FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Napoleon
Quiz about Napoleon

Napoleon | 10 Question History Multiple Choice Quiz


If you have read about Napoleon, you should do pretty well on this basic quiz! Have fun!

A multiple-choice quiz by JsusFreak. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. War History
  8. »
  9. Napoleonic Wars

Author
JsusFreak
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
21,457
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
4615
Last 3 plays: Guest 213 (9/10), Waldkaeuzchen (7/10), Guest 1 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. On what island was Napoleon born? Hint


Question 2 of 10
2. When he first came to France, Napoleon enjoyed being in the company of the French.


Question 3 of 10
3. What was the law code that was created during Napoleon's reign? Hint


Question 4 of 10
4. Who was Napoleon's first wife? Hint


Question 5 of 10
5. His first wife cheated on Napoleon while he was away at war.


Question 6 of 10
6. What was Napoleon's position in France before he became Emperor? Hint


Question 7 of 10
7. Why did Napoleon divorce his wife? Hint


Question 8 of 10
8. Who was Napoleon's second wife? Hint


Question 9 of 10
9. What was the first island Napoleon was sent into exile? Hint


Question 10 of 10
10. Napoleon won the Battle of Waterloo.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 14 2024 : Guest 213: 9/10
Jun 11 2024 : Waldkaeuzchen: 7/10
Jun 10 2024 : Guest 1: 9/10
Jun 10 2024 : Stoaty: 7/10
May 11 2024 : ptc123: 9/10
May 03 2024 : Guest 96: 10/10
May 01 2024 : Guest 2: 9/10
Apr 30 2024 : Guest 192: 10/10
Apr 24 2024 : Guest 173: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On what island was Napoleon born?

Answer: Corsica

He was born in Corsica. His parents were Italian. The island was transferred to France the year before (by the Republic of Genoa).
2. When he first came to France, Napoleon enjoyed being in the company of the French.

Answer: False

When he first came to France during his youth, he hated the French.
3. What was the law code that was created during Napoleon's reign?

Answer: Napoleonic Code

It came into being in 1804.
4. Who was Napoleon's first wife?

Answer: Josephine

I hope no one picked Bea Arthur.
5. His first wife cheated on Napoleon while he was away at war.

Answer: True

He got upset with her but he eventually forgave her. She never cheated on him again but ironically, Napoleon had several mistresses.
6. What was Napoleon's position in France before he became Emperor?

Answer: First Consul

He became First Consul of France before he crowned himself Emperor.
7. Why did Napoleon divorce his wife?

Answer: She couldn't bear an heir

Josephine was older than Napoleon and he divorced her because she was unable to produce an heir.
8. Who was Napoleon's second wife?

Answer: Marie-Louise

His second wife was 19-year-old Marie-Louise who bore him his male heir.
9. What was the first island Napoleon was sent into exile?

Answer: Elba

He was exiled to the island of Elba.
10. Napoleon won the Battle of Waterloo.

Answer: False

He lost the battle and was exiled again, to St. Helena where he died.
Source: Author JsusFreak

This quiz was reviewed by FunTrivia editor thejazzkickazz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us