FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Do You Remember 1974
Quiz about Do You Remember 1974

Do You Remember 1974? Trivia Quiz


1974! What a year! The year of Watergate and the year when streaking was the thing to do - if you liked to exhibit yourself!

A multiple-choice quiz by minch. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. Nostalgia
  8. »
  9. 1970s Nostalgia

Author
minch
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
28,020
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
9131
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 163 (5/10), Guest 82 (0/10), Guest 74 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. A first Wimbledon win for this tennis player. Who was it? Hint


Question 2 of 10
2. Which ballet dancer defected to the West in 1974? Hint


Question 3 of 10
3. Who was depicted as 'Superdiplomat' on Newsweek's cover?

Answer: (One Word Last name)
Question 4 of 10
4. Stephen King's first novel was published. Which was it? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these monarchs was deposed? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these TV shows did NOT debut in 1974? Hint


Question 7 of 10
7. Which singer made her first appearance at the Met? Hint


Question 8 of 10
8. Who broke Babe Ruth's career home run record of 714?

Answer: ( Two Words, or just surname )
Question 9 of 10
9. Who kidnapped Patti Hearst? Hint


Question 10 of 10
10. Which country became the sixth to possess nuclear weapons? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 15 2024 : Guest 163: 5/10
Jul 15 2024 : Guest 82: 0/10
Jul 15 2024 : Guest 74: 3/10
Jul 15 2024 : Guest 5: 1/10
Jul 14 2024 : Guest 24: 8/10
Jul 13 2024 : Guest 73: 5/10
Jul 13 2024 : Guest 157: 4/10
Jul 13 2024 : Guest 47: 5/10
Jul 13 2024 : Guest 51: 0/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A first Wimbledon win for this tennis player. Who was it?

Answer: Chris Evert

King 1966 Borg 1976 McEnroe 1979
2. Which ballet dancer defected to the West in 1974?

Answer: Baryshnikov

3. Who was depicted as 'Superdiplomat' on Newsweek's cover?

Answer: Kissinger

4. Stephen King's first novel was published. Which was it?

Answer: Carrie

5. Which of these monarchs was deposed?

Answer: Haile Selassie

6. Which of these TV shows did NOT debut in 1974?

Answer: Sesame Street

Sesame Street was 1969
7. Which singer made her first appearance at the Met?

Answer: Kiri Te Kanawa

She was Desdemona in Verdi's 'Otello'.
8. Who broke Babe Ruth's career home run record of 714?

Answer: Hank Aaron

Aaron had the most home runs in a career with a total of 755. This beat Ruth's previous record of 714.
9. Who kidnapped Patti Hearst?

Answer: SLA

Simbionese Liberation Army
10. Which country became the sixth to possess nuclear weapons?

Answer: India

Source: Author minch

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us