Quiz about Musical Lyrics
Quiz about Musical Lyrics

25 Question Humanities Quiz: Musical Lyrics | Lyrics Mixture


It's an easy quiz to take--I give you the lyric, you give me the show it was from! One or two are obscure, but most of them are well-known musicals, so if you're a major musical fan, go for it!

A multiple-choice quiz by Jacifan. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture
  8. »
  9. Name the Musical

Author
Jacifan
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
62,553
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Tough
Avg Score
14 / 25
Plays
2247
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. 'Whatever my man is, I am his forever more'. Hint

'The Sound of Music'
'Side Show'
'Funny Girl'
'You Never Know'

2. 'We ain't no delinquents, we're misunderstood. Deep down inside us there is good'! Hint

'Cabaret'
'West Side Story'
'Hedwig and the Angry Inch'
'Neptune's Daughter'

3. 'You've got me flying high and wide on a magic carpet ride'. Hint

'Les Miserables'
'Rent'
'Fiddler on the Roof'
'Finian's Rainbow'

4. 'With one look, I'll be me'. Hint

'Sunset Boulevard'
'Gypsy'
'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat'
'How To Succeed In Business Without Really Trying'

5. 'What kind of fool could have taken you for granted for so long'? Hint

'Robin and the Seven Hoods'
'Parade'
'Kismet'
'Little Shop of Horrors'

6. 'Hearing the sound of the girls above, dressing to go on the town'. Hint

'Hedwig and the Angry Inch'
'Follies'
'Aida'
'Phantom of the Opera'

7. 'And in the east, the dawn was breaking'. Hint

'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat'
'Chess'
'My Fair Lady'
'The Most Happy Fella'

8. 'You jump straight up and you grab the moon'. Hint

'Mamma Mia!'
'The Sound of Music'
'Candide'
'The Full Monty'

9. 'I think of him and how we were, and when I think of him, then I remember'. Hint

'Cabaret'
'Chess'
'Jekyll and Hyde'
'Oliver!'

10. 'You took the time to be a true friend to me'. Hint

'Chicago'
'Best Little Whorehouse In Texas'
'Beauty and the Beast'
'Into the Woods'

11. 'Gotta figure out a way to keep the young ones moral after school'! Hint

'Les Miserables'
'The Music Man'
'Mack and Mabel'
'My One and Only'

12. 'How do you generate heat when you can't feel your feet and they're turning blue?' Hint

'Fiorello!'
'Ragtime'
'Beauty and the Beast'
'Rent'

13. 'Made his money by smelting gold, spends it like water.' Hint

'Titanic'
'Chicago'
'West Side Story'
'Evita'

14. 'Men are stupid, men are vain, love's disgusting, love's insane'. Hint

'Rent'
'Mamma Mia!'
'A Little Night Music'
'Songs For A New World'

15. 'Love me or leave me, that seems to be the question'. Hint

'One Touch of Venus'
'Hello, Dolly!'
'Into the Woods'
'The Sound of Music'

16. 'There isn't a lot to spare--who cares? Whatever we've got, we share'! Hint

'Phantom of the Opera'
'1776'
'Oliver!'
'Man of La Mancha'

17. 'We need a sign to rally the people, to call them to arms, to bring them in line'. Hint

'Guys and Dolls'
'The Full Monty'
'Show Boat'
'Les Miserables'

18. 'In a world that's moving too fast, in a world where nothing can last, I will hold you, I will hold you'. Hint

'Miss Saigon'
'Grease'
'Bells Are Ringing'
'Into the Woods'

19. 'They need their escape, and so do I'. Hint

'The Sound of Music'
'Evita'
'Man of La Mancha'
'Parade'

20. 'Unhappy, unhappy, so unhappy, very, very, very, very, very, very, very sad'. Hint

'The Scarlet Pimpernel'
'Show Boat'
'The Producers'
'Phantom of the Opera'

21. 'I'll be so Spanish, it will make you sick'. Hint

'Jekyll and Hyde'
'Bye Bye Birdie'
'Porgy and Bess'
'Hair'

22. 'The continent of Europe is so wide, mein herr, not only up and down but side to side, mein herr'. Hint

'Cabaret'
'Funny Girl'
'Rent'
'West Side Story'

23. 'I haven't seen a crocus or a rosebud or a robin on the wing'. Hint

'The Music Man'
'State Fair'
'Camelot'
'42nd Street'

24. 'Certain as the sun rising in the east'. Hint

'Beauty and the Beast'
'Mamma Mia!'
'Hello, Dolly!'
'Side Show'

25. 'Did you know right away he was royalty'? Hint

'Fiddler on the Roof'
'Sunset Boulevard'
'Gypsy'
'Into the Woods'


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'Whatever my man is, I am his forever more'.

Answer: 'Funny Girl'

From the song 'My Man'.
2. 'We ain't no delinquents, we're misunderstood. Deep down inside us there is good'!

Answer: 'West Side Story'

From the song 'Gee, Officer Krupke'--which was in the wrong spot in the movie. In the stage play it was sung in the second act, after the rumble, and 'Cool' was sung by Riff in the first act. The directors thought that such an upbeat song was out of place in the second act, so they transposed the two songs. 'I Feel Pretty' was also in the second act.
3. 'You've got me flying high and wide on a magic carpet ride'.

Answer: 'Finian's Rainbow'

From the song 'Old Devil Moon'.
4. 'With one look, I'll be me'.

Answer: 'Sunset Boulevard'

From the song 'With One Look'.
5. 'What kind of fool could have taken you for granted for so long'?

Answer: 'Parade'

From the song 'All the Wasted Time'.
6. 'Hearing the sound of the girls above, dressing to go on the town'.

Answer: 'Follies'

From the song 'Waiting For the Girls Upstairs'.
7. 'And in the east, the dawn was breaking'.

Answer: 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat'

From the song 'Any Dream Will Do'.
8. 'You jump straight up and you grab the moon'.

Answer: 'The Full Monty'

From the song 'Breeze Off the River'.
9. 'I think of him and how we were, and when I think of him, then I remember'.

Answer: 'Jekyll and Hyde'

From the song 'In His Eyes'.
10. 'You took the time to be a true friend to me'.

Answer: 'Best Little Whorehouse In Texas'

From the song 'A Friend to Me'. As far as I know, this song was written specifically for Ann-Margret and was only found in her production of the show.
11. 'Gotta figure out a way to keep the young ones moral after school'!

Answer: 'The Music Man'

From the song 'Ya Got Trouble'.
12. 'How do you generate heat when you can't feel your feet and they're turning blue?'

Answer: 'Rent'

From the song 'Rent'.
13. 'Made his money by smelting gold, spends it like water.'

Answer: 'Titanic'

From the song 'The First Class Roster.'
14. 'Men are stupid, men are vain, love's disgusting, love's insane'.

Answer: 'A Little Night Music'

From the song 'Every Day A Little Death'.
15. 'Love me or leave me, that seems to be the question'.

Answer: 'One Touch of Venus'

From the song 'A Stranger Here Myself'.
16. 'There isn't a lot to spare--who cares? Whatever we've got, we share'!

Answer: 'Oliver!'

From the song 'Consider Yourself'.
17. 'We need a sign to rally the people, to call them to arms, to bring them in line'.

Answer: 'Les Miserables'

From the song 'Red and Black'.
18. 'In a world that's moving too fast, in a world where nothing can last, I will hold you, I will hold you'.

Answer: 'Miss Saigon'

From the song 'Last Night of the World'.
19. 'They need their escape, and so do I'.

Answer: 'Evita'

From the song 'Rainbow High'.
20. 'Unhappy, unhappy, so unhappy, very, very, very, very, very, very, very sad'.

Answer: 'The Producers'

From the song 'I Want To Be A Producer'.
21. 'I'll be so Spanish, it will make you sick'.

Answer: 'Bye Bye Birdie'

From the song 'Spanish Rose'.
22. 'The continent of Europe is so wide, mein herr, not only up and down but side to side, mein herr'.

Answer: 'Cabaret'

From the song 'Mein Herr'. This song was not in the original Broadway production, but was added for the revival following its success in the movie version of 'Cabaret'.
23. 'I haven't seen a crocus or a rosebud or a robin on the wing'.

Answer: 'State Fair'

From the song 'It Might As Well Be Spring'.
24. 'Certain as the sun rising in the east'.

Answer: 'Beauty and the Beast'

From the classic song 'Beauty and the Beast'.
25. 'Did you know right away he was royalty'?

Answer: 'Into the Woods'

From the song 'A Very Nice Prince'.
Source: Author Jacifan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us