FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about New Jersey The Garden State
Quiz about New Jersey The Garden State

New Jersey: The Garden State Trivia Quiz


These are some questions about my home state, New Jersey. I hope they won't be too hard. Good luck!

A multiple-choice quiz by Almonkey. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States N-O
  8. »
  9. New Jersey

Author
Almonkey
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
26,988
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
2143
Last 3 plays: JanIQ (2/10), Guest 61 (6/10), Guest 69 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the highest point in New Jersey? Hint


Question 2 of 10
2. What is New Jersey's state flower? Hint


Question 3 of 10
3. What is New Jersey's state animal? Hint


Question 4 of 10
4. This rejuvenated river runs through the Meadowlands, a famous wetland area that is the site of Giants Stadium. Hint


Question 5 of 10
5. Staying on the topic of rivers, what is the longest river completely in New Jersey? Hint


Question 6 of 10
6. This is a huge protected wilderness area in Southern New Jersey. Hint


Question 7 of 10
7. This oceanside resort city has many commemoratives of the 1950's. Hint


Question 8 of 10
8. This is the third largest city in the Garden State. Hint


Question 9 of 10
9. What is New Jersey's state university? Hint


Question 10 of 10
10. This battle, fought in central New Jersey, was the longest and largest (in terms of troops involved) of the Revolutionary War. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 08 2024 : JanIQ: 2/10
Apr 16 2024 : Guest 61: 6/10
Apr 09 2024 : Guest 69: 7/10
Mar 31 2024 : Guest 172: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the highest point in New Jersey?

Answer: High Point

There is a famous obelisk at the top of High Point.
2. What is New Jersey's state flower?

Answer: Purple Violet

3. What is New Jersey's state animal?

Answer: Horse

The horse is featured on New Jersey's state seal.
4. This rejuvenated river runs through the Meadowlands, a famous wetland area that is the site of Giants Stadium.

Answer: Hackensack River

5. Staying on the topic of rivers, what is the longest river completely in New Jersey?

Answer: Raritan River

6. This is a huge protected wilderness area in Southern New Jersey.

Answer: The Pinelands

The Pinelands are also called the Pine Barrens, but they are not barren-they are covered in vegetation.
7. This oceanside resort city has many commemoratives of the 1950's.

Answer: Wildwood

Wildwood was a very hip and popular town during the '50s. Then again, it still is a great beach town.
8. This is the third largest city in the Garden State.

Answer: Paterson

Paterson is located on a large waterfall-Great Falls.
9. What is New Jersey's state university?

Answer: Rutgers University

Rutgers has campuses in Newark, Camden, and New Brunswick.
10. This battle, fought in central New Jersey, was the longest and largest (in terms of troops involved) of the Revolutionary War.

Answer: Battle of Monmouth

New Jersey is called 'The Crossroads of the Revolution'.
Source: Author Almonkey

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us