Quiz about The Elliots of KellynchHall
Quiz about The Elliots of KellynchHall

The Elliots of Kellynch-Hall Trivia Quiz


This is another quiz on Jane Austen's "Persuasion", this time on the Elliot family. Good luck and have fun!

A multiple-choice quiz by maureenee. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Austen, Jane
  8. »
  9. Persuasion

Author
maureenee
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
188,917
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
676
Last 3 plays: Guest 2 (12/15), Guest 108 (15/15), Guest 173 (10/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Lady Elliot shares a first name with one of her daughters. Which one? Hint

Elizabeth
Mary
Anne
Jane

2. How many children total did Sir Walter and Lady Elliot have? Hint

2
3
4
5

3. What year did Mary and Charles Musgrove marry? Hint

1809
1810
1811
1808

4. What are the names of the three Elliot sisters, from oldest to youngest? Hint

Elizabeth, Anne, and Mary
Anne, Elizabeth, and Mary
Elizabeth, Mary, and Anne
Anne, Mary, and Elizabeth

5. Who will Kellynch-Hall go to after Sir Walter's death? Hint

His brother Warwick
His son Wickham
His nephew William Walter
His grandson Wilson

6. Where were the Elliots first settled? Hint

Warwickshire
Kent
Devonshire
Chesire

7. Where is Lady Elliot at the beginning of the novel? Hint

In Bath
Ran away from Sir Walter
Dead
In London

8. How old was Anne when she was first engaged to Captain Wentworth? Hint

18
19
20
26

9. Which daughter is most like Sir Walter? Hint

Anne
none of them
Mary
Elizabeth

10. Which daughter is like their mother, Lady Elliot? Hint

Elizabeth
Anne
Mary
none of them

11. What is Sir Walter's serious flaw? Hint

Miserliness
Vanity
Gluttony
A bad musical ear

12. Where do the Elliots relocate? Hint

Bath
London
Lyme
Uppercross

13. How many Elliots are, have been, or will soon be married by the end of the novel? (Count widowers.) Hint

5
3
4
2

14. What is Anne's birthday? Hint

August 19, 1787
June 11, 1787
June 1, 1787
August 9, 1787

15. And finally, a give-away (I hope): Which Elliot daughter is our heroine? Hint

Elizabeth
Anne
Mary
Henrietta


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Lady Elliot shares a first name with one of her daughters. Which one?

Answer: Elizabeth

I believe that the practice of naming the eldest daughter after the mother was fairly common. It is interesting that Elizabeth does not resemble her mother at all.
2. How many children total did Sir Walter and Lady Elliot have?

Answer: 4

They had Elizabeth, Anne, a stillborn boy, and Mary. The boy is only mentioned in the Baronetage at the beginning of the novel.
3. What year did Mary and Charles Musgrove marry?

Answer: 1810

Sometimes it is interesting to specualate on why she married him at all! They have two children, Walter and Charles.
4. What are the names of the three Elliot sisters, from oldest to youngest?

Answer: Elizabeth, Anne, and Mary

Elizabeth was born in 1785, Anne in 1787, and Mary in 1791.
5. Who will Kellynch-Hall go to after Sir Walter's death?

Answer: His nephew William Walter

Mr. Elliot is Sir Walter's nephew. He is not always on good terms with his uncle.
6. Where were the Elliots first settled?

Answer: Chesire

This comes from the entry in the Baronetage. Makes me think of the Chesire Cat!
7. Where is Lady Elliot at the beginning of the novel?

Answer: Dead

She died in 1800 when Elizabeth was sixteen, Anne fourteen, and Mary nine.
8. How old was Anne when she was first engaged to Captain Wentworth?

Answer: 19

She was nineteen in 1806. She is twenty-six, seven years later, when the novel takes place.
9. Which daughter is most like Sir Walter?

Answer: Elizabeth

Elizabeth is most like him in her pride and fear for the family name. She wants to be well connected.
10. Which daughter is like their mother, Lady Elliot?

Answer: Anne

"None so right, none so capable as Anne!" Anne is like Lady Elliot, especially in the eyes of Lady Russell, the old family friend. She is the only one with her mother's good tastes and elegance.
11. What is Sir Walter's serious flaw?

Answer: Vanity

We can only wish that he was a miser. In fact, he is the exact opposite. There is no real evidence for his being a glutton or having a bad ear, although both are possible.
12. Where do the Elliots relocate?

Answer: Bath

They go to Bath because London is too expensive.
13. How many Elliots are, have been, or will soon be married by the end of the novel? (Count widowers.)

Answer: 4

Sir Walter, Mr. Elliot, Anne, and Mary.
14. What is Anne's birthday?

Answer: August 9, 1787

Elizabeth was born in June, and Mary and the still-born son were both born in November.
15. And finally, a give-away (I hope): Which Elliot daughter is our heroine?

Answer: Anne

If you answered anything else, I'm a little bit scared!
Source: Author maureenee

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 23 2022 : Guest 2: 12/15
Nov 07 2022 : Guest 108: 15/15
Nov 06 2022 : Guest 173: 10/15
Nov 06 2022 : Guest 100: 10/15
Oct 27 2022 : Fifiona81: 12/15
Oct 22 2022 : Guest 39: 11/15
Oct 11 2022 : Guest 89: 9/15

Score Distribution

quiz
12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us