FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Films To Digest
Quiz about Films To Digest

Films To Digest Trivia Quiz


This quiz deals with films whose titles or content suggest food and drink. So make yourself a snack and enjoy yourself!

A multiple-choice quiz by Knave. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Food and Drink in Movies

Author
Knave
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
93,594
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
2881
Last 3 plays: Guest 100 (8/15), Guest 41 (4/15), angostura (15/15).
- -
Question 1 of 15
1. What was the name of the character played by Audrey Hepburn in "Breakfast at Tiffany's"? Hint


Question 2 of 15
2. According to the title of the 1960's Doris Day/Brian Keith film, "With Six You Get __________." Hint


Question 3 of 15
3. Which Mel Brooks comedy western contains the famous beans & farting scene? Hint


Question 4 of 15
4. Jack Lemmon and Lee Remick were alcoholics trying to kick the habit in Blake Edwards' 1962 film "Days of _______________." Hint


Question 5 of 15
5. Which song appears in the Rick Moranis version of "Little Shop of Horrors"? Hint


Question 6 of 15
6. In which film would you most likely encounter the food "long pig"? Hint


Question 7 of 15
7. In "Cool Hand Luke" Paul Newman competes in what sort of competition? Hint


Question 8 of 15
8. In Peter Greenaway's film "The Cook, The Thief, His Wife and Her Lover" what happens at the climax? Hint


Question 9 of 15
9. What does the boy robot eat in "A.I." which causes him to malfunction? Hint


Question 10 of 15
10. In which infamous French/Italian film did a group of men (including Marcello Mastroianni and Ugo Tognazzi) spend a weekend committing suicide by overeating? Hint


Question 11 of 15
11. In 1967 "Guess Who's Coming to Dinner" received seven Oscar nominations but won only two. William Rose won for Original Screenplay. Who won the other one? Hint


Question 12 of 15
12. Which title is a genuine Jackie Chan martial arts film? Hint


Question 13 of 15
13. John Travolta imparted the information that a Quarterpounder with Cheese is known in Paris as a Royale with Cheese. In which film? Hint


Question 14 of 15
14. Who wallowed in baked beans in front of the TV in Ken Russell's "Tommy"? Hint


Question 15 of 15
15. From Lionel Bart's "Oliver!", complete the lyric: - "Is it worth the waiting for?; If we live to eighty-four; All we ever get is ______". Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 100: 8/15
Jun 17 2024 : Guest 41: 4/15
May 25 2024 : angostura: 15/15
May 20 2024 : Guest 24: 9/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name of the character played by Audrey Hepburn in "Breakfast at Tiffany's"?

Answer: Holly Golightly

The other three were, of course, characters in Bond films.
2. According to the title of the 1960's Doris Day/Brian Keith film, "With Six You Get __________."

Answer: Egg Roll

A title you couldn't make up yourself!
3. Which Mel Brooks comedy western contains the famous beans & farting scene?

Answer: Blazing Saddles

All comedy westerns - "Cat Ballou" starred Jane Fonda, James Garner was in "Support Your Local Gunfighter", and "Texas Across the River" was a Dean Martin vehicle.
4. Jack Lemmon and Lee Remick were alcoholics trying to kick the habit in Blake Edwards' 1962 film "Days of _______________."

Answer: Wine and Roses

Lemmon and Remick were nominated for Oscars, but the film's only winners were Mancini/Mercer (Original Song).
5. Which song appears in the Rick Moranis version of "Little Shop of Horrors"?

Answer: Suppertime

Sung by Audrey II.
6. In which film would you most likely encounter the food "long pig"?

Answer: Cannibal Holocaust

Long pig is an alternative name for (edible) human flesh.
7. In "Cool Hand Luke" Paul Newman competes in what sort of competition?

Answer: Egg Eating

...and they were hard-boiled!
8. In Peter Greenaway's film "The Cook, The Thief, His Wife and Her Lover" what happens at the climax?

Answer: The thief eats the lover

....and they all lived happily after?
9. What does the boy robot eat in "A.I." which causes him to malfunction?

Answer: Spinach

That's funny..it worked for Popeye!
10. In which infamous French/Italian film did a group of men (including Marcello Mastroianni and Ugo Tognazzi) spend a weekend committing suicide by overeating?

Answer: La Grande Bouffe

Worth seeing for Andrea Ferreol's unusual method of crimping pastry.
11. In 1967 "Guess Who's Coming to Dinner" received seven Oscar nominations but won only two. William Rose won for Original Screenplay. Who won the other one?

Answer: Katharine Hepburn

For Best Actress.
12. Which title is a genuine Jackie Chan martial arts film?

Answer: Half a Loaf of Kung Fu

Originally titled "Dian zhi gong fu gan chian chan" (Source IMDB).
13. John Travolta imparted the information that a Quarterpounder with Cheese is known in Paris as a Royale with Cheese. In which film?

Answer: Pulp Fiction

...and it's because "they've got the metric system."
14. Who wallowed in baked beans in front of the TV in Ken Russell's "Tommy"?

Answer: Ann-Margret

Based on the music of The Who.
15. From Lionel Bart's "Oliver!", complete the lyric: - "Is it worth the waiting for?; If we live to eighty-four; All we ever get is ______".

Answer: gruel

They are the opening lines of the song "Food Glorious Food".
GRUEL (groo-el), n, thin food made by boiling oatmeal in water [Chambers Concise Dictionary].
Source: Author Knave

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us