FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about UK Odd Bits
Quiz about UK Odd Bits

UK Odd Bits Trivia Quiz


A mixed bag of odds and ends about the UK.

A multiple-choice quiz by deadmeat. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. United Kingdom

Author
deadmeat
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
27,134
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
6309
Last 3 plays: RJOhio (8/10), Guest 176 (7/10), Guest 82 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. This small Nottinghamshire town was the birthplace of the author D.H. Lawrence. Hint


Question 2 of 10
2. I wandered the impressive Minster and city walls, the castle, the Viking Centre and the Shambles. Where was that place? Hint


Question 3 of 10
3. On Wednesday I went to Hillsborough and Meadowhall, a city built on hills and a steel town, but where was that place? Hint


Question 4 of 10
4. Then I went to the home town of the John, Paul, Ringo and George, Anfield and Goodison too and the Albert Docks but I still can't remember where? Hint


Question 5 of 10
5. Feeling brave I went to a Theme park and rode the Oblivion, Nemesis and Black Hole, wandered the gardens and sampled the Corkscrew, but where was I? Hint


Question 6 of 10
6. Oh to be by the seaside and see the illuminations, and Tower, the trams and pleasure beach, if only I could remember where? Hint


Question 7 of 10
7. This place impressed me to no end and many others too! It is an old power station on the banks of the Thames, now a smashing new gallery with a swinging new bridge? Hint


Question 8 of 10
8. Here I caught a train to Paris that went under the sea. Hint


Question 9 of 10
9. Returning to England I saw a pavilion where a Prince Regent once played. I hear vintage cars rally there once a year. Are they Seagulls? Hint


Question 10 of 10
10. Oh and home again to the finest stone town in all of England with a famous George and Lambert too. Here is the resting place of Sir Malcolm Sargent. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Nov 27 2023 : RJOhio: 8/10
Nov 19 2023 : Guest 176: 7/10
Nov 18 2023 : Guest 82: 10/10
Nov 15 2023 : hojoger: 8/10
Nov 12 2023 : MRawsthorne: 10/10
Nov 07 2023 : Guest 124: 7/10
Nov 05 2023 : Guest 146: 9/10
Nov 04 2023 : CardoQ: 9/10
Oct 27 2023 : Guest 94: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This small Nottinghamshire town was the birthplace of the author D.H. Lawrence.

Answer: Eastwood

Many of his novels are set in or around the town.
2. I wandered the impressive Minster and city walls, the castle, the Viking Centre and the Shambles. Where was that place?

Answer: York

3. On Wednesday I went to Hillsborough and Meadowhall, a city built on hills and a steel town, but where was that place?

Answer: Sheffield

4. Then I went to the home town of the John, Paul, Ringo and George, Anfield and Goodison too and the Albert Docks but I still can't remember where?

Answer: Liverpool

5. Feeling brave I went to a Theme park and rode the Oblivion, Nemesis and Black Hole, wandered the gardens and sampled the Corkscrew, but where was I?

Answer: Alton Towers

6. Oh to be by the seaside and see the illuminations, and Tower, the trams and pleasure beach, if only I could remember where?

Answer: Blackpool

Oddly enough Dublin just over the Irish sea also means Blackpool.
7. This place impressed me to no end and many others too! It is an old power station on the banks of the Thames, now a smashing new gallery with a swinging new bridge?

Answer: Tate Modern

Well worth a visit; it's simply stunning.
8. Here I caught a train to Paris that went under the sea.

Answer: St Pancras

9. Returning to England I saw a pavilion where a Prince Regent once played. I hear vintage cars rally there once a year. Are they Seagulls?

Answer: Brighton

10. Oh and home again to the finest stone town in all of England with a famous George and Lambert too. Here is the resting place of Sir Malcolm Sargent.

Answer: Stamford

Source: Author deadmeat

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Tizzabelle before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
12/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us