Quiz about Did You Seriously Just Eat That
Quiz about Did You Seriously Just Eat That

Did You Seriously Just Eat That? Quiz


If you travel around the world, sooner or later you'll end up eating something seriously strange. And that's exactly what this quiz is devoted to, the weird and wonderful foods found all over the world.

A multiple-choice quiz by Murataku. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. Incredible Edibles

Author
Murataku
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
327,735
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
534
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The first food we shall look at is the national dish of Scotland. It consists of the heart, liver and lungs of a sheep, mixed with oatmeal, onion, spices, suet and salt and left to simmer in its own stomach. What is the name of this dish? Hint

Haggis
Forfar Bridie
Finnan Haddie
Skirlie

2. Our next dish comes from Japan, and is, unsurprisingly, a fish dish. It is made of small pieces of animal meat coating in a paste made from the animal's salted, fermented organs. It is most often made with squid, but it can also be made from tuna, oysters, shrimp, crabs or sea urchin roe. What is it called? Hint

Takoyaki
Mochi
Shiokara
Chimaki

3. Next we have a Jewish dish from Eastern Europe. It is a jelly made from the hooves or bones of cattle, or sometimes chicken. In non-Jewish cultures, it can be made with the feet or bones of pigs. Sometimes also called galla, gallaretta or fisnogen, what is the name of this dish? Hint

Lox
Gribenes
P'tcha
Kichel

4. Dish number four is a Filipino stew made from pig's meat (usually the snout, heart, ears, intestines and stomach) and blood, simmered in a gravy made from pig blood, chili, garlic and vinegar. Derived from the Filipino word for blood, what is this food's name? Hint

Embutido
Dinuguan
Kaldereta
Biskotso

5. This food is usually said to be an American dish, but the idea is centuries old. This unusual dish, consisting of a partially de-boned turkey, stuffed with a de-boned duck which itself has been stuffed with a de-boned chicken which can then be grilled, roasted, barbecued or braising, has a suitably unusual name. What is it? Hint

Chislic
Po'boy
Turducken
Gumbo

6. Heading back to Japan we have a fish dish, most well-known for being potentially lethal. Made from the meat of a pufferfish or a porcupine fish, this dish can be poisonous if not prepared correctly. By what name is this meal, and also the fish it is made from, known? Hint

Fugu
Nori
Natto
Yakitori

7. Dish number seven is a rice dish from Portugal, although variations are also made in Brazil, Macao and India. It is made by mixing rice with the meat and blood of a chicken or rabbit and then cooking it. What is the name of this food? Hint

Bacalhau
Cozido
Feijoada
Cabidela

8. Our next meal is a traditional Ukrainian food, also eaten in Russia and Eastern Europe. This dish consists simply of salted, cured pork fat, sometimes covered with spices to add flavour. It can also be smoked or aged for the same reason. Just what might this be called? Hint

Uszka
Salo
Blintz
Kutia

9. Our second-last dish comes from Norway, and is made from the head of a sheep which has had the skin and wool burnt and brain removed before being salted and dried. The head is then left to boil for 3 hours before being served with vegetables. What might you call this? Hint

Lefse
Boknafisk
Smalahove
Rakfisk

10. And now we have come to our last dish. This Indian drink is a dessert made from yogurt, blended with water or milk and indian spices. The spices can also be replaced with sugar or fruit to make a sweeter dish. Now, what is this dish called? Hint

Lassi
Fenny
Hadia
Aam Panna


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The first food we shall look at is the national dish of Scotland. It consists of the heart, liver and lungs of a sheep, mixed with oatmeal, onion, spices, suet and salt and left to simmer in its own stomach. What is the name of this dish?

Answer: Haggis

Yes, the food in question is Haggis, probably the most well-known Scottish dish. As for the other choices, Finnan Haddie is smoked haddock, often served poached in milk, Forfar Bridie is a kind of meat pastry and Skirlie is a dish made of oatmeal, chopped onion and oil that can be used as stuffing or eaten on its own.
2. Our next dish comes from Japan, and is, unsurprisingly, a fish dish. It is made of small pieces of animal meat coating in a paste made from the animal's salted, fermented organs. It is most often made with squid, but it can also be made from tuna, oysters, shrimp, crabs or sea urchin roe. What is it called?

Answer: Shiokara

Depending on what it is made with, Shiokara is called by different names. Most of these names are very similar, such as Ika no shiokara (Squid), Kaki no shiokara (Oyster) and Ami no shiokara (Shrimp), but some varieties are called by different names entirely, such as Ganzuke (Fiddler Crab), Mefun (Chum Salmon) and Konowata (Sea Cucumber).
3. Next we have a Jewish dish from Eastern Europe. It is a jelly made from the hooves or bones of cattle, or sometimes chicken. In non-Jewish cultures, it can be made with the feet or bones of pigs. Sometimes also called galla, gallaretta or fisnogen, what is the name of this dish?

Answer: P'tcha

P'tcha takes several hours to make, most of which is spent boiling the bones until they are soft enough to use. If you were wondering about the other dishes, Gribenes are goose or chicken cracklings, similar to pork rinds, Kichel is a sweet cracker made from egg and sugar rolled out can cut into shapes and Lox is cured salmon fillet cut into thin slices.
4. Dish number four is a Filipino stew made from pig's meat (usually the snout, heart, ears, intestines and stomach) and blood, simmered in a gravy made from pig blood, chili, garlic and vinegar. Derived from the Filipino word for blood, what is this food's name?

Answer: Dinuguan

The name 'dinuguan' comes from the Filipino word 'dugo', which means blood. It is often served with white rice or a rice cake known as Puto.

Embutido is a sausage made of hashed meat, seasoned with spices and served wrapped in the skin of a pig's intestines. Kaldereta is made from meat (usually pork, beef or goat), served with tomato paste or tomato sauce with liver spread over it. Biskotso is baked bread topped with sugar and butter, and in some cases garlic.
5. This food is usually said to be an American dish, but the idea is centuries old. This unusual dish, consisting of a partially de-boned turkey, stuffed with a de-boned duck which itself has been stuffed with a de-boned chicken which can then be grilled, roasted, barbecued or braising, has a suitably unusual name. What is it?

Answer: Turducken

The name 'Turducken' is a portmanteau of the words turkey, duck and chicken or hen. A variation on this dish is Gooducken, which is similar to turducken but a goose is used instead of a turkey.

The other dishes were Po'boy, which is a submarine sandwich served on Louisiana French bread, Gumbo, a stew made of stock, shellfish or meat, tickener and celery, onion and capsicum. Chislic is simply cubed red meat that has been deep-fried or grilled, served on a toothpick or skewer.
6. Heading back to Japan we have a fish dish, most well-known for being potentially lethal. Made from the meat of a pufferfish or a porcupine fish, this dish can be poisonous if not prepared correctly. By what name is this meal, and also the fish it is made from, known?

Answer: Fugu

Because of the toxicity of the fish and the precision needed to prepare it, chefs must undergo 2 to 3 years of training and then pass an exam before they are licensed to prepare it.

The other Japanese dishes were Natto, sticky fermented soybeans, Nori, edible seaweed used as a garnish or to wrap sushi and onigiri, and Yakitori, grilled chicken served on a skewer.
7. Dish number seven is a rice dish from Portugal, although variations are also made in Brazil, Macao and India. It is made by mixing rice with the meat and blood of a chicken or rabbit and then cooking it. What is the name of this food?

Answer: Cabidela

The name Cabidela refers to the rice in the dish, so the name can change slightly depending on the meat used. Galinha de Cabidela contains chicken, while the similar dish Pato de Cabidela contains duck.

Bacalhau is dried, salted codfish, Feijoada is a stew of beef, beans and pork, and Cozido is a meat and vegetable stew, with many variations.
8. Our next meal is a traditional Ukrainian food, also eaten in Russia and Eastern Europe. This dish consists simply of salted, cured pork fat, sometimes covered with spices to add flavour. It can also be smoked or aged for the same reason. Just what might this be called?

Answer: Salo

The name of this food is sometimes translated into English as 'bacon' or 'lard', but this is not correct as bacon and lard both undergo methods of processing (curing and rendering) that salo does not.

Uszka are small dumplings filled with minced meat or mushrooms. Blintz are a kind of thin pancake and Kutia is a sweet grain pudding, traditionally served as the first dish of a twelve-dish Christmas Eve supper.
9. Our second-last dish comes from Norway, and is made from the head of a sheep which has had the skin and wool burnt and brain removed before being salted and dried. The head is then left to boil for 3 hours before being served with vegetables. What might you call this?

Answer: Smalahove

This dish was originally eaten by the poor, but has now become a delicacy.

Boknafisk is unsalted fish partially dried in the sun on a frame or wall. Rakfisk is trout, or occasionally char that has been salted and fermented from 2 to 3 months and is then served uncooked. Lefse is a kind of soft flatbread.
10. And now we have come to our last dish. This Indian drink is a dessert made from yogurt, blended with water or milk and indian spices. The spices can also be replaced with sugar or fruit to make a sweeter dish. Now, what is this dish called?

Answer: Lassi

Several variations on Lassi exist, including the two already mentioned, as well as Lassi topped with cream and served with milk.

The other dishes are all drinks. Hadia is a rice beer, Fenny is a liquor made from cashew apple juice or coconut. Aam Panna is a drink made from green mangoes, popular because of its ability to stay cool in intense heat.
Source: Author Murataku

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us