FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Word Definitions
Quiz about Word Definitions

Word Definitions Multiple Choice Quiz | 15 Questions


How big is your vocabulary? Try to pick the correct definitions to words in this fairly easy quiz.

A multiple-choice quiz by stalkworthybabe. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Vocabulary
  8. »
  9. Definitions

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
32,850
Updated
Aug 29 22
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
3271
Last 3 plays: Guest 121 (4/15), Guest 175 (10/15), Guest 35 (7/15).
- -
Question 1 of 15
1. What is a gorgon, in contemporary usage? Hint


Question 2 of 15
2. What is a farthingale? Hint


Question 3 of 15
3. What does blithe mean? Hint


Question 4 of 15
4. What is the meaning of the word clef? Hint


Question 5 of 15
5. What is a vortex? Hint


Question 6 of 15
6. What is the correct (not slang) definition of a nimrod? Hint


Question 7 of 15
7. Rotgut is a slang word meaning what? Hint


Question 8 of 15
8. What is the definition of the word foray? Hint


Question 9 of 15
9. What does the word execrate mean? Hint


Question 10 of 15
10. What is the definition of the word laconic? Hint


Question 11 of 15
11. What is a zucchetto? Hint


Question 12 of 15
12. What are you doing if you're carousing? Hint


Question 13 of 15
13. What does assiduous mean? Hint


Question 14 of 15
14. What is a spinnaker? Hint


Question 15 of 15
15. What is a visitant? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 121: 4/15
Apr 18 2024 : Guest 175: 10/15
Apr 05 2024 : Guest 35: 7/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is a gorgon, in contemporary usage?

Answer: a terrifying woman

Named after the gorgons in Greek mythology, the three snake-haired sisters whose looks turned anyone who saw them to stone.
2. What is a farthingale?

Answer: a hooped framework for extending a woman's skirt

Farthingales were used by women in the 16th century.
3. What does blithe mean?

Answer: casual and carefree

Perfect happiness is BLISS, a sudden attack is BLITZ, to flinch or turn pale is BLENCH.
4. What is the meaning of the word clef?

Answer: a symbol on a stave of a musical score

This shows the pitch of the notes (treble, bass, etc.) The word "cleft" means "a split, or cleavage"; that extra T makes all the difference!
5. What is a vortex?

Answer: a swirling mass of water or air

Not to be confused with vertex which is the highest point of a hill or structure.
6. What is the correct (not slang) definition of a nimrod?

Answer: a great hunter or sportsman

Named after Nimrod in the Bible.
7. Rotgut is a slang word meaning what?

Answer: a liquor of poor quality

8. What is the definition of the word foray?

Answer: a sudden attack or raid

A foray is a sudden attack or raid, especially to obtain something. It may sometimes be used ironically to refer to a more peaceful expedition, but militarism is in its meaning.
9. What does the word execrate mean?

Answer: to detest greatly

To detest greatly, to utter curses upon.
10. What is the definition of the word laconic?

Answer: short and succinct

11. What is a zucchetto?

Answer: an ecclesiastical skullcap

Black for a priest, purple for a bishop, red for a cardinal and white for the Pope.
12. What are you doing if you're carousing?

Answer: drinking and being merry

Here's to carousing! lol
13. What does assiduous mean?

Answer: diligent and persevering

14. What is a spinnaker?

Answer: a large extra sail on a yacht

15. What is a visitant?

Answer: a visitor

The use of this term in reference to an everyday visitor is archaic, and modern usage (still rare) generally involves a supernatural visitation.
Source: Author stalkworthybabe

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us