Author
isaacf
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
252,167
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
855
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: MargW (6/10), Guest 46 (5/10), Guest 208 (4/10).
1. What is the largest lake in New Brunswick located between Fredericton and Moncton? Hint

Loch Lomond
Lily Lake
Skiff Lake
Grand Lake

2. Truly one of Canada's premiere roadside attractions "Magnetic Hill" is located on the outskirts of which city? Hint

Saint John
Welsford
St. George
Moncton

3. The Reversing Falls is located at the mouth of the Saint John River

True
False

4. What is the capital city of New Brunswick? Hint

Edmondston
Fredericton
Quispamsis
St Stephen

5. In what city are the New Brunswick Botanical Garden and the Mont Farlagne Ski area located? Hint

Edmundston
St . Andrews
Sussex
Woodstock

6. Where is New Brunswick's industrial city and home base for the Irving Empire located?
Hint

Minto
Upham
Hammond River
Saint John

7. Campobello Island located of the coast of New Brunswick where Franklin Roosevelt spent some of his summers is part of the USA.

True
False

8. Parlee Beach Provincial Park is located near this small fishing town which is famous for its lobster fishing. Can you name the town? Hint

Shediac
Alma
Bathurst
Petitcodiac

9. The following names Kennebecasis, Hammond, Belleisle, and Miramichi all represent what? Hint

lakes
churches
recipes
rivers

10. French is the only official language spoken by the people of New Brunswick.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the largest lake in New Brunswick located between Fredericton and Moncton?

Answer: Grand Lake

The lake drains through the Jemseg River into the Grand Lake Meadows, and then into the Saint John River. There are many summer homes in the Grand Lake area.
2. Truly one of Canada's premiere roadside attractions "Magnetic Hill" is located on the outskirts of which city?

Answer: Moncton

Magnetic Hill is an optical illusion. Legend has it someone parked their car at the site and the car rolled uphill.
3. The Reversing Falls is located at the mouth of the Saint John River

Answer: True

The natural phenomenon of the Reversing Falls is caused by the tremendous rise and fall of the tides of the Bay of Fundy. The Saint John River begins in Northern Maine and follows a 600 KM path to its' mouth.
4. What is the capital city of New Brunswick?

Answer: Fredericton

Situated along the banks of the beautiful St. John River. Fredericton is also a university town with over 14000 students.
5. In what city are the New Brunswick Botanical Garden and the Mont Farlagne Ski area located?

Answer: Edmundston

Known as the Gateway of the Maritimes, Edmundston which is located on the banks of the Saint John river is in the north-western part of New Brunswick.
6. Where is New Brunswick's industrial city and home base for the Irving Empire located?

Answer: Saint John

Located in the southern part of the province. Saint John is the oldest incorporated city in Canada. If you like old buildings and antiques this is the place to be.
7. Campobello Island located of the coast of New Brunswick where Franklin Roosevelt spent some of his summers is part of the USA.

Answer: false

Campobello Island is one of the New Bruswick's three Fundy Isles, on it you can visit Franklin Roosevelt's summer home. The other two Fundy Isles are Deer and Grand Manan Islands.
8. Parlee Beach Provincial Park is located near this small fishing town which is famous for its lobster fishing. Can you name the town?

Answer: Shediac

The town calls itself the "Lobster Capital of the World".The beach is one of the warmest in Canada because it is on the Gulf Stream.
9. The following names Kennebecasis, Hammond, Belleisle, and Miramichi all represent what?

Answer: rivers

All these rivers are located in New Brunswick. These rivers were once an important part of transportation of goods in New Brunswick.
10. French is the only official language spoken by the people of New Brunswick.

Answer: false

New Brunswick is Canada's only official bilingual province. Both English and French are spoken here.
Source: Author isaacf

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 29 2022 : MargW: 6/10
Nov 12 2022 : Guest 46: 5/10
Nov 04 2022 : Guest 208: 4/10
Nov 03 2022 : Guest 174: 8/10
Nov 03 2022 : Guest 142: 9/10
Oct 29 2022 : Guest 67: 7/10
Oct 13 2022 : Guest 174: 3/10
Oct 12 2022 : Guest 99: 7/10
Oct 12 2022 : Guest 204: 7/10

Score Distribution

quiz
12/10/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us