FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Geography of Italy
Quiz about The Geography of Italy

The Geography of Italy Trivia Quiz


A challenging geography quiz on Italy. Use the English version of names. Good Luck!

A multiple-choice quiz by jesseg. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Italy

Author
jesseg
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
25,942
Updated
Oct 13 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3320
Last 3 plays: Guest 37 (9/10), Guest 5 (8/10), Guest 104 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. What was the approximate population of Italy in 2009? Hint


Question 2 of 10
2. Italy shares its borders with six nations among them Switzerland, The Vatican and France. Can you name one of the other three?

Answer: (One Word or Two words)
Question 3 of 10
3. Which of the following islands does not belong to Italy? Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of the mountain range that runs the entire length of Italy? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of the mountain range that forms the northern border of Italy?

Answer: (One Word(without The))
Question 6 of 10
6. In terms of population, Rome is the largest city in Italy. What is the next most populated city? Hint


Question 7 of 10
7. Italy plays a role in the North Atlantic Treaty Organization(NATO).


Question 8 of 10
8. What is the highest mountain found entirely in Italian territory? Hint


Question 9 of 10
9. San Marino is a province of Italy.


Question 10 of 10
10. Italy was at one time ruled by a monarchy.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 37: 9/10
Apr 11 2024 : Guest 5: 8/10
Mar 29 2024 : Guest 104: 6/10
Mar 29 2024 : Guest 203: 0/10
Mar 27 2024 : Guest 77: 7/10
Mar 27 2024 : Guest 86: 9/10
Mar 13 2024 : Guest 106: 6/10
Mar 11 2024 : Guest 47: 5/10
Mar 09 2024 : Guest 86: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the approximate population of Italy in 2009?

Answer: 60 million

2. Italy shares its borders with six nations among them Switzerland, The Vatican and France. Can you name one of the other three?

Answer: Austria

3. Which of the following islands does not belong to Italy?

Answer: Corsica

Corsica belongs to France.
4. What is the name of the mountain range that runs the entire length of Italy?

Answer: Apennines

5. What is the name of the mountain range that forms the northern border of Italy?

Answer: Alps

6. In terms of population, Rome is the largest city in Italy. What is the next most populated city?

Answer: Milan

Rome has a population of over 2.6 million, Milan is next at over 1.3 million. Naples has over 1 million,Turin has just over 900,000 and Florence has just over 400,000.
7. Italy plays a role in the North Atlantic Treaty Organization(NATO).

Answer: True

True. Due to its strategic geographic position, since World War II, Italy has played a fairly important role in NATO.
8. What is the highest mountain found entirely in Italian territory?

Answer: Gran Paradiso

Gran Paradiso at 13,323 ft. and located in northwest Italy.
9. San Marino is a province of Italy.

Answer: False

San Marino is a country on its own, the world's smallest republic located in north-central Italy.
10. Italy was at one time ruled by a monarchy.

Answer: True

True. Italy was proclaimed a kingdom in 1861 with King Victor Emmanuel II as its ruler.
Source: Author jesseg

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us