FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about It happened in 1994
Quiz about It happened in 1994

It happened in 1994 Trivia Quiz


See how much you remember of the people and events in 1994.

A multiple-choice quiz by addytude. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. U.S. History
  8. »
  9. USA in the 20th Century

Author
addytude
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
95,941
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Difficult
Avg Score
8 / 20
Plays
7158
Last 3 plays: Guest 73 (7/20), Guest 166 (0/20), Guest 96 (7/20).
- -
Question 1 of 20
1. Everyone probably remembers the name of figure skating bad girl, Tonya Harding, but what was the name of the figure skater who was injured in the attack that Tonya arranged?

Answer: (Two Words)
Question 2 of 20
2. Tonya Harding overcame her problems and won a Gold Medal in the 1994 Olympics?


Question 3 of 20
3. Lorena Bobbitt was found guilty of attempted murder after cutting off a certain part of her husband.


Question 4 of 20
4. Lorena Bobbitt was charged with the attempted murder of her husband. In what Virginia city did the trial take place? Hint


Question 5 of 20
5. On January 13, 1994, a judge declared a mistrial in the murder trial of which Menendez brother because of a deadlocked jury? Hint


Question 6 of 20
6. On what day in January, was an earthquake with an epicenter in Northridge CA registering a 6.6 on the Richter Scale? Hint


Question 7 of 20
7. On February 7th, what did the world learn about cartoon character Dick Tracy? Hint


Question 8 of 20
8. How many Oscars did "Schindler's List" win in 1994? Hint


Question 9 of 20
9. What was the first James Bond movie made that starred Pierce Brosnan?

Answer: (One Word - starts with G)
Question 10 of 20
10. On what date in May did "Star Trek: the Next Generation" air its final installment? Hint


Question 11 of 20
11. Butterfield and Butterfield auctioned off the second largest collection of Elvis Presley memorabilia in June 1994. How many objects were sold? Hint


Question 12 of 20
12. On June 12th, near midnight, police found two bodies on a walkway in Brentwood. One was Nicole Brown Simpson, who was the other?

Answer: (Two Words)
Question 13 of 20
13. What famous comic actor died in his sleep on March 4th?

Answer: (Two Words First word starts with J, second with C)
Question 14 of 20
14. What was the date of Lisa Marie Presley and Michael Jackson's wedding? Hint


Question 15 of 20
15. What former First Lady died of cancer on May 19th? Hint


Question 16 of 20
16. According to the "Nielson Ratings", what soap opera was number 1 for the 1993-1994 season? Hint


Question 17 of 20
17. Which of the following was inducted into the "Rock N Roll Hall of Fame" in 1994? Hint


Question 18 of 20
18. Which Mel Gibson movie was released in 1994? Hint


Question 19 of 20
19. Again, according to the "Nielson Ratings" what was the number 1 Saturday morning children's program for the 1993-94 season? Hint


Question 20 of 20
20. Which "Star Trek" movie was released in 1994? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 18 2024 : Guest 73: 7/20
May 09 2024 : Guest 166: 0/20
May 07 2024 : Guest 96: 7/20
May 03 2024 : MikeX56: 8/20
Apr 16 2024 : Guest 216: 9/20
Apr 15 2024 : Guest 188: 6/20
Apr 11 2024 : Guest 98: 9/20
Apr 07 2024 : Guest 24: 14/20
Mar 25 2024 : Guest 174: 8/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Everyone probably remembers the name of figure skating bad girl, Tonya Harding, but what was the name of the figure skater who was injured in the attack that Tonya arranged?

Answer: Nancy Kerrigan

The incident happened on 1/6/94. In March of that year, Tonya Harding struck a plea bargin in which she pled guilty to one felony count of Conspiracy to Hinder the Prosecution. She was sentenced to: 3 years supervised probation, a $100,000 fine. She also had to resign from the U.S. Figure Skating Association, create a $50,000 fund for "The Special Olympics", reimburse the District Attorney's Office $10,000, serve 500 hours community service, and lastly, undergo psychiatric evaluation and treatment.
2. Tonya Harding overcame her problems and won a Gold Medal in the 1994 Olympics?

Answer: False

She actually finished 8th. Nancy Kerrigan however, finished 2nd and won a Silver medal.
3. Lorena Bobbitt was found guilty of attempted murder after cutting off a certain part of her husband.

Answer: False

She was aquitted of Malicious Wounding 11 days after the start of her January 10 trial. The jury concluded she was temporarily insane.
4. Lorena Bobbitt was charged with the attempted murder of her husband. In what Virginia city did the trial take place?

Answer: Manassas

5. On January 13, 1994, a judge declared a mistrial in the murder trial of which Menendez brother because of a deadlocked jury?

Answer: Erik

Interestingly enough, later that same month (January 28th) another jury became deadlocked in brother Lyle's trial.
6. On what day in January, was an earthquake with an epicenter in Northridge CA registering a 6.6 on the Richter Scale?

Answer: 17

It hit Los Angeles at 4:31 a.m..
7. On February 7th, what did the world learn about cartoon character Dick Tracy?

Answer: He was served with divorce papers

That's right, his wife of 47 years, Tess Trueheart served him with divorce papers. According to writers of the comic, "this move was meant to bring Dick Tracy into more contemporary times."
8. How many Oscars did "Schindler's List" win in 1994?

Answer: 7

Among the awards were Best Picture and Best Director (Steven Spielberg).
9. What was the first James Bond movie made that starred Pierce Brosnan?

Answer: Goldeneye

In June 1994, it was announced that Pierce Brosnan would become the newest Bond. He is the 5th actor to play the part.
10. On what date in May did "Star Trek: the Next Generation" air its final installment?

Answer: 23

"All Good Things" is the name of the episode.
11. Butterfield and Butterfield auctioned off the second largest collection of Elvis Presley memorabilia in June 1994. How many objects were sold?

Answer: 617

It was the contents of Jimmy Velvet's Elvis Presley Musuem contents. Only Graceland has a larger collection.
12. On June 12th, near midnight, police found two bodies on a walkway in Brentwood. One was Nicole Brown Simpson, who was the other?

Answer: Ronald Goldman

O. J. Simpson was officially arraigned on June 20th.
13. What famous comic actor died in his sleep on March 4th?

Answer: John Candy

His movies included: "Stripes", "Summer Rental", "Splash", and "Uncle Buck".
14. What was the date of Lisa Marie Presley and Michael Jackson's wedding?

Answer: May 26

Lisa Marie issued a statement on August 1st, announcing that the rumors were true, she and Michael had gotten married.
15. What former First Lady died of cancer on May 19th?

Answer: Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis

She was 64 years old. She was buried in Arlington National Cemetery next to late husband John F. Kennedy.
16. According to the "Nielson Ratings", what soap opera was number 1 for the 1993-1994 season?

Answer: "The Young and the Restless"

"The Young and the Restless" has been on T.V. since 1974. Ratings of other shows listed: "General Hospital" #3, "Loving" #10, "All My Children" #2.
17. Which of the following was inducted into the "Rock N Roll Hall of Fame" in 1994?

Answer: Elton John

The Rolling Stones were inducted in 1989, The Kinks in 1990, and Bob Dylan in 1988.
18. Which Mel Gibson movie was released in 1994?

Answer: "Maverick"

"Summer City" was released in 1977, "Lethal Weapon 3" 1992, and "Man Without a Face" 1993.
19. Again, according to the "Nielson Ratings" what was the number 1 Saturday morning children's program for the 1993-94 season?

Answer: "X-Men"

"Terrible Thunderlizards" was #2, "Bobby's World" #8, and "Tiny Toons" #4.
20. Which "Star Trek" movie was released in 1994?

Answer: "Star Trek: Generations"

"Voyager" was released in 1995, "The Undiscovered Country" in 1991, and "The Motion Picture" in 1979.
Source: Author addytude

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us