FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Musical Lyrics for the Mildly Obsessive
Quiz about Musical Lyrics for the Mildly Obsessive

Musical Lyrics for the Mildly Obsessive! Quiz


This quiz is designed to show the superb lyrics of some of the most talented musicians of our time. I give you the lyric, you tell me the musical.

A multiple-choice quiz by katy_ann. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture
  8. »
  9. Name the Musical

Author
katy_ann
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
89,736
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4764
Last 3 plays: vegasteen92 (6/10), ziggythepooh (9/10), DeepHistory (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. "Just imagine it, chatting to a chimp in chimpanzee!" Hint


Question 2 of 10
2. "The minute you walked in the joint." Hint


Question 3 of 10
3. "At the end of a storm there's a golden sky." Hint


Question 4 of 10
4. "I could have spread my wings, and done a thousand things I've never done before." Hint


Question 5 of 10
5. "The music, the spotlights, the people, the towns." Hint


Question 6 of 10
6. "Where the wind comes sweeping down the plain." Hint


Question 7 of 10
7. "Some folks dream of the wonders they'll do, before their time on this planet is through." Hint


Question 8 of 10
8. "The waves crash on the sand, like a storm that'll break any second." Hint


Question 9 of 10
9. "A boys' band, did you hear me? I said River City gonna have a boys' band." Hint


Question 10 of 10
10. "Silently the senses abandon their defences." Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 14 2024 : vegasteen92: 6/10
Feb 02 2024 : ziggythepooh: 9/10
Jan 15 2024 : DeepHistory: 10/10
Jan 02 2024 : BarbaraMcI: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Just imagine it, chatting to a chimp in chimpanzee!"

Answer: Dr. Dolittle

From the song "Talk to the Animals." Julie Andrews and Philip Schofield sing this one, and make a great pair!
2. "The minute you walked in the joint."

Answer: Sweet Charity

From the song "Big Spender." The team of Fosse, Verdon, Simon, Coleman and Fields created the classic Sixties musical and along with it many hits such as "There's Gotta Be Something Better Than This."
3. "At the end of a storm there's a golden sky."

Answer: Carousel

From the song "You'll Never Walk Alone," sung by many other artists, including Elvis Presley.
4. "I could have spread my wings, and done a thousand things I've never done before."

Answer: My Fair Lady

From the song "I Could Have Danced All Night," this is sung just after Eliza realises she can pronounce words Professer Higgins has set her to do.
5. "The music, the spotlights, the people, the towns."

Answer: Annie Get Your Gun

From the song "There's No Business Like Show Business," Irving Berlin wrote the musical along with songs "Blue Skies," "God Bless America," and "White Christmas" among others.
6. "Where the wind comes sweeping down the plain."

Answer: Oklahoma!

From the song "Oklahoma", this is sung at the wedding, just before Jud comes in.
7. "Some folks dream of the wonders they'll do, before their time on this planet is through."

Answer: Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat

From the song "The Prologue", probably one of my favourite lyrics if you listen to the rest. This was an Andrew Lloyd Webber production, and through the wonderful style of music, it shows!
8. "The waves crash on the sand, like a storm that'll break any second."

Answer: Les Miserables

From "At the End of the Day," Les Miserables had it's 10th Anniversary concert some time ago, the standard of singer was truly amazing. I was originally going to put the French line in as the Encore for the anniversary, until I realised I couldn't spell it!
9. "A boys' band, did you hear me? I said River City gonna have a boys' band."

Answer: The Music Man

From the song "76 Trombones." This musical's not as well known as some, though it should be. It was written by Meredith Willson.
10. "Silently the senses abandon their defences."

Answer: The Phantom of the Opera

From the song "Music of the Night," yet another Andrew Lloyd Webber musical and this particular song was sung at his 50th birthday concert.
Source: Author katy_ann

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ltc717 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us