FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Do You Remember 1972
Quiz about Do You Remember 1972

Do You Remember 1972? Trivia Quiz


A lot happened in 1972. Idi Amin ousted Asians from Uganda. Terrorists disrupted the Summer Olympics, leaving many dead. The Vietnam War ended, and Watergate was first heard of. What else happened?

A multiple-choice quiz by minch. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. Nostalgia
  8. »
  9. 1970s Nostalgia

Author
minch
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
19,706
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
11972
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 74 (5/10), Guest 108 (6/10), Guest 172 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Where were the winter Olympic Games held? Hint


Question 2 of 10
2. At what activity did Bobby Fischer beat Spassky? Hint


Question 3 of 10
3. How many gold medals did Mark Spitz win at swimming in the 1972 Summer Olympic Games? Hint


Question 4 of 10
4. Who won the Nobel Peace Prize? Hint


Question 5 of 10
5. The Apollo moon flight program ended. What was the number of the last Apollo flight? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these programs did not first appear in 1972? Hint


Question 7 of 10
7. What video game did Atari introduce?

Answer: (One Word)
Question 8 of 10
8. For what movie was Marlon Brando awarded an Oscar in 1972? Hint


Question 9 of 10
9. Which magazine did Gloria Steinem found in 1972? Hint


Question 10 of 10
10. Nixon made two historic visits to communist countries. Name one of them?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 15 2024 : Guest 74: 5/10
Jul 14 2024 : Guest 108: 6/10
Jul 14 2024 : Guest 172: 4/10
Jul 14 2024 : Guest 24: 5/10
Jul 13 2024 : Guest 166: 7/10
Jul 11 2024 : Guest 104: 3/10
Jul 09 2024 : Guest 172: 10/10
Jul 06 2024 : sally0malley: 6/10
Jul 05 2024 : srandall: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where were the winter Olympic Games held?

Answer: Sapporo, Japan

Innsbruck 1964, {1976;} Grenoble {1968;} Lake Placid 1932, 1980
2. At what activity did Bobby Fischer beat Spassky?

Answer: chess

3. How many gold medals did Mark Spitz win at swimming in the 1972 Summer Olympic Games?

Answer: 7

4. Who won the Nobel Peace Prize?

Answer: no award in 1972

5. The Apollo moon flight program ended. What was the number of the last Apollo flight?

Answer: 17

6. Which of these programs did not first appear in 1972?

Answer: Marcus Welby

Marcus Welby 1969.
7. What video game did Atari introduce?

Answer: Pong

8. For what movie was Marlon Brando awarded an Oscar in 1972?

Answer: The Godfather

He won the best actor Oscar but declined to accept it.
9. Which magazine did Gloria Steinem found in 1972?

Answer: Ms

10. Nixon made two historic visits to communist countries. Name one of them?

Answer: Russia

Source: Author minch

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us