FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lexical Tinder Dates
Quiz about Lexical Tinder Dates

Lexical Tinder Dates Trivia Quiz


You've matched with ten people on Tinder! Based on each person's profile, what kind of date will you plan? The word to match will be given in capital letters.

A matching quiz by LadyCaitriona. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Vocabulary
  8. »
  9. Definitions

Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
389,052
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
683
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 72 (7/10), Guest 81 (6/10), Guest 66 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Taylor's profile: "In my spare time I love to play guitar and explore EQUESTRIAN pursuits."  
  An orchestra performance
2. Devin's profile: "When I'm not cooking or practicing karate I'm qualifying to be a SOMMELIER."  
  Horseback riding in the park
3. Alex's profile: "I'm a professional FLAUTIST, and my friends think I tell really bad jokes."  
  Dinner at a fancy restaurant
4. Reese's profile: "I'm an archaeology grad student and I also compete in NATATION."  
  A drive in the countryside
5. Pat's profile: "Baking and dancing are my passions, but when I was little I wanted to be a FUNAMBULIST."  
  Charter a fishing boat
6. Ronnie's profile: "I'm a voracious reader, with special interests in conspiracy theories and CEREOLOGY."  
  A trip to the water park
7. Quinn's profile: "I grew up near the ocean so I love engaging in PISCATORIAL pursuits."  
  A wine-tasting tour
8. Sam's profile: "My life's ambition is to go SPELUNKING on each of the seven continents."  
  Explore seaside caves
9. Jean's profile: "I have a particular love for eighteenth-century poetry and HABERDASHERY."  
  Go shopping for clothes
10. Chris's profile: "I am a student of fine arts and an unparalleled DEIPNOSOPHIST."  
  An evening at the circus





Select each answer

1. Taylor's profile: "In my spare time I love to play guitar and explore EQUESTRIAN pursuits."
2. Devin's profile: "When I'm not cooking or practicing karate I'm qualifying to be a SOMMELIER."
3. Alex's profile: "I'm a professional FLAUTIST, and my friends think I tell really bad jokes."
4. Reese's profile: "I'm an archaeology grad student and I also compete in NATATION."
5. Pat's profile: "Baking and dancing are my passions, but when I was little I wanted to be a FUNAMBULIST."
6. Ronnie's profile: "I'm a voracious reader, with special interests in conspiracy theories and CEREOLOGY."
7. Quinn's profile: "I grew up near the ocean so I love engaging in PISCATORIAL pursuits."
8. Sam's profile: "My life's ambition is to go SPELUNKING on each of the seven continents."
9. Jean's profile: "I have a particular love for eighteenth-century poetry and HABERDASHERY."
10. Chris's profile: "I am a student of fine arts and an unparalleled DEIPNOSOPHIST."

Most Recent Scores
Apr 07 2024 : Guest 72: 7/10
Mar 26 2024 : Guest 81: 6/10
Mar 25 2024 : Guest 66: 10/10
Mar 25 2024 : Guest 104: 10/10
Mar 25 2024 : Guest 174: 10/10
Mar 25 2024 : Guest 67: 8/10
Mar 07 2024 : Guest 96: 7/10
Mar 02 2024 : matthewpokemon: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Taylor's profile: "In my spare time I love to play guitar and explore EQUESTRIAN pursuits."

Answer: Horseback riding in the park

The word equestrian is derived from 'equus,' the Latin word for horse.

If horseback riding isn't your cup of tea, perhaps Taylor might also enjoy a trip to the racetrack, watching a steeplechase or riding the carousel.
2. Devin's profile: "When I'm not cooking or practicing karate I'm qualifying to be a SOMMELIER."

Answer: A wine-tasting tour

A sommelier is the staff member in a high-end restaurant who is in charge of wine, both decanting bottles and suggesting pairings to go with guests' meals. A Master Sommelier can identify a wine's grape, region and vintage based solely on its taste and aromatic attributes.

It's a long journey to qualify as a sommelier. If Devin is tired of wine, a tour of local craft breweries might be better fare for your date!
3. Alex's profile: "I'm a professional FLAUTIST, and my friends think I tell really bad jokes."

Answer: An orchestra performance

A flautist is a person who plays the flute; the word is derived from the Italian word 'flautista.' As a woodwind instrument, the flutes (and the flautists playing them) would typically be seated behind the violins and violas and next to the clarinets and oboes.

And here's a joke you might like to try:
Q: Where does a tornado go to exercise?
A: Spinning class!
4. Reese's profile: "I'm an archaeology grad student and I also compete in NATATION."

Answer: A trip to the water park

This word comes from the Latin verb 'natare,' which means 'to swim.' A water park might not have a lot to offer Reese in the form of competitive swimming, but you can have lots of fun on the water slides and in the wave pool. Maybe the two of you can compete to see who has the guts to go down the steepest slide! (I would chicken out, myself.)
5. Pat's profile: "Baking and dancing are my passions, but when I was little I wanted to be a FUNAMBULIST."

Answer: An evening at the circus

A funambulist is a tightrope walker. The word comes to English from the Latin word 'funambulus,' which means 'ropedancer.' What a quaint description of this death-defying feat!

While you share some popcorn with Pat at the circus and watch the tightrope walkers, hopefully the only 'falling' will be for each other!
6. Ronnie's profile: "I'm a voracious reader, with special interests in conspiracy theories and CEREOLOGY."

Answer: A drive in the countryside

Cereology is the study of crop circles; the word is derived from Ceres, the Roman goddess of agriculture. Crop circles are formed by the flattening of crops, so a drive through the countryside would be a good way to go looking for them. Although crop circle phenomena have been appearing since the 1930s there has been little scientific study of them.

Many people believe them to be hoaxes; others believe them to be the work of extraterrestrial visitors.
7. Quinn's profile: "I grew up near the ocean so I love engaging in PISCATORIAL pursuits."

Answer: Charter a fishing boat

Another word of Latin derivation, piscatorial comes from 'piscatorius,' which means 'relating to fishing.' If you look further back in the etymology, the Latin root word 'piscis' means 'fish.'

The Maritime provinces in Canada offer some wonderful opportunities for fishing. My family chartered a boat on several occasions while visiting Prince Edward Island. And you get to keep what you catch, so why not end your date with a romantic dinner on the beach?
8. Sam's profile: "My life's ambition is to go SPELUNKING on each of the seven continents."

Answer: Explore seaside caves

A spelunker is someone who enjoys exploring caves as a hobby. The Latin word 'spelunca,' meaning 'cave,' is the root of this word. Maybe you could finish your date with a late-night movie and cocoa. If you like action and adventure, the 2011 movie "Sanctum" about cave diving in Oceania might be your style.
9. Jean's profile: "I have a particular love for eighteenth-century poetry and HABERDASHERY."

Answer: Go shopping for clothes

In American English a haberdasher's is a store that sells menswear in particular; however, in UK English such a store would sell varied sewing items such as ribbons, buttons and the like. Haberdashery, then, would be the items sold in a haberdasher's. You could spend the afternoon visiting local antique dealers and flea markets if you wanted eighteenth-century items in particular.
10. Chris's profile: "I am a student of fine arts and an unparalleled DEIPNOSOPHIST."

Answer: Dinner at a fancy restaurant

A deipnosophist is a person who is proficient in discourse at the dinner table. The word comes from an ancient Greek work by Athenaeus of Naucratis called "Deipnosophistae", which translates approximately to "Ones knowledgeable in the art of dinner." This is most assuredly a skill that I lack, introvert that I am; I never know what to say to my dinner companions. Your date, however, has the "gift of gab" and your dinner out together promises conversation both refined and interesting.
Source: Author LadyCaitriona

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ponycargirl before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us