FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Another Well Rounded Meal of Movies
Quiz about Another Well Rounded Meal of Movies

Another Well Rounded Meal of Movies Quiz


Many thanks to those of you who played and complimented my first "meal" quiz! Here's another for your taste buds. This time I'll give you 'real world' interesting information concerning the foods/drinks in question. Have fun!

A multiple-choice quiz by jaike. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Food and Drink in Movies

Author
jaike
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
192,627
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1483
Last 3 plays: dj144 (5/10), Guest 41 (2/10), Guest 24 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the 2003 movie, "Open Range", Robert Duvall (Boss) purchased some candy before the final shoot-out. What kind of candy did he buy? Hint


Question 2 of 10
2. In 1994's, "Pulp Fiction", Vincent (John Travolta) ate pancakes in the final scene. What was the side item he offered Jules (Samuel L. Jackson) a taste of? Hint


Question 3 of 10
3. In "Star Trek V: The Final Frontier", (1989) Dr. McCoy (DeForest Kelley) cooked a meal over a camp fire. He said the receipe was handed down to him. What did he cook? Hint


Question 4 of 10
4. In 1999's "The Green Mile" John Coffey (Micheal Clarke Duncan)'s last meal consisted of meatloaf, mashed potatoes with gravy, okra and some _________ specially made by Paul (Tom Hanks)'s wife.

Answer: (One Word - 9 letters - goes well with iced tea?)
Question 5 of 10
5. In "Pink Floyd The Wall" (1982) Pink (as a boy) came home from school one day and fixed himself a sandwich. What kind of sandwich did he prepare? Hint


Question 6 of 10
6. In 1992's "Bram Stoker's Dracula" Gary Oldman (Dracula) seduced Mina (Wynonna Rider) with a potent cocktail. What was it? Hint


Question 7 of 10
7. In 1991's "Silence of the Lambs", Dr. Lecter (Anthony Hopkins) had previously assaulted a nurse and eaten one of her body parts. What part of her anatomy did he consume? Hint


Question 8 of 10
8. In 1994's "Forrest Gump" what was Forrest (Tom Hanks)'s favorite soda? Hint


Question 9 of 10
9. In the concert film, "Bill Cosby, Himself" (1983) we are told of the Cosby children. Bill said he was forced (by his wife) to fix breakfast for his children. What did he serve them? Hint


Question 10 of 10
10. In 1991's "The Fisher King" we saw all the main characters out on a double date. They ate Chinese food. What item did Anne and Lydia (Mercedes Ruehl and Amanda Plummer) love the most? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 25 2024 : dj144: 5/10
Jun 17 2024 : Guest 41: 2/10
May 20 2024 : Guest 24: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the 2003 movie, "Open Range", Robert Duvall (Boss) purchased some candy before the final shoot-out. What kind of candy did he buy?

Answer: Dark chocolate bars

Chocolate contains antioxidents which can aid in cardiovascular health. Some researchers believe dark chocolate contains more antioxidants than milk chocolate.
2. In 1994's, "Pulp Fiction", Vincent (John Travolta) ate pancakes in the final scene. What was the side item he offered Jules (Samuel L. Jackson) a taste of?

Answer: Bacon

"You're probably familiar with the phrase "bring home the bacon." In the twelfth century, a church in the English town of Dunmow promised a side of bacon to any married man who could swear before the congregation and God that he had not quarreled with his wife for a year and a day.

A husband who could bring home the bacon was held in high esteem by the community for his forebearance." - from http://homecooking.about.com/library/weekly/aa082701a.htm
3. In "Star Trek V: The Final Frontier", (1989) Dr. McCoy (DeForest Kelley) cooked a meal over a camp fire. He said the receipe was handed down to him. What did he cook?

Answer: Beans

"Beans have been an important part of the human diet for thousands of years. In fact, the Bible makes reference to bean consumption, and beans have even been found in pre-Columbian tombs and the Egyptian pyramids. It's been said that the Egyptians had temples dedicated to beans, worshipping them as a symbol of life." - from http://www.centralbean.com/Story_of_Beans.html
4. In 1999's "The Green Mile" John Coffey (Micheal Clarke Duncan)'s last meal consisted of meatloaf, mashed potatoes with gravy, okra and some _________ specially made by Paul (Tom Hanks)'s wife.

Answer: cornbread

Cornbread as we know it today was invented by the earliest European settlers in America. Due to its simplicity, it may have been consumed by ancient people, who grew corn as a staple.
5. In "Pink Floyd The Wall" (1982) Pink (as a boy) came home from school one day and fixed himself a sandwich. What kind of sandwich did he prepare?

Answer: Peanut butter and jelly

The pairing of bread and jelly have been around since the two were invented hundreds, if not thousands, of years ago. Peanut butter was invented in 1890. Peanut butter and jelly sandwiches didn't become trendy until after the second World War. American soldiers' rations included peanut butter and jelly.
6. In 1992's "Bram Stoker's Dracula" Gary Oldman (Dracula) seduced Mina (Wynonna Rider) with a potent cocktail. What was it?

Answer: Absinthe

Absinthe has a bad reputation in many Western countries and is currently banned in many of them. In its purest form, absinthe contains about 75% alcohol and small amounts of thujone (a hallucinogin similar to THC found in marijuana). Absinthe was said to cause delirium, suicidal tendancies, and overall madness.
7. In 1991's "Silence of the Lambs", Dr. Lecter (Anthony Hopkins) had previously assaulted a nurse and eaten one of her body parts. What part of her anatomy did he consume?

Answer: Tongue

Beef tongue is common for some households. Receipes can include: Corned Tongue, Tongue with Brussel Sprouts, Tongue with Lentils, or Boiled Calves' Tongues.
8. In 1994's "Forrest Gump" what was Forrest (Tom Hanks)'s favorite soda?

Answer: Dr. Pepper

Dr. Pepper was invented in 1885 by Charles Alderton in Waco, Texas. He worked in a pharmacy with a soda fountain. His boss named the soft drink after a friend, Dr. Charles Pepper. The period in "Dr." was dropped in the 1950's.
9. In the concert film, "Bill Cosby, Himself" (1983) we are told of the Cosby children. Bill said he was forced (by his wife) to fix breakfast for his children. What did he serve them?

Answer: Chocolate cake

Modern cakes have been around since humans learned how to make flour. The most well known chocolate cake is the German Chocolate Cake, which is not German at all. The first known recipe was published in 1957 in a Dallas, Texas newspaper. It was called "German's Chocolate Cake" because the brand of chocolate bars used was 'German's'.
10. In 1991's "The Fisher King" we saw all the main characters out on a double date. They ate Chinese food. What item did Anne and Lydia (Mercedes Ruehl and Amanda Plummer) love the most?

Answer: Steamed dumplings

Steamed dumplings are apart of a dining custom referred to as 'dim sum', which means "to touch your heart". These appetizers (usually served with hot tea) began on the famed Silk Road in China. Dim sum is a meal in itself, with several items offered in courses.

It is believed by some culinary historians that the 19th century Chinese immigrants inspired 'brunch' in America; dim sum is traditionally offered in mid-morning or lunch hours, thus combining breakfast and lunch into one meal.
Source: Author jaike

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us