Quiz about How Well Do You Know the Barbie Doll
Quiz about How Well Do You Know the Barbie Doll

How Well Do You Know the Barbie Doll? Quiz


I have been a collector of Barbie dolls since I was little. Put your Barbie knowledge to the test by answering a few questions that should be easy if you know some Barbie knowledge!

A multiple-choice quiz by dhangel28. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Dolls and Bears
  8. »
  9. Barbie Dolls

Author
dhangel28
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
243,070
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1491
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (8/10), Guest 76 (7/10), Guest 104 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. On which day and year was the first Barbie doll released? Hint

March 9th, 1957
May 9th, 1957
May 9th, 1959
March 9th, 1959

2. Ruth Handler, the creator of Barbie, named the doll after who? Hint

Her mother
Her sister
Her niece
Her daughter

3. The Barbie doll was originally based on the German doll named what? Hint

Lisa
Trishy
Laura
Lilli

4. The first Barbie doll came dressed in what? Hint

A black and white zebra striped bathing suit
A flowered yellow dress
A light blue bathing suit
A long black dress

5. What is Barbie's full name? Hint

Barbie Midge Handler
Barbie Millicent Handler
Barbie Millicent Roberts
Barbie Midge Roberts

6. What fictional town is Barbie from? Hint

Colorful, Ohio
Willows, Wisconsin
Windy, Wisconsin
Weeping, Wisconsin

7. Which of the following is NOT one of Barbie's sisters? Hint

Skipper
Stacie
Kristie
Kelly

8. Barbie and Ken have gotten married many times.

True
False

9. In what year did Barbie and Ken temporarily break up? Hint

2004
2003
2005
they have never broken up

10. What was the slogan for Barbie in 2006? Hint

Barbie girls are cool
B a Barbie girl
B-A-R-B-I-E RULES!
B who U wanna B


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On which day and year was the first Barbie doll released?

Answer: March 9th, 1959

Barbie was first released on March 9th, 1959, her official birthday, at the International Toy Fair in New York City.
2. Ruth Handler, the creator of Barbie, named the doll after who?

Answer: Her daughter

Mrs. Handler named the Barbie doll after her teenage daughter, Barbara.
3. The Barbie doll was originally based on the German doll named what?

Answer: Lilli

On a trip to Germany, the Handlers found a doll named the Bild Lilli doll, which was the type of doll Ruth Handler wanted to create. Mattel bought the rights to the Bild Lilli doll in 1964.
4. The first Barbie doll came dressed in what?

Answer: A black and white zebra striped bathing suit

The first Barbie doll came dressed in a black and white zebra striped one-piece bathing suit.
5. What is Barbie's full name?

Answer: Barbie Millicent Roberts

Barbie's full name is Barbie Millicent Roberts. It is true because, in Barbie's passport, which came with Barbie's Beetle, one of the stickers, which was to go in her passport, said Barbie Millicent Roberts.
6. What fictional town is Barbie from?

Answer: Willows, Wisconsin

Barbie's hometown is a fictional town called Willow, Wisconsin. Barbie is said to have gone to Willows High School. This can be found in many Barbie knowledge books and websites.
7. Which of the following is NOT one of Barbie's sisters?

Answer: Kristie

Barbie's sisters include currently: Skipper, Stacie, Kelly, & Krissy.
In the past, there were twin siblings, Tutti and Todd, but they were discontinued.
8. Barbie and Ken have gotten married many times.

Answer: False

Even though Barbie and Ken have worn wedding attire many times, they have never gotten married. Also, you can tell that they never got married because Mattel said they "broke up" in 2004, not that they divorced.
9. In what year did Barbie and Ken temporarily break up?

Answer: 2004

Mattel announced that they were splitting Barbie and Ken up in 2004. They even posted a notice on their website.
10. What was the slogan for Barbie in 2006?

Answer: B who U wanna B

In late 2006, Mattel made a new slogan for their new lines of Barbie dolls. On the commercials, you can witness that it says "B who U wanna B. B-A-R-B-I-E" Also, you can see this new slogan on barbie.com
Source: Author dhangel28

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 23 2023 : Guest 172: 8/10
Jan 16 2023 : Guest 76: 7/10
Jan 15 2023 : Guest 104: 9/10
Jan 10 2023 : VBookWorm: 2/10
Jan 10 2023 : Guest 60: 6/10
Jan 02 2023 : Guest 1: 6/10
Dec 30 2022 : Guest 172: 8/10
Dec 29 2022 : SeverinaStar: 10/10
Dec 29 2022 : Guest 80: 2/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us