FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ohio Geography
Quiz about Ohio Geography

Ohio Geography Trivia Quiz


A few questions about geographical places in Ohio.

A multiple-choice quiz by fertigline. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States N-O
  8. »
  9. Ohio

Author
fertigline
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
106,550
Updated
Feb 19 24
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
2923
Last 3 plays: Guest 38 (6/10), winston1 (5/10), masfon (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. How many states border Ohio? Hint


Question 2 of 10
2. What river runs near downtown Columbus?

Answer: (One Word, one of Ohio's major rivers.)
Question 3 of 10
3. The Wayne National Forest is Ohio's only National Forest.


Question 4 of 10
4. The National Road runs east and west through Ohio. What is its number? Hint


Question 5 of 10
5. What is Ohio's lowest point?

Answer: (Two Words, it's a river.)
Question 6 of 10
6. Ohio's largest inland lake is Grand Lake St. Marys.


Question 7 of 10
7. In what county is the geographic center of Ohio. Hint


Question 8 of 10
8. In what Ohio city is the highest point located in?

Answer: (One Word)
Question 9 of 10
9. What is the area of Ohio? Hint


Question 10 of 10
10. Ohio is 220 miles long and 220 wide at its most distant points.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 09 2024 : Guest 38: 6/10
Apr 29 2024 : winston1: 5/10
Apr 29 2024 : masfon: 8/10
Apr 29 2024 : Kabdanis: 3/10
Apr 29 2024 : CmdrK: 8/10
Apr 29 2024 : snhha: 10/10
Apr 29 2024 : brm50diboll: 7/10
Apr 29 2024 : Dizart: 8/10
Apr 29 2024 : krajack99: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many states border Ohio?

Answer: 5

They are: Michigan, Pennsylvania, West Virginia, Kentucky & Indiana.
2. What river runs near downtown Columbus?

Answer: Scioto

The Scioto River originates in Auglaize County and runs into the Ohio River at Portsmouth.
3. The Wayne National Forest is Ohio's only National Forest.

Answer: True

It is located in southeastern Ohio in the foothills of the Appalachian Mountains.
4. The National Road runs east and west through Ohio. What is its number?

Answer: 40

Both 70 and 75 are Interstates, 40 and 23 are both U.S. Highways. U.S. 40 was the first major road built in the United States. There is only one highway that has the historical name of "National Road" and the is U.S. Route 40.
5. What is Ohio's lowest point?

Answer: Ohio River

The lowest point is the Ohio River at Hamilton County, 433ft above sea level.
6. Ohio's largest inland lake is Grand Lake St. Marys.

Answer: True

It is located in the western side of the state in Mercer and Auglaize counties, between the cities of St.Marys and Celina.
7. In what county is the geographic center of Ohio.

Answer: Knox

The location is 25 north-northeast of Columbus.
8. In what Ohio city is the highest point located in?

Answer: Bellefontaine

It is called Campbell Hill and it is 1550ft above sea level.
9. What is the area of Ohio?

Answer: 40,953 sq.mi.

I found a different statistic on all my sources so I used the Rand McNally Atlas.
10. Ohio is 220 miles long and 220 wide at its most distant points.

Answer: True

Thanks for taking this quiz.
Source: Author fertigline

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us