Quiz about Big Woody
Quiz about Big Woody

Big Woody Trivia Quiz


Woody Allen's film career is one of the glories of the American Cinema. How much do you know about him and his work?

A multiple-choice quiz by mpc. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed A-D
  8. »
  9. Woody Allen

Author
mpc
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
23,554
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
1300
Last 3 plays: Guest 172 (10/15), Guest 103 (11/15), Guest 50 (2/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In 1965, Allen wrote and appeared as a supporting player in an all-star farce. Which was it? Hint

Play It Again, Sam
Bananas
What's New Pussycat?
Love and Death

2. There is a foreign filmmaker that Woody Allen respects above all others. Do you know who he could be? Hint

Ingmar Bergman
Francois Truffaut
Federico Fellini
Andrei Wajda

3. In 1989, Allen made 'New York Stories' with another two directors. Who were them? Hint

Martin Scorsese and David Lynch
Martin Scorsese and Francis Ford Coppola
David Lynch and Peter Weir
Francis Ford Coppola and Quentin Tarantino

4. In which of his black and white films did Madonna appear? Hint

Shadows and Fog
Manhattan
Husbands and Wives
Annie Hall

5. One of Allen's favorite actresses is Diane Wiest. On one of the following movies she doesn't appear. Which is it? Hint

Bullets Over Broadway
September
Broadway Danny Rose
Hannah and Her Sisters

6. In 1994, he made a film in color and black and white. Do you know which was it? Hint

Shadows and Fog
Stardust Memories
Don't Drink the Water
Zelig

7. What is the name of the character played by Mia Farrow in 'The Purple Rose of Cairo'? Hint

Anna
Julia
Cathy
Cecilia

8. Which was the first name of 'Zelig'? Hint

Leonard
Brendan
Albert
Gordon

9. In which film did Woody Allen and Diane Keaton re-unite again? Hint

Mighty Aphrodite
September
Manhattan Murder Mystery
Crimes and Misdemeanors

10. In 'Manhattan', Allen played a successful comedy writer. Do you remember the name of his character? Hint

Isaac Hartwick
Isaac Pollack
Isaac Joffe
Isaac Davis

11. 'Interiors' tells the story of how many sisters? Hint

Two
None
Four
Three

12. In 'Alice' (1990), Mia Farrow is the wife of a very rich businessman. Who played it? Hint

Ian Holm
Gene Hackman
William Hurt
Michael Caine

13. In 1992, Allen made a film using a handheld camera, almost experimental in its cinematography. Which was it? Hint

Crimes and Misdemeanors
Don't Drink the Water
Bullets Over Broadway
Husbands and Wives

14. Allen filmed a pastoral romantic comedy in the summer of 1981, featured by him and Mia Farrow at the beginning of their extraordinary association. Which was it? Hint

September
Alice
Midsummer Night's Sex Comedy
The Purple Rose of Cairo

15. Woody directed Sharon Stone in a brief early moment of what film? Hint

Shadows and Fog
Stardust Memories
Mighty Aphrodite
Manhattan


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 1965, Allen wrote and appeared as a supporting player in an all-star farce. Which was it?

Answer: What's New Pussycat?

2. There is a foreign filmmaker that Woody Allen respects above all others. Do you know who he could be?

Answer: Ingmar Bergman

3. In 1989, Allen made 'New York Stories' with another two directors. Who were them?

Answer: Martin Scorsese and Francis Ford Coppola

His short story was 'Oedipus Wrecks'.
4. In which of his black and white films did Madonna appear?

Answer: Shadows and Fog

5. One of Allen's favorite actresses is Diane Wiest. On one of the following movies she doesn't appear. Which is it?

Answer: Broadway Danny Rose

6. In 1994, he made a film in color and black and white. Do you know which was it?

Answer: Don't Drink the Water

It was a movie for television, aired on ABC Television Network.
7. What is the name of the character played by Mia Farrow in 'The Purple Rose of Cairo'?

Answer: Cecilia

8. Which was the first name of 'Zelig'?

Answer: Leonard

Also called The Human Chameleon.
9. In which film did Woody Allen and Diane Keaton re-unite again?

Answer: Manhattan Murder Mystery

10. In 'Manhattan', Allen played a successful comedy writer. Do you remember the name of his character?

Answer: Isaac Davis

11. 'Interiors' tells the story of how many sisters?

Answer: Three

They were played by Diane Keaton, Marybeth Hurt and Kristin Griffith.
12. In 'Alice' (1990), Mia Farrow is the wife of a very rich businessman. Who played it?

Answer: William Hurt

13. In 1992, Allen made a film using a handheld camera, almost experimental in its cinematography. Which was it?

Answer: Husbands and Wives

14. Allen filmed a pastoral romantic comedy in the summer of 1981, featured by him and Mia Farrow at the beginning of their extraordinary association. Which was it?

Answer: Midsummer Night's Sex Comedy

15. Woody directed Sharon Stone in a brief early moment of what film?

Answer: Stardust Memories

Source: Author mpc

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 23 2022 : Guest 172: 10/15
Oct 14 2022 : Guest 103: 11/15
Oct 13 2022 : Guest 50: 2/15

Score Distribution

quiz
12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us