FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Drinking in Classic Movies
Quiz about Drinking in Classic Movies

Drinking in Classic Movies Trivia Quiz


Tasty drinks in tasty movies. Have fun!

A multiple-choice quiz by youm. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Food and Drink in Movies

Author
youm
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
145,799
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1621
Last 3 plays: Guest 68 (6/10), Guest 126 (7/10), Guest 24 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. In "North by Northwest", Cary Grant claims he's been intoxicated with what? Hint


Question 2 of 10
2. In "Some Like it Hot", what type of "coffee" does the policeman order at the Funeral Parlour? Hint


Question 3 of 10
3. In "The Seven Year Itch", Tom Ewell's finger is stuck in a bottle of what? Hint


Question 4 of 10
4. In "Notorious", Cary Grant breaks a 1934 wine bottle and replaces it with another. What year is it? Hint


Question 5 of 10
5. In "Irma la Douce", Jack Lemmon drugs Irma's poodle with what? Hint


Question 6 of 10
6. In "The Philadelphia Story", James Stewart says "Champagne's a heavy mist before my eyes". What's whisky according to him? Hint


Question 7 of 10
7. In "Arsenic and Old Lace", in what type of wine do the old ladies put the arsenic? Hint


Question 8 of 10
8. In "Play it Again Sam", what does Woody Allen say he drinks to look like Bogart? Hint


Question 9 of 10
9. In "The Thin Man", William Powell mentions that every cocktail must have a specific rhythm in its shaking. What rhythm does he mention for the dry martini? Hint


Question 10 of 10
10. In "Whisky Galore", how many cases of whisky does the sinking ship contain? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 12 2024 : Guest 68: 6/10
Jun 08 2024 : Guest 126: 7/10
May 20 2024 : Guest 24: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In "North by Northwest", Cary Grant claims he's been intoxicated with what?

Answer: Bourbon

This is mentioned twice: first when Martin Landau proposes the drink to Cary Grant, and later in the film, when the bottles have been replaced by books.
2. In "Some Like it Hot", what type of "coffee" does the policeman order at the Funeral Parlour?

Answer: Scotch coffee

The movie takes place during the prohibition. The Funeral Parlour is actually a cover up for a nightclub serving illegal alcohol.
3. In "The Seven Year Itch", Tom Ewell's finger is stuck in a bottle of what?

Answer: Champagne

Marilyn Monroe explains it once happened to her with her toe while she was in her bath. She had to call the plumber!
4. In "Notorious", Cary Grant breaks a 1934 wine bottle and replaces it with another. What year is it?

Answer: 1940

The bottles on this shelf are only 1934 Burgundy wine except the one which was replaced. That is how Claude Rains finds out about Ingrid Bergman being an American agent.
5. In "Irma la Douce", Jack Lemmon drugs Irma's poodle with what?

Answer: Champagne

When he first meets Irma, she mentions that her poodle Coquette has kidney stones. When he finds out the dog has been drinking champagne at the café, he understands why!
6. In "The Philadelphia Story", James Stewart says "Champagne's a heavy mist before my eyes". What's whisky according to him?

Answer: "A slap on the back."

While saying this, he is unable to hear the phone ringing because of the champagne.
7. In "Arsenic and Old Lace", in what type of wine do the old ladies put the arsenic?

Answer: Elderberry wine

Ironically, in order to prepare the poisoned wine, the old ladies use the elderberry bushes they found in the cemetery.
8. In "Play it Again Sam", what does Woody Allen say he drinks to look like Bogart?

Answer: Bourbon

"I'm a bourbon man", he says before collapsing after only one drink. Woody's character should know: at the beginning of the film, he's watching "Casablanca". In "Casablanca", Bogart drinks bourbon shots in his bar.
9. In "The Thin Man", William Powell mentions that every cocktail must have a specific rhythm in its shaking. What rhythm does he mention for the dry martini?

Answer: Waltz

When his wife joins him, he's already drinking his sixth martini. She orders six martinis as well to "catch up"!
10. In "Whisky Galore", how many cases of whisky does the sinking ship contain?

Answer: 50,000

The film is based upon the true story of the sinking of the SS Politician, which ran aground off Eriskay, off South Uist in 1941 with a cargo of 24,000 cases of Whisky, which was subsequently raided by the locals. In the film, the cargo is as much as 50,000 cases.
Source: Author youm

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us