Quiz about The Game Called Rummikub
Quiz about The Game Called Rummikub

The Game Called Rummikub Trivia Quiz


The other day I was searching FunTrivia, when to my dismay I realized that there were no quizes on Rummikub, and that inspired me to create one. This is for all the Rummikub fans out there.

A multiple-choice quiz by Barney Slayer. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Games & Toys
  8. »
  9. Other Games & Toys

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
157,920
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
644
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. How many jokers are there in every box of Rummikub? Hint

2
5
1
4

2. How many tiles do you have to pick in the beginning of the game? Hint

10
12
8
14

3. How many tiles with the number 7 on it are there in every box? Hint

8
2
5
6

4. What is the minimum amount of tiles you can have in a move? Hint

2
3
4
5

5. What is the minimum number of players that can play Rummikub? Hint

3
2
5
4

6. You win Rummikub by getting rid of all of your tiles.

True
False

7. How many tiles are there in all including the wild cards? Hint

124
126
125
106

8. According to the instructions, who invented Rummikub? Hint

Rumm I. Kub
Alfred Jimmyro
James T. Rummikub
It never says who in the instructions.

9. There are five different colors in Rummikub.

True
False

10. What is the most amount of tiles you can have in a set move? Hint

8
5
4
3


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many jokers are there in every box of Rummikub?

Answer: 2

The jokers are pictures of smiley faces and there are indeed 2 in every set.
2. How many tiles do you have to pick in the beginning of the game?

Answer: 14

If you got this one wrong, you've been playing Rummikub the wrong way.
3. How many tiles with the number 7 on it are there in every box?

Answer: 8

There are 8 tiles for every number that is used, not just 7.
4. What is the minimum amount of tiles you can have in a move?

Answer: 3

If you can make a move with only two tiles, the game would be so easy!
5. What is the minimum number of players that can play Rummikub?

Answer: 2

If it took three people to play, I wouldn't be the Rumikub master I am today.
6. You win Rummikub by getting rid of all of your tiles.

Answer: True

If you got this question wrong, you don't know the first thing about Rummikub!
7. How many tiles are there in all including the wild cards?

Answer: 106

It says so on the back of the box to the game.
8. According to the instructions, who invented Rummikub?

Answer: It never says who in the instructions.

I've read the instructions front to back, and it never says who invented it.
9. There are five different colors in Rummikub.

Answer: False

There are only four colors. Those colors include blue, red, black, and orange/yellow (lots of people often fight over which one it is.)
10. What is the most amount of tiles you can have in a set move?

Answer: 4

Since you can't repeat tiles of the same color in a set move, you can only have 4.
Source: Author Barney Slayer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Yahtzee! Average
2. Twister Difficult
3. Shake, Rattle, and Roll Average
4. The Games People Play Average
5. Pinball Difficult
6. Word Play Easier
7. Ten Terrible Toys Tough
8. Slinkies Difficult
9. Games of Chance Easier
10. You Pick Scissors... I Pick Rock! Average
11. A Roll of the Dice Average
12. "One More For the Road" Easier

1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us