Quiz about Food and Drink B
Quiz about Food and Drink B

Food and Drink "B" Trivia Quiz


As we proceed through the alphabet here is the second of this series. Good luck.

A multiple-choice quiz by steiny1. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. A to Z Food

Author
steiny1
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
166,418
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
2846
Last 3 plays: Guest 34 (5/10), Guest 68 (5/10), Guest 94 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is bagoong? Hint

Bacon
Baby beef
Bagel
Fermented fish

2. Which is not considered a type of bar glass or container? Hint

Jigger
Pilsner
Jelly
Collins

3. Which of the following is not a "garden" bean? Hint

Lima
String
Kidney
Wax

4. What is balkenbry? Hint

Fruit
Bagel dog
Pork loaf
Dessert

5. What part of the animal does primal sirloin come from? Hint

Shin
Hind leg
Hip
Belly

6. Where was the first brewery set up in America? Hint

Trenton
New Amsterdam
Boston
Albany

7. What is billi-bi? Hint

Soup
Dessert
Drink
Bread

8. Of the following what is a bishop? Hint

Drink
Pudding
Biscuit
Soup

9. What is NOT another name for the bowfin? Hint

Catfish
Spottail
Mudfish
Dogfish

10. What was Brunswick stew originally made from? Hint

Deer
Rabbit
Quail
Squirrel


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is bagoong?

Answer: Fermented fish

It is a fermented fish or shrimp condiment used in Hawaii to flavor meat and vegetable dishes, usually eaten raw.
2. Which is not considered a type of bar glass or container?

Answer: Jelly

A jigger is a short squat container, a collins is a cylindrical 12 ounce and a pilsner is a long conical of at least 10 ounces mainly for beer.
3. Which of the following is not a "garden" bean?

Answer: Kidney

The kidney bean is a "field" bean along with the pea or navy bean and the black bean, The oldest domesticated bean dates back to 4000BC.
4. What is balkenbry?

Answer: Pork loaf

It is a pork loaf cooked and cut in slabs usually served for breakfast. The word is from the Dutch meaning the rafter from which the meat was hung to cure.
5. What part of the animal does primal sirloin come from?

Answer: Hip

Primal round is from the hind leg, primal flank is from the belly and primal shank is from the shin section of the front leg.
6. Where was the first brewery set up in America?

Answer: New Amsterdam

It was set up in New Amsterdam by the Dutch in 1612. Governor Peter Minuit established the first public brewery in 1632.
7. What is billi-bi?

Answer: Soup

It is a soup made from mussels, cream and seasonings. Its origin is French. It is well known in Normandy by the name mouclade.
8. Of the following what is a bishop?

Answer: Drink

It is a drink of mulled wine, sugar, spices and citrus fruit. It is red in color and often the citrus fruit is roasted.
9. What is NOT another name for the bowfin?

Answer: Catfish

Also known as a grindle, mudjack, prane bass, speckled cat, scaled king and choupique among others. It is generally considered not good eating.
10. What was Brunswick stew originally made from?

Answer: Squirrel

It is now made from chicken or other meats. The squirrel was dropped from most recipes after the turn of the century.
Source: Author steiny1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : Guest 34: 5/10
Jan 28 2023 : Guest 68: 5/10
Jan 27 2023 : Guest 94: 5/10
Jan 25 2023 : Guest 171: 4/10
Jan 21 2023 : Guest 86: 2/10
Jan 20 2023 : Guest 96: 5/10
Jan 15 2023 : Guest 141: 6/10
Jan 14 2023 : Guest 69: 7/10
Jan 13 2023 : drouse: 4/10

Score Distribution

quiz
2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us