Quiz about The Barbie Doll
Quiz about The Barbie Doll

The Barbie Doll Trivia Quiz


Fun facts about Barbie.

A multiple-choice quiz by dollyrama. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Dolls and Bears
  8. »
  9. Barbie Dolls

Author
dollyrama
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
47,470
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
2256
Last 3 plays: Guest 143 (7/10), Guest 67 (3/10), Guest 172 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Barbie came out in what year? Hint

1959
1960
1958
1969

2. After Barbie, what doll was next produced? Hint

Francie
Midge
Ken
Skipper

3. Which series or collection has the most Barbies? Hint

Dolls of the World
Classique
Happy Holidays
Wal-Mart

4. What year did the first Happy Holidays Barbie come out? Hint

1987
1985
1989
1988

5. When collecting 'Mod' Barbie's, what is the phrase to look for? Hint

Made in China
Made in Malaysia
Made in Singapore
Made in Japan

6. In the late 60s to early 70s, Barbie's friend PJ always wore her hair in pigtails with beads and what other identifying item? Hint

Green Belt
Purple Sunglasses
Purple Ring
Pink Necklace

7. In the late 70s, Barbie went from Mod to Groovy. Which doll came out then? Hint

Summer Splendour
Live Action Barbie
Neptune's Fantasy
Sunflower Barbie

8. The Talking Barbies made in Mexico around 1970 had a defect when played with. What was it? Hint

Her arms would fall off
Her hair would fall out
Her legs would fall off
Her head would pop off

9. TNT in the Barbie world stands for: Hint

Twist N Turn
Twist N Tan
Tall N Tan
Talk N Twist

10. The fore runner to the TNT Barbie was the: Hint

Talking Barbie
Standard Barbie
Live Action Barbie
Busy Barbie


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Barbie came out in what year?

Answer: 1959

The number one Barbies can fetch up around {$8,500} for a mint condition with original box and accessories.
2. After Barbie, what doll was next produced?

Answer: Ken

Mattel made Midge so that Barbie could talk about Ken with a friend.
3. Which series or collection has the most Barbies?

Answer: Dolls of the World

4. What year did the first Happy Holidays Barbie come out?

Answer: 1988

5. When collecting 'Mod' Barbie's, what is the phrase to look for?

Answer: Made in Japan

6. In the late 60s to early 70s, Barbie's friend PJ always wore her hair in pigtails with beads and what other identifying item?

Answer: Purple Sunglasses

7. In the late 70s, Barbie went from Mod to Groovy. Which doll came out then?

Answer: Live Action Barbie

Barbie was dressed in a muli colored purple jumpsuit with a brown vest that had long fringe.
8. The Talking Barbies made in Mexico around 1970 had a defect when played with. What was it?

Answer: Her legs would fall off

Today, finding a Made in Mexico Barbie, with her original legs in good working order and that have not been glued on, fetches a good price.
9. TNT in the Barbie world stands for:

Answer: Twist N Turn

10. The fore runner to the TNT Barbie was the:

Answer: Standard Barbie

The Standard Barbie produced for two years was the last Barbie to have both straight legs and a non-twisting torso.
Source: Author dollyrama

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Leau before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 26 2023 : Guest 143: 7/10
Jan 25 2023 : Guest 67: 3/10
Jan 24 2023 : Guest 172: 8/10
Jan 15 2023 : Guest 104: 10/10
Dec 29 2022 : SeverinaStar: 10/10
Dec 28 2022 : Guest 81: 0/10
Dec 17 2022 : Guest 162: 10/10
Dec 07 2022 : Guest 24: 4/10
Dec 05 2022 : Guest 174: 9/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us