FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Words For Containers
Quiz about Words For Containers

Words For Containers Trivia Quiz


Check how well you know the exact terminology for certain types of "containers". Quiz is written from B.E. point of view, but occasional A.E. divergences have been marked where they might matter.

A multiple-choice quiz by flem-ish. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. English
  8. »
  9. Vocabulary

Author
flem-ish
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
96,466
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
5302
Last 3 plays: tiye (9/10), Trufflesss (8/10), kkt (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of these does not normally come in cans? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these is a fit container for tear-gas as fired by the police? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these is the word for the type of bottle that keeps drinks at the required type of temperature, which depending on the case may be either hot or cold? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these is the cylindrical type of container that would be used to hold oil today? Hint


Question 5 of 10
5. For which of these would you NOT normally use a decanter? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these can be a word referring to any of the following things: a container in which to place flowers; a container for tea or coffee; a container in which to put the ashes of a cremated person? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these does *not* come out of a tub? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of a bottle that contains one and a half litre of champagne?

Answer: (Big bottle!)
Question 9 of 10
9. Which of these would you normally not buy in sacks? Hint


Question 10 of 10
10. Which of these is, at least in most countries, neither sold in nor poured out of cartons? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 28 2024 : tiye: 9/10
Mar 21 2024 : Trufflesss: 8/10
Mar 16 2024 : kkt: 10/10
Mar 08 2024 : VegemiteKid: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these does not normally come in cans?

Answer: non-condensed non-evaporated UHT milk

In British and Australian usage, cans of beans, tuna, pineapple are also called tins. For drinks "tin" is not normally used in England, but in Australia, where a beer is often referred to as an ice cold tinnie.

"The can" occasionally refers to either the toilet or prison.

The title of Steinbeck's "Cannery Row" illustrates the American usage of "can" and "canning" for food products.
2. Which of these is a fit container for tear-gas as fired by the police?

Answer: a canister

An ampoule contains a single measured amount of medicine e.g. for an injection.
3. Which of these is the word for the type of bottle that keeps drinks at the required type of temperature, which depending on the case may be either hot or cold?

Answer: a vacuum flask or thermos bottle

A jug is for milk or water that has to be measured exactly.
A flagon is for wine and similar alcoholic drinks.
A percolator contains coffee while it is being made.
For a vacuum flask American English would use vacuum bottle or thermos. Thermos is originally a proprietary name or trademark.
4. Which of these is the cylindrical type of container that would be used to hold oil today?

Answer: a drum

A carboy often is used to carry dangerous liquids, but even beer can be transported in carboys. Jerrycans are large metal containers with flat sides used for storing or carrying liquids such as fuel or water. Five gallons is a standard size for jerricans. Oil is also held in barrels.
5. For which of these would you NOT normally use a decanter?

Answer: milk

Decanting wine (etc.) is not just done to have a more elegant and decorative container in which to present the wine, it is also a technique to avoid any unwanted dregs being served and an excellent way to give the wine an opportunity to "breathe" and "come to itself".
6. Which of these can be a word referring to any of the following things: a container in which to place flowers; a container for tea or coffee; a container in which to put the ashes of a cremated person?

Answer: an urn

An urn can be a large round decorative container on a stem used for decorative purposes in a garden. A lidded urn may be used for holding a large amount of drink such as tea or coffee. The urn is of course also the lidded container for holding the ashes of a dead person.
Keats uses the word urn in his poem "Ode On A Grecian Urn" in the more archaic meaning of "vase".
7. Which of these does *not* come out of a tub?

Answer: toothpaste

Tubes are what toothpaste is normally contained in. The other three are commonly found in tubs.
8. What is the name of a bottle that contains one and a half litre of champagne?

Answer: magnum

There is also the "jeroboam" which contains four or six times the normal amount.
9. Which of these would you normally not buy in sacks?

Answer: watches

As is universally well-known in the United Kingdom, the Lord Chancellor, who presides over the House of Lords, sits on the "Wool Sack".
10. Which of these is, at least in most countries, neither sold in nor poured out of cartons?

Answer: beer

Even the French don't mind selling some of their cheaper wine in cartons. They have the same size as cartons of milk. Apart from those there are the larger-size "cartons" with a built-in dispensing system that are popular at unrefined summer barbecues.

Beer in cartons might be helpful to solve part of the soccer-hooligan problem.

In some countries, there are of course cartons containing cans or bottles of beer. Such "cases" or "slabs" replace the wooden or plastic crates.
Source: Author flem-ish

This quiz was reviewed by FunTrivia editor thejazzkickazz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us