FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about More Fun NJ Facts
Quiz about More Fun NJ Facts

More Fun NJ Facts! Trivia Quiz


If you did well on my first NJ quiz, this should be no problem. Enjoy!

A multiple-choice quiz by joopie. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States N-O
  8. »
  9. New Jersey

Author
joopie
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
90,559
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1817
Last 3 plays: Guest 124 (8/10), JanIQ (3/10), Guest 124 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which NJ town has the largest population of Cubans in one square mile? Hint


Question 2 of 10
2. Which NJ town has the most shopping malls in the US? Hint


Question 3 of 10
3. New Jersey is home to the first brewery in the US. True or false?


Question 4 of 10
4. New Jersey is the world leader in the production of which berry? Hint


Question 5 of 10
5. In which NJ town was the first solid body, electric guitar invented? Hint


Question 6 of 10
6. New Jersey is home to the first Medical Center. True or false?


Question 7 of 10
7. What NJ town had the first intercollegiate football game in the US? Hint


Question 8 of 10
8. New Jersey is home of the first skyway highway. True or false?


Question 9 of 10
9. The New Jersey state capital of Trenton was settled before New York City, NY.


Question 10 of 10
10. The Lincoln Tunnel is the first underwater tunnel in the US. True or false?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 13 2024 : Guest 124: 8/10
May 08 2024 : JanIQ: 3/10
Apr 20 2024 : Guest 124: 10/10
Apr 09 2024 : Guest 69: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which NJ town has the largest population of Cubans in one square mile?

Answer: Union City

There are more Cubans in Union City (in 1 sq. mile), than Havana, Cuba.
2. Which NJ town has the most shopping malls in the US?

Answer: Paramus

Paramus has 7 major shopping malls in a 25 sq. mile radius.
3. New Jersey is home to the first brewery in the US. True or false?

Answer: True

It was located in Hoboken in 1642.
4. New Jersey is the world leader in the production of which berry?

Answer: blueberry

Also the world leader in cranberry production.
5. In which NJ town was the first solid body, electric guitar invented?

Answer: Mahwah

It was invented by Les Paul at his Mahwah, NJ home in 1940.
6. New Jersey is home to the first Medical Center. True or false?

Answer: True

It is located in Jersey City.
7. What NJ town had the first intercollegiate football game in the US?

Answer: New Brunswick

The game was played in 1889, between Rutgers College and Princeton College, both located in NJ.
8. New Jersey is home of the first skyway highway. True or false?

Answer: True

The Pulaski Sky Way connects Jersey City with Newark.
9. The New Jersey state capital of Trenton was settled before New York City, NY.

Answer: False

The settlement which later became the city of Trenton occurred in 1679, 55 years after the settlement which became New York City was established.
10. The Lincoln Tunnel is the first underwater tunnel in the US. True or false?

Answer: False

The Holland Tunnel is the first underwater tunnel. Built by New Jersey, connecting Jersey City with New York City.
Source: Author joopie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ballykissangel before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us