FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about American Revolution
Quiz about American Revolution

American Revolution Trivia Quiz


This is quiz about the American Revolution. Good luck!

A multiple-choice quiz by Chilax14. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. U.S. History
  8. »
  9. American Revolution

Author
Chilax14
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
299,019
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
15713
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 73 (10/10), Guest 35 (10/10), Guest 74 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What are the two places that the "shot heard 'round the world" refer to? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the British King during the war? Hint


Question 3 of 10
3. What system was used by the colonists to send messages to each other? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these men was a French military officer that served with General Washington? Hint


Question 5 of 10
5. What was the location of a series of battles that became the turning point for the Revolutionary War? Hint


Question 6 of 10
6. Which American general turned traitor and joined the British? Hint


Question 7 of 10
7. America received foreign aid from what country? Hint


Question 8 of 10
8. Who wrote the Declaration of Independence? Hint


Question 9 of 10
9. Some German mercenaries fought for the British. What are they usually called? Hint


Question 10 of 10
10. Where was the last major battle of the American Revolution? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 12 2024 : Guest 73: 10/10
Jul 12 2024 : Guest 35: 10/10
Jul 11 2024 : Guest 74: 10/10
Jul 11 2024 : dandee13: 8/10
Jul 10 2024 : Guest 172: 7/10
Jul 10 2024 : Guest 184: 10/10
Jul 09 2024 : Guest 24: 10/10
Jul 09 2024 : wjames: 9/10
Jul 09 2024 : Guest 24: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What are the two places that the "shot heard 'round the world" refer to?

Answer: Lexington and Concord

These two battles were the first time that the colonists and British troops engaged in a battle. It is known as the "shot heard 'round the world" because the whole world was waiting to see what would happen next with the rebel colonists.
2. Who was the British King during the war?

Answer: George III

King George III was the third British monarch from the House of Hanover.
3. What system was used by the colonists to send messages to each other?

Answer: Committees of Correspondence

Colonists carried the messages on horseback to one another.
4. Which of these men was a French military officer that served with General Washington?

Answer: Marquis de Lafayette

Washington considered Lafayette almost a son, and the two were very close. Later Lafayette served in France's own revolution.
5. What was the location of a series of battles that became the turning point for the Revolutionary War?

Answer: Saratoga

This series of battles, won by the colonists, proved that the American army could defeat the British and encouraged other European countries to consider helping the Americans in the Revolution.
6. Which American general turned traitor and joined the British?

Answer: Benedict Arnold

Benedict Arnold felt he wasn't being given enough credit for victories he took a great part in. Fortunately for the Americans, he was caught before he turned over an American fort to the British.
7. America received foreign aid from what country?

Answer: France

France supplied military and financial aid and played a key part in America winning the war.
8. Who wrote the Declaration of Independence?

Answer: Thomas Jefferson

Thomas Jefferson, at 33, wasn't the only author of the Declaration, but he was the main one.
9. Some German mercenaries fought for the British. What are they usually called?

Answer: Hessians

Hessians were known among the colonists to be ruthless and cruel. They were cynically hired out to Britain by petty German princelings. The latter were quite happy to dice with their soldiers' lives for money.
10. Where was the last major battle of the American Revolution?

Answer: Yorktown

There were a few minor battles later in the South.
Source: Author Chilax14

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us