FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Interesting US History Facts
Quiz about Interesting US History Facts

Interesting U.S. History Facts Quiz


This quiz was designed to be relatively easy for those of you interested in US history. For the ones you might not know, make an educated guess. You should be able to eliminate at least two answers. All multiple choice questions. Have fun and good luck.

A multiple-choice quiz by Jendy. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. U.S. History

Author
Jendy
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
1,974
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
9856
Last 3 plays: Guest 73 (6/10), Guest 24 (7/10), Guest 47 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. What continent did Amerigo Vespucci realize was not a part of Asia but a new continent when he explored it in 1502? Hint


Question 2 of 10
2. During which war did the US government first issue toothbrushes to soldiers? Hint


Question 3 of 10
3. JFK's quote, 'This is a new ocean, and I believe the US should sail it,' referred to which of the following? Hint


Question 4 of 10
4. On May 4, 1970, sixty-seven shots were fired on what college campus? Hint


Question 5 of 10
5. Adding together the ages of President and Vice-President, who made up the youngest presidential ticket elected in the U.S. with a total of 90 years? Hint


Question 6 of 10
6. What word did a 1978 anti-sexist edict in Woonsocket, Rhode Island proclaim would be used to replace the word 'manhole'? Hint


Question 7 of 10
7. What publisher of nude magazines declared that he had 'a right to be tasteless under the First Amendment'? Hint


Question 8 of 10
8. What song by Bruce Springsteen was quoted by both Reagan and Mondale in the 1984 presidential campaign? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the first lawyer to become First Lady? Hint


Question 10 of 10
10. What US president was both head of the CIA and US ambassador to the United Nations? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 15 2024 : Guest 73: 6/10
Apr 14 2024 : Guest 24: 7/10
Apr 14 2024 : Guest 47: 7/10
Apr 12 2024 : Guest 140: 7/10
Apr 11 2024 : Guest 67: 8/10
Apr 09 2024 : Guest 104: 4/10
Apr 09 2024 : Guest 188: 8/10
Apr 08 2024 : Guest 16: 5/10
Apr 07 2024 : mfc: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What continent did Amerigo Vespucci realize was not a part of Asia but a new continent when he explored it in 1502?

Answer: South America

2. During which war did the US government first issue toothbrushes to soldiers?

Answer: Civil War

3. JFK's quote, 'This is a new ocean, and I believe the US should sail it,' referred to which of the following?

Answer: Space

4. On May 4, 1970, sixty-seven shots were fired on what college campus?

Answer: Kent State University

5. Adding together the ages of President and Vice-President, who made up the youngest presidential ticket elected in the U.S. with a total of 90 years?

Answer: Bill Clinton and Al Gore

I'm really hoping that nobody picked Reagan and Bush...
6. What word did a 1978 anti-sexist edict in Woonsocket, Rhode Island proclaim would be used to replace the word 'manhole'?

Answer: personhole

7. What publisher of nude magazines declared that he had 'a right to be tasteless under the First Amendment'?

Answer: Larry Flynt

8. What song by Bruce Springsteen was quoted by both Reagan and Mondale in the 1984 presidential campaign?

Answer: Born in the USA

9. Who was the first lawyer to become First Lady?

Answer: Hillary Clinton

10. What US president was both head of the CIA and US ambassador to the United Nations?

Answer: George H. W. Bush

Source: Author Jendy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us