FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Other Games  Toys Quizzes, Trivia and Puzzles
Other Games  Toys Quizzes, Trivia

Other Games & Toys Trivia

Other Games & Toys Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Games & Toys

Fun Trivia
Looking for a long-lost game or toy and couldn't find it anywhere else? Well, you've arrived at our flea market for all things that can be played but defy categorization!
48 quizzes and 672 trivia questions.
Sub-Categories:
Bingo Bingo (4 quizzes)
Lego Lego (5)
1.
  Leggo my Lego!   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Mainly played in Australia
...and other arguments I had with my brother. As children we played for countless hours at my grandparents' home in the country. Most of the toys we played with were made by my grandfather, or were pen & paper games, along with a couple of bought games.
Average, 10 Qns, VegemiteKid, Dec 07 23
Average
VegemiteKid gold member
Dec 07 23
104 plays
2.
  Bumpers, Flippers and Plungers   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
An introduction to Pinball
Pinball inspired the world's first rock opera and the classic song "Pinball Wizard". This quiz takes a look at the game that requires you to play the silver ball. Can you play a mean pinball?
Easier, 10 Qns, KayceeKool, May 22 23
Easier
KayceeKool gold member
May 22 23
246 plays
3.
  Word Play    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz for those that love all sorts of word puzzles and games. Whether you prefer to play in a team or individually, you might find your favorite in this quiz.
Easier, 10 Qns, mlcmlc, Sep 14 17
Easier
mlcmlc gold member
Sep 14 17
1242 plays
4.
  Oldie Goldie Games   great trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
In the U.S. the term "oldie goldie" is used for something that is still good, even though it is old. Can you identify these games that were popular long ago from the materials needed to play each? The hints given may help!
Easier, 10 Qns, ponycargirl, May 29 17
Easier
ponycargirl editor
May 29 17
593 plays
5.
  Windy & Winding Toys   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The Four Winds have taken a step (or two) back in time to remember these toys requiring either wind or winding. Join us in our journey back through time!
Easier, 10 Qns, lones78, Sep 06 18
Easier
lones78 gold member
Sep 06 18
519 plays
6.
  Shake, Rattle, and Roll    
Multiple Choice
 10 Qns
Most of us have rolled a pair of dice while playing a game. Dice have a very interesting history. Let's shake, rattle and roll your brain cells and see what comes out!
Average, 10 Qns, dcpddc478, Mar 31 19
Average
dcpddc478
Mar 31 19
1932 plays
7.
  (Let Me Be Your) Teddy Bear   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Ten facts on that most popular of toys, the little teddy, and his nearby relatives, for you to bear. Have fun.
Average, 10 Qns, Creedy, Oct 04 20
Average
Creedy gold member
Oct 04 20
631 plays
8.
  Favorite Games    
Match Quiz
 10 Qns
Before computers and I-phones there were the good old fashioned games. Can you recognize some of my personal favorites from the clues provided?
Average, 10 Qns, coachpauly, Jul 14 17
Average
coachpauly
Jul 14 17
499 plays
9.
  Yahtzee!    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a quiz about "Yahtzee". It is very easy and I made it because there were no quizzes on this topic. I hope you enjoy it and do well. Feel free to write to me if you have any problems.
Average, 10 Qns, CanadaEh28, Jul 29 12
Average
CanadaEh28
7903 plays
10.
  "One More For the Road"    
Multiple Choice
 10 Qns
Ah, you hit the road for that dreaded long family trip to Grandma's house. How can you spend the time and keep your sanity? This quiz is about games played while traveling on those monotonous road trips!
Easier, 10 Qns, ghosttowner, Jul 01 22
Easier
ghosttowner gold member
Jul 01 22
717 plays
trivia question Quick Question
Which toy, invented in the 1820s, requires wind (from the mouth, pump or gas bottle) to inflate it for use?

From Quiz "Windy & Winding Toys"




11.
  How to Eat a Horse   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Children's Games
Let's visit the world of playground games and chants, where an unlucky child may find themselves confessing to having eaten a horse. Many variants of these exist around the world, and details have evolved over time, but the children play on.
Average, 10 Qns, looney_tunes, Dec 07 22
Average
looney_tunes editor
Dec 07 22
530 plays
12.
  The Games People Play   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Games used to be a large part of social entertaining. This is a look at games that could have been played at parties, or just in the evening at home, over the years.
Average, 10 Qns, Christinap, Feb 13 18
Average
Christinap
Feb 13 18
1253 plays
13.
  Ten Games to Keep you Amused    
Match Quiz
 10 Qns
Match the game's brief description with its name.
Average, 10 Qns, gme24, Jan 19 18
Average
gme24 gold member
Jan 19 18
502 plays
14.
  Matryoshka - a Russian Toy   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
While many traditional toys have been invented and reinvented in many places, the Matryoshka is considered uniquely Russian. Can you answer some questions about it?
Average, 10 Qns, WesleyCrusher, Mar 08 20
Average
WesleyCrusher editor
Mar 08 20
227 plays
15.
  Ten Terrible Toys    
Multiple Choice
 10 Qns
The Consumer Protection Agency and allied private groups try to protect our children from dangerous toys and games. Here are just a few examples.
Tough, 10 Qns, Rehaberpro, May 29 23
Tough
Rehaberpro
May 29 23
1032 plays
16.
  Games of Chance    
Multiple Choice
 10 Qns
A game of chance? Are you a winner?
Easier, 10 Qns, ClaudiaCat, Feb 13 18
Easier
ClaudiaCat gold member
Feb 13 18
794 plays
17.
  Wake Me Up Before You Pogo   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I couldn't help but wake the neighbours as I bounced on the rusty, squeaky pogo stick of my childhood, but I recently discovered there is much more to the pogo stick than I ever imagined.
Average, 10 Qns, looney_tunes, Feb 06 10
Average
looney_tunes editor
553 plays
18.
  History of The Transformers    
Multiple Choice
 10 Qns
Let us see if you remember the history of the Transformers toys. This quiz will focus on the original Generation One (G1) toyline released between 1984-1990.
Average, 10 Qns, RedHook13, Feb 05 17
Average
RedHook13 gold member
399 plays
19.
  Sport Stacking   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Sport Stacking is a sport that came to the world scene in the 1990's. It was formerly known as Cup Stacking. Enjoy!
Tough, 10 Qns, salami_swami, Jul 25 21
Tough
salami_swami gold member
Jul 25 21
479 plays
20.
  Mystical Magic 8 Ball    
Multiple Choice
 10 Qns
It is decidedly so that an interesting quiz lies in your future
Average, 10 Qns, DR.NO, Aug 20 20
Average
DR.NO
Aug 20 20
644 plays
21.
  You Pick Scissors... I Pick Rock!    
Multiple Choice
 10 Qns
Whether it was to decide whose turn it is to buy supper or whose turn it is to clean the bathroom. Rock, Paper, Scissors is a useful decision tool. I hope you enjoy my quiz on the history of Rock, Paper, Scissors!
Average, 10 Qns, CharK, Sep 18 22
Average
CharK
Sep 18 22
710 plays
22.
  The Yo-Yo Through Time    
Multiple Choice
 10 Qns
The oldest yo-yos, which were made of terra cotta actually date as far back as 550 B.C. Let's see if you can master the ups and downs of this yo-yo quiz.
Tough, 10 Qns, funnytrivianna, Jan 10 15
Tough
funnytrivianna gold member
431 plays
23.
  A Veritable View-Master Voyage    
Multiple Choice
 10 Qns
Broaden your horizons while adding a little depth to your life...
Average, 10 Qns, DR.NO, Apr 23 11
Average
DR.NO
297 plays
24.
  Two Up    
Multiple Choice
 10 Qns
Two-up is an Australian gambling game, traditionally played with pennies. Two-up became famous as the pastime of World War I diggers.
Average, 10 Qns, abecedarian, Jan 02 17
Average
abecedarian
181 plays
25.
  GoBots    
Multiple Choice
 10 Qns
GoBots: Mighty Warriors, Mighty Vehicles. This quiz will be about the original GoBots toys from the 1980s. Let's see if you remember them.
Average, 10 Qns, RedHook13, Dec 14 17
Average
RedHook13 gold member
Dec 14 17
326 plays
26.
  Yo-Yo's    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about those toys that have been entertaining kids, professionals and collectors for generations.
Difficult, 10 Qns, fertigline, Nov 07 07
Difficult
fertigline
738 plays
27.
  What Do You Know About Tangrams?    
Multiple Choice
 10 Qns
Tangrams: they can be easy, they can be tough. Either way, they're tons of fun!
Average, 10 Qns, sono_innocente, Jul 22 22
Average
sono_innocente
Jul 22 22
576 plays
28.
  A Roll of the Dice    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz asks many questions about the different varieties and history of dice.
Average, 10 Qns, chipper910, Oct 14 15
Average
chipper910
695 plays
29.
  Strat-O-Matic Baseball    
Multiple Choice
 10 Qns
"Strat-O-Matic Baseball" is a statistic-based baseball simulation game. There are both table top (using cards) and computer versions of this game.
Tough, 10 Qns, WorldB, Nov 07 07
Tough
WorldB
353 plays
30.
  Hot Wheels: The Original 16    
Multiple Choice
 10 Qns
How much can you remember about the original 16 Hot Wheels cars? Good luck and have fun!
Tough, 10 Qns, knto, Nov 02 16
Tough
knto
296 plays
31.
  Rock Paper Scissors Lizard Spock    
Multiple Choice
 10 Qns
Join the geniuses for a rousing game of Rock Paper Scissors Lizard Spock, from the hit TV series "The Big Bang Theory". Note: some events in this quiz did not actually take place in the series.
Average, 10 Qns, evil44, Jan 27 12
Average
evil44
434 plays
32.
  Slinkies   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"It's Slinky, it's Slinky, for fun it's a wonderful toy. It's Slinky, it's Slinky, it's fun for a girl and a boy." It's a classic toy, but how much do you know about the Slinky?
Difficult, 10 Qns, JS4HOF, Feb 16 15
Difficult
JS4HOF
902 plays
33.
  Jaipur: Maharaja's Personal Trader    
Multiple Choice
 10 Qns
Jaipur is the capital of the Rajasthan state in India. Here we are going to examine the game called simply "Jaipur".
Tough, 10 Qns, gme24, Feb 07 18
Tough
gme24 gold member
Feb 07 18
94 plays
34.
  Tiddlywinks    
Multiple Choice
 10 Qns
The game of "Tiddlywinks" is much more than simply flipping winks into a pot. It is a game of skill and tactics involving colour rotation and the ability to move winks, sometimes more than one at a time, across the table to cover you opponents winks.
Tough, 10 Qns, euphonium, Dec 29 12
Tough
euphonium
305 plays
35.
  The Game Called Rummikub    
Multiple Choice
 10 Qns
The other day I was searching FunTrivia, when to my dismay I realized that there were no quizes on Rummikub, and that inspired me to create one. This is for all the Rummikub fans out there.
Average, 10 Qns, Barney Slayer, Feb 25 20
Average
Barney Slayer
Feb 25 20
653 plays
36.
  Master of the Mind    
Multiple Choice
 10 Qns
This a quiz about the game "Mastermind." It is my second quiz so far in the Hobbies: Games category. Hope you enjoy!
Tough, 10 Qns, arwen~evenstar, Jan 21 13
Tough
arwen~evenstar
453 plays
37.
  Twister    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on the fantastic game called Twister!
Difficult, 10 Qns, tigereye_101, Feb 19 22
Difficult
tigereye_101
Feb 19 22
2263 plays
Related Topics
  Games & Toys [Hobbies] (783 quizzes)

  Toys by Decade [Hobbies] (32 quizzes)

  Games and Toys for Kids [For Children] (145 quizzes)

  Games and Toys in Songs [Music] (7 quizzes)

  Thematic Toys [General] (6 quizzes)


Other Games & Toys Trivia Questions

1. Requiring wind for "lift" and lines (or tethers) to keep it from flying away which toy, originating in the 5th Century BC, can also be used as a piece of sporting equipment (if it is made big and strong enough)?

From Quiz
Windy & Winding Toys

Answer: Kite

Mozi and Lu Ban, Chinese philosophers, are credited with inventing the kite in the 5th Century BC. The first paper kite was recorded as being used in 549 AD as a message for a rescue mission. Kites were initially used for scientific purposes, before being used for religions ceremonies and festivals, as well as being used as a toy. In order to fly, kites must be made of lightweight materials - at least light enough to be lifted and held by the wind, and with the many different uses today they must be robust and strong. Kites have many uses nowadays including (but not limited to) science & meteorology, sports equipment (such as kite surfing), or just as toys.

2. The "Jaipur" game is by a Swiss designer who has also designed the games "Yspahan", "Jamaica" and "Unlock! Mystery Adventures". What is his name?

From Quiz Jaipur: Maharaja's Personal Trader

Answer: Sebastien Pauchon

Sebastien Pauchon was born in 1971 and was a professional billiards player. He was co-founder of GameWorks games publishing company. He stopped designing his own games in 2013 when he joined Space Cowboys. Klaus Teuber was the designer of "Settlers of Catan", Alan R. Moon was the designer of the "Ticket to Ride" series of games and Alex Randolph designed games such as "TwixT" and "Breakthru".

3. Which American toy company produced the GoBots from 1983-1987?

From Quiz GoBots

Answer: Tonka

Tonka adopted the GoBots designs from the Machine Robo series by Bandai in Japan. The original GoBots were small (only about three inches in height) die-cast metal toys. The GoBots were released in 1983, a year before the Transformers toy franchise debuted. Despite being released first, the GoBots did not compete well with the Transformers and were discontinued after 1987.

4. The Transformers toy line is produced by which American toy company?

From Quiz History of The Transformers

Answer: Hasbro

Hasbro, Inc. is an American toy company founded in 1923 as the Hassenfeld Brothers company. They changed their name to Hasbro in 1968. They are known for producing the G.I. Joe and My Little Pony toy lines. Hasbro began producing Transformers in 1984 with many of the toy designs adopted from Japanese toy company Takara.

5. What is the alternative name given to the game of two-up?

From Quiz Two Up

Answer: Swy

Two-up was popular during World War I, during which time the soldiers referred to the game as Swy (which may have come from the German Zwei, the word for two.) Its popularity continued through World War II.

6. The teddy bear originates with a toy manufactured to honour US President Theodore Roosevelt, and an incident that happened when he was out hunting one day. What was this incident?

From Quiz (Let Me Be Your) Teddy Bear

Answer: He refused to shoot an injured bear captured for him

Theodore Roosevelt (1858-1919) was President of the United States from 1901 until 1909. Because of his sickly childhood, he grew up determined to be as fit as he could. Accordingly he became noted for his skill at various sports, his hunting skills, his bravery while a soldier, his masculine attitude to life, and his active and dynamic political personality. Such is the legacy he left on his death, he has since became known as one of the great American Presidents. A permanent memorial to that greatness is his positions as one of the four famous Presidents carved into the face of Mount Rushmore - and a teddy bear. The story behind the origin of the teddy bear springs from one of Roosevelt's many hunting expeditions. In 1902, when on one such, Roosevelt's attendants chased and eventually captured a bear that had put up a brave struggle to survive against the men and their dogs. Badly injured, and almost dead from its wounds, the bear was tied to a tree. The President was then brought to the poor creature and invited to shoot it himself to claim the bagging rights. An indignant Roosevelt refused point-blank to carry out such a despicable act, but ordered instead that the poor creature be immediately put out of its suffering by someone else. When the papers got hold of this story and printed it everywhere, a Russian Jewish emigrant, who owned a candy store and made stuffed toys at night, decided to make a stuffed bear to honour this act. So the little teddy bear was born.

7. Australians have a game of chance known as "Two Up". What special day is it only legally played on?

From Quiz Games of Chance

Answer: Anzac Day

"Two Up" is played with two pennies resting on a board, the board is thrown in the air and how the coins fall deciding whether you win or lose. The person throwing the coins is called the ringer, after all bets have been placed the call of "come in spinner" is made and the coins are tossed. The outcome decides whether you win or lose, prior to the tossing you can bet on "heads", "tails" or "odds". The history of "Two Up" is now associated with Anzac Day resulting from Australian soldiers extensively playing the game during WW1.

8. In which year did Hot Wheels cars first hit the shelves?

From Quiz Hot Wheels: The Original 16

Answer: 1968

Although most of the original cars have 1967 stamped on their undercarriages, they were first sold the following year. Even though Mattel initially projected sales of 16 million, actual sales were 7 times their projections creating a black market until production could catch up.

9. How many pips would you find on a pair of dice?

From Quiz Shake, Rattle, and Roll

Answer: 42

Pips are the small colored (usually) dots on each side of a die. Opposite sides of a die will always add up to a value of seven. In other words, six will always be opposite one and two will always be opposite five. Each die will have 21 pips and a pair of dice would have 42. Dice and mathematics are intimately entwined.

10. As the hostess with the mostest you have organised an evening of Canasta. What is Canasta?

From Quiz The Games People Play

Answer: A card game

Canasta is a form of rummy. It is normally played by four people in two partnerships with two standard decks of cards. Like rummy the idea is to make sets of cards, in this case seven of the same rank, and you go out by playing all of your cards. In the post World War II era when there was no television and money was short card evenings were a very popular form of entertainment.

11. As the introduction suggests, there is a game in which one unlucky child will find themselves revealing that they just ate a horse. What is the first line of this playground game?

From Quiz How to Eat a Horse

Answer: I won (one) a horse

This game requires finding an innocent who doesn't know what they are in for, and starting off with: Player 1 - I won (one) a horse Player 2 - I two a horse Player 3 - I three a horse The game continues until the eighth player announces, "I eight a horse", and everyone rolls around laughing. Nobody plays this game more than once without making sure they won't be the eighth contributor to the chain! A similar duping game involves keys and locks. Player one states that they are a certain type of lock, and player two responds that they are the same type of key: "I am a gold lock." "I am a gold key." After several reasonable materials, the first player says "I am a don (or mun) lock", after which the other player must admit to being a donkey or a monkey. Again, usually only played once.

12. Early German pogo stick prototypes were fashioned from wood, but it was not until George Hansburg designed an all-metal model that this quirky device became an international fad. In what year was the first US patent for the pogo stick granted?

From Quiz Wake Me Up Before You Pogo

Answer: 1919

In 1919 the owners of the Gimbel Brothers Department store were disappointed to discover that a shipment of pogo sticks which had been sent from Germany had arrived in poor condition. The wooden structure of the toys had warped and rotted, leaving them unsaleable. Remaining convinced that the basic concept was viable, they approached Illinois toy-maker George Hansburg, asking him to produce a more durable model. He created a metal pogo stick which received a US patent that same year.

13. What shape is a traditional die?

From Quiz A Roll of the Dice

Answer: Cube

Traditional dies are cube-shaped, and have six sides. Each of the six sides is numbered from one to six.

14. What is the name of the organization dedicated to all things rock, paper, scissors?

From Quiz You Pick Scissors... I Pick Rock!

Answer: World RPS Society

The World RPS Society was founded in 1842 as a way to keep the fun in the sport. At the time a game of Rock, Paper, Scissors would be used to settle disputes, the result constituted a binding contract therefore taking the fun out of playing. The original name was The Paper Scissors Stone Club but as membership rose to over 10,000 they changed the name in 1925.

15. What is the common name used to refer to Sport Stacking?

From Quiz Sport Stacking

Answer: Speed Stacking

Sport Stacking was once known as Cup Stacking. The sport was invented in the 1980s, but wasn't made world famous until the 1990s. Speed Stacking is the most common name used to refer to the sport.

16. In the United States, which company makes 'Mastermind' under a 1998 copyright?

From Quiz Master of the Mind

Answer: Pressman

Did you know that you can put a copyright on any original piece of your work? However, if someone steals the work (reproduces it without your permission) no legal action can be taken unless the copyright was purchased legally.

17. How many different game complexity levels are available to play using the player cards version ?

From Quiz Strat-O-Matic Baseball

Answer: 3

The game offers three levels of competition: the Basic, Advanced and Super Advanced versions. All three games can be played with the same set of cards. The Basic version of the card game is played with one side of the cards. The Advanced and Super Advanced versions are played with the other side of the cards and vary in the rules and charts they use.

18. Where did tangrams originate?

From Quiz What Do You Know About Tangrams?

Answer: China

There is no historical record about the tangram puzzle. The first book was dated 1813 but by then, the puzzle was already centuries old.

19. How long have yo-yo's been around?

From Quiz Yo-Yo's

Answer: Over 2000 years

The yo-yo is thought to have been invented in either China or Greece based on archeological finds in those area's. There is also evidence of yo-yo's in ancient Egypt. Although these toys weren't like the modern day toy they have a lot of similarities.

20. How many jokers are there in every box of Rummikub?

From Quiz The Game Called Rummikub

Answer: 2

The jokers are pictures of smiley faces and there are indeed 2 in every set.

21. What is the term used to describe covering an opponent's wink with your own wink?

From Quiz Tiddlywinks

Answer: Squop

The squop is the most fundamental shot in "Tiddlywinks". If your wink is covered by anther wink then it can not be played.

22. Which colour is the right hand on in the sketches on the back of the box?

From Quiz Twister

Answer: red

Right hand is on red, left hand on green, left foot on blue and right foot on yellow.

23. How many points do you need to get the bonus on the upper section?

From Quiz Yahtzee!

Answer: 63

You need 3 of each number to get to 63.

24. Pinball evolved from which French game?

From Quiz Bumpers, Flippers and Plungers

Answer: Bagatelle

The history of modern pinball can be traced back to the late 1800s when a game called bagatelle was popular in Europe. A bagatelle table was essentially a wooden box, like a mini pool table, around which the ball was hit with a cue-like stick. The ball would bounce off the various pins that had been placed on the board to form pockets with scores on them. When the ball landed in one of these labelled pockets, the player was given the corresponding score. Pinball, as we know it today, was developed in the 1930s during the Great Depression where it provided cheap entertainment for the masses. They became known a "marble games" or "pin games" and their popularity grew. The first modern-looking, coin-operated pinball machine called a "whiffle board" was created in 1931, but it took until 1936 for the term "pinball" to be first used and recorded. Unfortunately, pinball faced opposition from lawmakers and social conservatives who believed it promoted gambling and juvenile delinquency and it was banned in many places. The introduction of solid-state technology and more complex game designs in the 1970's brought about a resurgence in popularity. However, the development of video games in the 1980s and 90s caused pinball's popularity to decline once more causing the closure of many manufacturers. Today, pinball is a mainly niche hobby enjoyed by enthusiasts and collectors with new machines only being produced by a small number of specialist manufacturers.

25. What material would you most likely find a properly crafted, high quality matryoshka set being made of?

From Quiz Matryoshka - a Russian Toy

Answer: Linden wood

While you can find some cheap plastic sets made for very small children, a proper, traditional matryoshka set is made of wood, with a possible thin layer of cork at the separation surfaces to give a tighter fit.

26. Which winding toy (made of two connecting disks and a length of string) has been in use for thousands of years, and tends to go through a resurgence of use every few decades?

From Quiz Windy & Winding Toys

Answer: Yo-yo

The yo-yo is known to have been in use for thousands of years, with Greek records describing and showing the use of a yo-yo since 440 BC. After going through a few small design changes, but basically staying the same since it was first invented, the yo-yo was inducted into the (USA) National Toy Hall of Fame in 1999.

27. The game "Jaipur" is for how many players?

From Quiz Jaipur: Maharaja's Personal Trader

Answer: Two

The game is for two players aged 12 and over and it is played as a best of three rounds competition. The winner of each round receives a "Seal of Excellence" token.

28. What type of aircraft was Leader-1, commander of the Guardian GoBots?

From Quiz GoBots

Answer: F-15 Eagle

Leader-1 was the commander of the Guardian GoBots. He transformed into a grey F-15 Eagle. In addition to his original toy design, Leader-1 was released as one of the larger Super GoBot toys. Leader-1 received a repainted figure later in the series, which was colored blue and white.

29. From which Japanese toy line were most of the original Transformers designs based off of?

From Quiz History of The Transformers

Answer: Diaclone

Many of the original Transformers toys were taken from the Diaclone toy line produced by Takara in Japan. Optimus Prime, the Dinobots, the Insecticons and many of the original 1984-1985 Autobot cars and Decepticon jets were based off Diaclone figures. The Diaclone toys were initially designed to be battle mechs to be piloted by small humanoid figurines.

30. What is the only day on which it is legal to play two-up in all Australian states?

From Quiz Two Up

Answer: Anzac Day

Two-up is legally played on Anzac Day in pubs and clubs throughout Australia. It is considered to be symbolic of a shared experience with diggers through the ages. Two-up was played extensively by Australia's soldiers during World War I. Gambling games became a regular part of Anzac Day celebrations for returned soldiers, although two-up was illegal at all other times.

This is category 17420
Last Updated Feb 25 2024 9:11 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.