FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Way of the Shadows  Brent Weeks
Quiz about The Way of the Shadows  Brent Weeks

"The Way of the Shadows" - Brent Weeks Quiz


This is a quiz on the first of the "Night Angel Trilogy" books - "The Way of the Shadows" by Brent Weeks. Enjoy.

A multiple-choice quiz by sth81. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors T-Z
  8. »
  9. W

Author
sth81
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
351,774
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
119
-
Question 1 of 10
1. How long did Durzo Blint give Azoth to kill Rat? Hint


Question 2 of 10
2. What piece of evidence did Azoth bring to Durzo that Rat was dead? Hint


Question 3 of 10
3. What guild was Azoth a part of? Hint


Question 4 of 10
4. What is Durzo Blint's real name, not an alias? Hint


Question 5 of 10
5. What name does Durzo submit Kylar Stern under in the swordsman tournament sponsored by the local Blademasters? Hint


Question 6 of 10
6. Everybody except for one person considers Durzo Blint to be the city's best wetboy. Who is the one person throughout the book that does not think Durzo is the best wetboy?
Hint


Question 7 of 10
7. As Kylar is becoming the Night Angel, he is fighting Roth Ursuul. It is revealed that Kylar knows Roth from his past. Who was Roth? Hint


Question 8 of 10
8. It is revealed in the book that whoever holds the black ka'kari is immortal. But that does not mean they can not die, only that they come back to life if they are killed. Who is the first person to kill Kylar Stern? Hint


Question 9 of 10
9. During the coup of Cenaria, who used Curoch to kill dozens of meisters and Vurdmeisters? Hint


Question 10 of 10
10. Although we find out in the book that Durzo Blint has lived for a very long time, who kills Durzo Blint after he has lost the ka'kari and can't come back to life? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How long did Durzo Blint give Azoth to kill Rat?

Answer: one week

Durzo Blint gave Azoth one week to kill Rat. After five days, he still had not done this, and Rat cut up Dollgirl's face. After that, Azoth only needed three hours to kill Rat.
2. What piece of evidence did Azoth bring to Durzo that Rat was dead?

Answer: Ear

Durzo told Azoth to bring back evidence that he had killed Rat. Azoth brought back an ear, at which Durzo said he had never known a man to die from losing an ear. Azoth took him to the river to show him the body.
3. What guild was Azoth a part of?

Answer: The Black Dragon Guild

Azoth was part of the Black Dragon Guild. Jarl and Doll Girl were also part of the Black Dragon Guild.
4. What is Durzo Blint's real name, not an alias?

Answer: Acaelus Thorne

Durzo Blint has gone by many names throughout his 700 year life, but he was originally named Acaelus Thorne. He was friends with Jorsin Alkestes.
5. What name does Durzo submit Kylar Stern under in the swordsman tournament sponsored by the local Blademasters?

Answer: Kage

Kylar was fighting under the name of Kage. This is also where Kylar learned that he would not be able to use his Talen without the Ka'kari.
6. Everybody except for one person considers Durzo Blint to be the city's best wetboy. Who is the one person throughout the book that does not think Durzo is the best wetboy?

Answer: Hu Gibbet

Durzo Blint is considered by all to be the greatest wetboy to ever live, except by his rival Hu Gibbet. Hu was a evil man that murdered innocents as well as his deader.
7. As Kylar is becoming the Night Angel, he is fighting Roth Ursuul. It is revealed that Kylar knows Roth from his past. Who was Roth?

Answer: Rat

When Azoth killed Rat, Neph saved him and he became Roth. Roth shows his missing ear to Kylar and also his other ear is missing - punishment from Neph.
8. It is revealed in the book that whoever holds the black ka'kari is immortal. But that does not mean they can not die, only that they come back to life if they are killed. Who is the first person to kill Kylar Stern?

Answer: Roth

Throughout the trilogy Kylar Stern dies many times, but Roth is the first person to kill him. It happens while they are fighting in the throne room. Elene moves his body not knowing he would come back to life.
9. During the coup of Cenaria, who used Curoch to kill dozens of meisters and Vurdmeisters?

Answer: Solon Tufusin

Solon was the one that used Curoch to kill the meisters and vurdmeisters. He had climbed onto the statue of King Logan Verdroekan to do so. Feir came and took him away after using it.
10. Although we find out in the book that Durzo Blint has lived for a very long time, who kills Durzo Blint after he has lost the ka'kari and can't come back to life?

Answer: Kylar Stern

Durzo Blink has died many times but always comes back to life. At the end of "The Way of Shadows" Kylar kills him with poison.
Source: Author sth81

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us