Quiz about Twister
Quiz about Twister

Twister Trivia Quiz


This is a quiz on the fantastic game called Twister!

A multiple-choice quiz by tigereye_101. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Games & Toys
  8. »
  9. Other Games & Toys

Author
tigereye_101
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
145,740
Updated
Feb 19 22
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
2251
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which colour is the right hand on in the sketches on the back of the box? Hint

blue
yellow
red
green

2. Which letter is twisted on the box? Hint

T
W
S
R

3. Which of these is a correct order of colours from one side of the mat to the other? Hint

blue, red, green, yellow
blue, red, yellow, green
red, blue, yellow, green
red, blue, green , yellow

4. What are the four background colours on the original spinner? (Modern ones usually have a uniform white background) Hint

purple, orange, pink, grey
purple, orange, blue, pink
purple, orange, green, pink
blue, orange, green, purple

5. Which of these isn't written on the box? Hint

foot on the green circle
hand on the blue circle
hand on the red circle
foot on the yellow circle

6. What is the recommended age for playing this game? Hint

6 years and up
8 years and up
4 years and up
2 years and up

7. What company made Twister? Hint

MB Games
Spear's Games
Waddington
Parker

8. Is there a version of Twister that uses body parts other than hands and feet?

Yes
No

9. How many circles are there on a twister board? Hint

20
24
28
36

10. How many Rs are in the word stretch on the box cover? Hint

1
4
3
2


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which colour is the right hand on in the sketches on the back of the box?

Answer: red

Right hand is on red, left hand on green, left foot on blue and right foot on yellow.
2. Which letter is twisted on the box?

Answer: T

The first T is twisted.
3. Which of these is a correct order of colours from one side of the mat to the other?

Answer: red, blue, yellow, green

4. What are the four background colours on the original spinner? (Modern ones usually have a uniform white background)

Answer: blue, orange, green, purple

Blue for left foot, orange for left hand, green for right hand and purple for right foot.
5. Which of these isn't written on the box?

Answer: foot on the green circle

Nothing is mentioned on a green circle in the instructions. Only on the other three colours.
6. What is the recommended age for playing this game?

Answer: 6 years and up

7. What company made Twister?

Answer: MB Games

8. Is there a version of Twister that uses body parts other than hands and feet?

Answer: Yes

9. How many circles are there on a twister board?

Answer: 24

4 colours, 6 circles of each.
10. How many Rs are in the word stretch on the box cover?

Answer: 4

strrrretch, b-balance, hold it there.
Source: Author tigereye_101

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 13 2023 : Guest 47: 0/10
Dec 11 2022 : malidog: 6/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Yahtzee! Average
2. Shake, Rattle, and Roll Average
3. The Games People Play Average
4. Pinball Difficult
5. Word Play Easier
6. Ten Terrible Toys Tough
7. Slinkies Difficult
8. Games of Chance Easier
9. You Pick Scissors... I Pick Rock! Average
10. A Roll of the Dice Average
11. "One More For the Road" Easier
12. Yo-Yo's Difficult

1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us