FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Well Rounded Meal of Movies
Quiz about A Well Rounded Meal of Movies

A Well Rounded Meal of Movies Trivia Quiz


I love good movies, food, and drink. Here's an easy quiz about food and drink in popular movies. Cheers!

A multiple-choice quiz by jaike. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Food and Drink in Movies

Author
jaike
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
190,468
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1585
- -
Question 1 of 10
1. In the 1993 film "Mrs. Doubtfire" Robin Williams (Daniel/Doubtfire) had a dinner meeting with Mr. Lundy. What beverage did Mr. Lundy prefer? Hint


Question 2 of 10
2. In the 1990 film "The Freshman" Matthew Broderick was mixed up in "the gourmet club"; wherein endangered species were served to millionaires. A Komodo Dragon was to be the main course. What kind of sauce was predicted to accompany the filleted dragon? Hint


Question 3 of 10
3. In the 1942 film "Casablanca" Claude Rains (Captain Renault) threw away a bottle of mineral water in the final scene. What brand of water was it? Hint


Question 4 of 10
4. What was Kevin's favorite type of pizza in 1990's "Home Alone"? Hint


Question 5 of 10
5. In the Coen brothers' 1997 "The Big Lebowski" what was The Dude's favorite cocktail? Hint


Question 6 of 10
6. In the 1992 film "Scent of a Woman" Frank Slade (Al Pacino) said he used to dream of _____ from the Oak Room restaurant in New York City.

Answer: (One Word)
Question 7 of 10
7. In another Coen brothers film, "Intolerable Cruelty" (2003), we see George Clooney (Miles Massey) and Catherine Zeta-Jones (Mrs. Rexroth) out to eat in a fancy restaurant. They mutually order a bottle of wine. What is the vintage of the bottle? Hint


Question 8 of 10
8. In 1997's "As Good as it Gets" Melvin (Jack Nicholson) took Carol (Helen Hunt) out to eat seafood. What entree did they order? Hint


Question 9 of 10
9. In 1995's "Waterworld" what was the name of the alcoholic drink that was valued as much as dirt? Hint


Question 10 of 10
10. Name the movie that featured these foods: crullers, hot dogs, lollipops, apples.

Answer: (Four Words - 1939)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 17 2024 : Guest 41: 0/10
May 20 2024 : Guest 24: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the 1993 film "Mrs. Doubtfire" Robin Williams (Daniel/Doubtfire) had a dinner meeting with Mr. Lundy. What beverage did Mr. Lundy prefer?

Answer: Chivas scotch whiskey

Mr. Lundy relentlessly ordered "double Chivas on the rocks" for Daniel which confused him in his attempt to play Mrs. Doubtfire and himself at the same time.
2. In the 1990 film "The Freshman" Matthew Broderick was mixed up in "the gourmet club"; wherein endangered species were served to millionaires. A Komodo Dragon was to be the main course. What kind of sauce was predicted to accompany the filleted dragon?

Answer: Cream basil

The cream basil sauce was chef Larry London's trademark. There was no dragon served in this ellaborate hoax masterminded by Carmine Sabatini (Marlon Brando). Instead, the crowd was served smoked turkey from Virginia.
3. In the 1942 film "Casablanca" Claude Rains (Captain Renault) threw away a bottle of mineral water in the final scene. What brand of water was it?

Answer: Vichy

Renault proclaimed to "blow with the wind", but eventually sided with Rick against the Nazis. Throwing away the Vichy (French city at the centre of the collaborationist government) water proved this. "The prevailing wind" from Vichy no longer controlled Renault's fate.
4. What was Kevin's favorite type of pizza in 1990's "Home Alone"?

Answer: Cheese

Kevin (Macaulay Culkin) loved cheese pizza but had a hard time getting it. If it wasn't his brother eating it all on purpose, it was a testy pizza delivery guy giving him attitude.
5. In the Coen brothers' 1997 "The Big Lebowski" what was The Dude's favorite cocktail?

Answer: White Russian

Jeff Bridges (The Dude) called his beverage of choice a "Caucasian".
6. In the 1992 film "Scent of a Woman" Frank Slade (Al Pacino) said he used to dream of _____ from the Oak Room restaurant in New York City.

Answer: rolls

He craved the rolls while stationed at Fort Huachuca, which is in Arizona. He said: "Bread's no good west of the Colorado. Water's too alkaline."
7. In another Coen brothers film, "Intolerable Cruelty" (2003), we see George Clooney (Miles Massey) and Catherine Zeta-Jones (Mrs. Rexroth) out to eat in a fancy restaurant. They mutually order a bottle of wine. What is the vintage of the bottle?

Answer: 1954

The mutual order of the wine was (Clooney then Zeta-Jones): "Red? French? Bordeaux? Chateau Margaux? '57? '59. '54. Mmm Mr. Massey."
8. In 1997's "As Good as it Gets" Melvin (Jack Nicholson) took Carol (Helen Hunt) out to eat seafood. What entree did they order?

Answer: Hard shell crabs

Melvin was quite eager to have his "hard shells". When he ordered, he yelled his request across the restaurant to a waiter other than his own.
9. In 1995's "Waterworld" what was the name of the alcoholic drink that was valued as much as dirt?

Answer: Hydro

When Kevin Costner (Mariner) sold his dirt, the merchant calculated its worth as "pure hydro". With his newly accquired "chits" Costner bought everything the town store offered, including the shelves.
10. Name the movie that featured these foods: crullers, hot dogs, lollipops, apples.

Answer: the wizard of oz

Aunt Em fried the crullers.
Professor Marvel cooked the hot dogs on an open flame.
The Munchkins offered Dorothy a lollipop.
The apple trees threw apples at Dorothy and The Scarecrow.
Source: Author jaike

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us