FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Count of Monte Cristo
Quiz about The Count of Monte Cristo

Take this The Count of Monte Cristo Quiz! Tough Trivia | Authors


I love this novel by Alexandre Dumas (père). If you have watched only the movie, I don't think you can answer any of my questions.

A multiple-choice quiz by marcial10. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. Alexandre Dumas

Author
marcial10
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
356,551
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
224
- -
Question 1 of 10
1. What is the cause of the death of Captain Leclere? Hint


Question 2 of 10
2. Before everyone else, who is the owner of the house at 28 Rue de la Fontaine in Auteuil? Hint


Question 3 of 10
3. Which of the following is not a name used by Edmond Dantes? Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of the prisoner who was pardoned by the pope? Hint


Question 5 of 10
5. What did the Count of Monte Cristo give to the pope for Peppino to be spared from decapitation? Hint


Question 6 of 10
6. How many years did Dantes spend in the Chateau d'if? Hint


Question 7 of 10
7. What form of execution will be used on Andrea Rondolo, the murderer of Don Cesare Terlini? Hint


Question 8 of 10
8. Who originally is the sole heir of the treasures buried in the Isle of Monte Cristo? Hint


Question 9 of 10
9. Who poisoned Cardinal Crapara and Cardinal Bentivoglio? Hint


Question 10 of 10
10. Who is the father of Monsieur de Villefort? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the cause of the death of Captain Leclere?

Answer: brain fever

This was mentioned in the very first chapter of the novel.
2. Before everyone else, who is the owner of the house at 28 Rue de la Fontaine in Auteuil?

Answer: Monsieur de Saint-Meran

Bertuccio, servant of Monte Cristo, dreads this house because this is where a living baby is about to be buried alive.
3. Which of the following is not a name used by Edmond Dantes?

Answer: Bertuccio

Bertuccio is just his servant.
4. What is the name of the prisoner who was pardoned by the pope?

Answer: Peppino

Monte Cristo did this for a purpose.
5. What did the Count of Monte Cristo give to the pope for Peppino to be spared from decapitation?

Answer: Emerald

Edmond has three large pieces of emeralds.
6. How many years did Dantes spend in the Chateau d'if?

Answer: 14

It was from 1815 to 1829.
7. What form of execution will be used on Andrea Rondolo, the murderer of Don Cesare Terlini?

Answer: Mazzolato

Polenta, ollo podrida and karrick are mentioned in the novel but these can be eaten. Mazzolato is a form of execution that uses a hammer or a mace to kill a prisoner.
8. Who originally is the sole heir of the treasures buried in the Isle of Monte Cristo?

Answer: Guido Spada

Cardinals Crapara and Bentivoglio were poisoned, so Caesar Spada made Guido the sole heir.
9. Who poisoned Cardinal Crapara and Cardinal Bentivoglio?

Answer: Pope Alexander VI

He was considered the worst pope in the history of the church.
10. Who is the father of Monsieur de Villefort?

Answer: Noirtier the Girondin

Villefort hated Noirtier because he was Bonapartist.
Source: Author marcial10

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us