Quiz about Think You Know US Currency
Quiz about Think You Know US Currency

Think You Know U.S. Currency! Trivia Quiz


We all use this everyday. You probably have some in your pocket right now. But have you ever REALLY looked at it?

A multiple-choice quiz by blrennels. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Coins and Banknotes
  8. »
  9. U.S. Coins & Banknotes

Author
blrennels
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
271,886
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1996
Last 3 plays: Guest 208 (8/10), Guest 184 (9/10), brm50diboll (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is on the back of the one dollar bill? Hint

All of these
The word "ONE"
In God We Trust
The Seal of the United States

2. Who is on the front of the two dollar bill? Hint

Jefferson
Lincoln
Adams
Roosevelt

3. The Lincoln Memorial is on the back of the five dollar bill.

True
False

4. Who is on the front and what is on the back of the ten dollar bill? Hint

Washington and The White House
Hamilton and The U.S. Treasury
Adams and The U.S. Treasury
Hamilton and The U.S. Capitol

5. Who is on the front of the twenty dollar bill? Hint

Franklin
Hamilton
Jackson
Adams

6. Who is on the front of the US fifty dollar bill? Hint

Grant
Franklin
Jackson
Adams

7. We all know that Franklin is on the front of the one hundred dollar bill, what is on the back? Hint

Independence Hall
U.S. Capitol
White House
U.S. Treasury

8. Which four current bills have the pictures of former U.S. generals? Hint

The one, ten, twenty and the fifty dollar bill
The five, ten, twenty and the fifty dollar bill
The one, five, ten and the twenty dollar bill
The ten, twenty, fifty and the one hundred dollar bill

9. What has been on the back of the $2 bill since 1976? Hint

The front of the White House
Monticello
The Signing of the Declaration of Independence
Washington crossing the Delaware

10. Has the U.S. ever had a five hundred dollar bill in circulation?

Yes
No


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is on the back of the one dollar bill?

Answer: All of these

Many people don't know that the seal of the United States has a front and a back. The picture on the right is of the bald eagle and is the front of the seal and the pyramid on the left is the back of the seal.
2. Who is on the front of the two dollar bill?

Answer: Jefferson

Thomas Jefferson was the third President of the United States. TJ was the author of the Declaration of Independence.
3. The Lincoln Memorial is on the back of the five dollar bill.

Answer: True

The Lincoln Memorial is also on the reverse of the United States one cent coin.
4. Who is on the front and what is on the back of the ten dollar bill?

Answer: Hamilton and The U.S. Treasury

Hamilton is one of two non-presidents featured on currently issued U.S. bills. The other is Benjamin Franklin, on the $100 bill.
5. Who is on the front of the twenty dollar bill?

Answer: Jackson

Jackson disliked paper money. But, he is featured on the front of the twenty.
6. Who is on the front of the US fifty dollar bill?

Answer: Grant

Grant was very famous and the leading Union general in the American Civil War. He accepted the surrender of Robert E. Lee, his Confederate opponent, at Appomattox Court House.
7. We all know that Franklin is on the front of the one hundred dollar bill, what is on the back?

Answer: Independence Hall

Independence Hall is one of the most recognizable U.S. national landmarks, located in Philadelphia, Pennsylvania.
8. Which four current bills have the pictures of former U.S. generals?

Answer: The one, ten, twenty and the fifty dollar bill

Washington was a general during the Revolutionary War, Grant was a general during the Civil War and Jackson was a general during the War of 1812. Alexander Hamilton was appointed a Major General by President Adams in 1798.
9. What has been on the back of the $2 bill since 1976?

Answer: The Signing of the Declaration of Independence

The Declaration of Independence painting by John Trumbull is featured on the reverse of the two dollar bill.
10. Has the U.S. ever had a five hundred dollar bill in circulation?

Answer: Yes

The five hundred dollar bill was taken out of circulation in 1969.
Source: Author blrennels

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 28 2022 : Guest 208: 8/10
Nov 27 2022 : Guest 184: 9/10
Nov 09 2022 : brm50diboll: 10/10
Nov 08 2022 : Peachie13: 7/10
Nov 04 2022 : bmrsnr: 10/10
Nov 04 2022 : Guest 99: 10/10
Nov 03 2022 : bernie73: 10/10
Nov 02 2022 : Guest 149: 8/10
Nov 01 2022 : Guest 50: 9/10

Score Distribution

quiz
12/1/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us