FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Events of the 70s
Quiz about Events of the 70s

Events of the 70s Trivia Quiz


Do you remember the events of the 1970s? Take this quiz and find out.

A multiple-choice quiz by casper423. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. Nostalgia
  8. »
  9. 1970s Nostalgia

Author
casper423
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
11,699
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
5248
Last 3 plays: Guest 24 (9/15), Guest 97 (9/15), harryhusker3 (10/15).
- -
Question 1 of 15
1. In 1979 people were watching the sky for what? Hint


Question 2 of 15
2. What was a court battle fought over having to do with Karen Ann Quinlan? Hint


Question 3 of 15
3. In 1977, what show did Mad Jack narrate? Hint


Question 4 of 15
4. In 1978, who was the minister who became known around the world for ordering his followers to kill their children and commit suicide?

Answer: ( Two words, or just surname )
Question 5 of 15
5. In 1974, it was first suggested that what could be damaged from human activity?

Hint


Question 6 of 15
6. What was the hottest video game in 1979? Hint


Question 7 of 15
7. In 1979 the first hurricane was named after a man, what was it named? Hint


Question 8 of 15
8. The number one TV show in 1977 in America was what? Hint


Question 9 of 15
9. What Charles Manson follower attempted to kill the US President in 1975? Hint


Question 10 of 15
10. In 1974 the hottest fad was running through naked in a public place. What was this fad called?

Answer: (One Word)
Question 11 of 15
11. What scary movie of 1973 had theater patrons vomiting and fainting in the aisles? Hint


Question 12 of 15
12. According to the 1970s commercial, there's nothing like the face of kid eating what? Hint


Question 13 of 15
13. What happened for the first time in 1974? Hint


Question 14 of 15
14. Where was the Vietnam Peace Agreement of 1973 signed? Hint


Question 15 of 15
15. What was the main cause of the gasoline shortage of 1973? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 11 2024 : Guest 24: 9/15
Jun 10 2024 : Guest 97: 9/15
Jun 07 2024 : harryhusker3: 10/15
Jun 07 2024 : Guest 75: 0/15
Jun 04 2024 : lonerangerlax: 8/15
May 29 2024 : loriannie: 3/15
May 23 2024 : Guest 174: 9/15
May 19 2024 : angostura: 15/15
May 18 2024 : Guest 172: 7/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 1979 people were watching the sky for what?

Answer: Skylab

It landed in Australia.
2. What was a court battle fought over having to do with Karen Ann Quinlan?

Answer: removing life support equipment

Her parents won the right to remove life support and she started breathing on her own.
3. In 1977, what show did Mad Jack narrate?

Answer: The Life and Times of Grizzly Adams

4. In 1978, who was the minister who became known around the world for ordering his followers to kill their children and commit suicide?

Answer: Jim Jones

In all 918 people (including 276 children) perished at Jonestown, Guyana. Though the majority of the suicides were by cyanide in Flavor Aid, the incident has become generally associated with Kool-Aid.
5. In 1974, it was first suggested that what could be damaged from human activity?

Answer: the ozone layer

Very few were worried at the time. Scientists predicted more skin cancers as a major risk. The sun was still thought to be 'good for you'.
6. What was the hottest video game in 1979?

Answer: Space Invaders

This was after Pong and before Nintendo.
7. In 1979 the first hurricane was named after a man, what was it named?

Answer: Bob

The second hurricane of the season.
8. The number one TV show in 1977 in America was what?

Answer: Laverne and Shirley

A spin off of Happy Days.
9. What Charles Manson follower attempted to kill the US President in 1975?

Answer: Lynette Fromme

Lynette 'Squeaky' Fromme was one of Manson's most diehard followers.
10. In 1974 the hottest fad was running through naked in a public place. What was this fad called?

Answer: streaking

The largest streaking group involved 1,543 people.
11. What scary movie of 1973 had theater patrons vomiting and fainting in the aisles?

Answer: The Exorcist

Heads were spinning at this movie.
12. According to the 1970s commercial, there's nothing like the face of kid eating what?

Answer: a Hershey bar

Hopefully an easy one.
13. What happened for the first time in 1974?

Answer: The US President resigned office

Richard Nixon resigned after the Watergate Scandal.
14. Where was the Vietnam Peace Agreement of 1973 signed?

Answer: Paris

They had to dismantle, withdraw and release.
15. What was the main cause of the gasoline shortage of 1973?

Answer: an embargo by some members of OPEC

The situation was exacerbated by a 70% hike in the price and by panic buying. The embargo was an Arab/Islamic protest against the West, which was seen as pro-Israeli.
Source: Author casper423

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us