FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about What Was That
Quiz about What Was That

What Was That? Trivia Quiz


Figurative language makes reading more interesting. I will give you an example of figurative and poetic language and you tell me what kind it is.

A multiple-choice quiz by Ilona_Ritter. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. English
  8. »
  9. Language Use

Author
Ilona_Ritter
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
145,469
Updated
Aug 06 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3508
Last 3 plays: crossesq (10/10), Devmac (7/10), mcdubb (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Her eyes were emeralds. Hint


Question 2 of 10
2. The girl laughed like a hyena. Hint


Question 3 of 10
3. The boy had to go to the party with his friends, because everybody was going. Hint


Question 4 of 10
4. Many mice marched madly. Hint


Question 5 of 10
5. What literary device does Swinburn use in this line: "Sister, my sister, O fleet sweet swallow?? Hint


Question 6 of 10
6. "Buzz" said the bee. What kind of literary word is used to describe "buzz"? Hint


Question 7 of 10
7. The pony was quiet because he was a little horse. Hint


Question 8 of 10
8. In "The Scarlet Letter" by Nathaniel Hawthorne, Hester Pryne wears a scarlet A. What is this A in the literary world? Hint


Question 9 of 10
9. Sheep feet need sleep. Hint


Question 10 of 10
10. The sun smiled down upon the people in the village. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 18 2024 : crossesq: 10/10
May 18 2024 : Devmac: 7/10
May 18 2024 : mcdubb: 9/10
May 18 2024 : turtle52: 10/10
Apr 30 2024 : driver88: 4/10
Apr 14 2024 : Guest 38: 7/10
Mar 31 2024 : Guest 31: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Her eyes were emeralds.

Answer: metaphor

A metaphor is a comparison that doesn't use "like" or "as".
2. The girl laughed like a hyena.

Answer: simile

A simile is a comparison using "like" or "as."
3. The boy had to go to the party with his friends, because everybody was going.

Answer: hyperbole

A hyperbole is an exaggeration. The boy's view that "everyone" is going is an exaggeration because not "everyone" is going to the party.
4. Many mice marched madly.

Answer: alliteration

Alliteration is when the beginning sound is repeated such as the /m/ sound in "Many mice marched madly."
5. What literary device does Swinburn use in this line: "Sister, my sister, O fleet sweet swallow??

Answer: internal rhyme

An internal rhyme is a rhyme within a line.
6. "Buzz" said the bee. What kind of literary word is used to describe "buzz"?

Answer: onomatopoeia

An onomatopoeia is a word that describes a sound.
7. The pony was quiet because he was a little horse.

Answer: pun

A pun is a play on words. When a person has trouble speaking it is said he is "hoarse" the pony can't talk because he's a little "horse".
8. In "The Scarlet Letter" by Nathaniel Hawthorne, Hester Pryne wears a scarlet A. What is this A in the literary world?

Answer: symbol

A symbol is something that represents something else.
9. Sheep feet need sleep.

Answer: assonance

Assonance is the repeating of vowel sounds. In this case /ee/ is being repeated.
10. The sun smiled down upon the people in the village.

Answer: personification

Personification is giving human qualities to non human things.
Source: Author Ilona_Ritter

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us