FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bit Part Bit Smart
Quiz about Bit Part Bit Smart

Bit Part, Bit Smart? Trivia Quiz


This quiz will be about small cameo roles different actors have done. Are you bit part, bit smart?

A multiple-choice quiz by madasasnake. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. People Themed Groups

Author
madasasnake
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
351,672
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1238
Last 3 plays: Guest 96 (10/10), Landon2logan (7/10), Guest 209 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. The comedy movie "Home Alone" (1990) was a worldwide box-office smash. It tells the story of a young boy, named Kevin, who is accidentally left home alone. When his family realizes this, they are on a flight to Paris. They frantically try to get home. The mother is helped out by a member of a polka band named Gus Polinski. Which Hollywood funny man is this? He also has a supporting role in "The Blues Brothers" (1980) as a cop who likes a drink called Orange Whip. Hint


Question 2 of 10
2. "Confessions of a Dangerous Mind" (2002) tells the story of game show producer and host Chuck Barris. It features an all-star cast including Julia Roberts, Drew Barrymore and George Clooney. One of the shows Barris produces is "The Dating Game". It features a male/female guest asking questions to three members of the opposite sex, who they couldn't see. In the movie, two Hollywood heart-throbs show up as contestants. Which two actors are they? Hint


Question 3 of 10
3. "Zombieland" was released in 2009. It tells the story of a world taken over by zombies. A few survivors are left. The main characters decide to spend the night in Hollywood. They decide to drop by a celebrity's house. Which famous comedian is surprisingly home and not a zombie? Hint


Question 4 of 10
4. Jay and Silent Bob (Kevin Smith and Jason Mewes) usually only appear in films directed by Kevin Smith. They do provide a funny cameo in a 2000 horror movie. In what movie does Jay call Gail Weathers Connie Chong and ask "How's Maury?"? I know, it's Connie Chung, but he says Chong, maybe to avoid legal trouble. Hint


Question 5 of 10
5. "Pretty in Pink" was released in 1986. It tells the story of high school student Andie Walsh (played by Molly Ringwald). She comes from a poor family and falls for a rich boy. In the movie there is a club that they go to called CATS. Who plays the bouncer at the club? He is known for his stand-up comedy. He usually has on a leather coat and smokes cigarettes, and is known for his dirty nursery rhymes. Hint


Question 6 of 10
6. In 1994, "Pulp Fiction" was a amazing film. It tells inter-connected stories out of chronological order. It tells about a boxer, hired hit-man, thieves and many other characters. The boxer named Butch Coolridge (played by Bruce Willis) has a gold watch he holds dear. A flashback sequence explains where the watch came from. Who gave the watch to him? This performer has appeared in many films. A lot of his roles are as bad guys, and he has hosted "Saturday Night Live" many times. Hint


Question 7 of 10
7. Ben Stiller, Luke Wilson and Tim Robbins all make funny cameos in one film. This film tells the story of a man who is on the news. He has a strange news team with him and a love interest also. Luke Wilson, Ben Stiller and Vince Vaughn appear as rival newscasters and actually get in a crazy fight with the star's news crew. What film is this? Hint


Question 8 of 10
8. Adam Sandler's film "The Wedding Singer" was released in 1998. It was set in the 1980s. It tells the story of a wedding singer, played by Sandler, named Robbie Hart. Robbie is left at the altar. He falls for a cocktail waitress who is about to be married. Late in the film, Sandler's character is helped by a 1980s music icon on an airplane. Which eighties artist helps Robbie out? Hint


Question 9 of 10
9. The movie "Natural Born Killers" (1994) tells the story of a husband and wife, who happen to be mass murderers. It was controversial for its violence content. It features a bizarre cameo of a famous comedian. Who plays Mallory Knox's father? Some of the characters he's played in other films are Al Czervik, Montgomery 'Monty' Capuletti and Thornton Melon. Hint


Question 10 of 10
10. Steven Spielberg and John Landis are well known for directing/producing, many classic movies, but not so much for their acting expertise. Surprisingly, they both have small parts in an 1980s comedy. What is the name of this excellent film? Mr. Spielberg plays a clerk in the Cook County Assessor's office. John Landis plays a state trooper driving inside a mall. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 25 2024 : Guest 96: 10/10
May 16 2024 : Landon2logan: 7/10
May 15 2024 : Guest 209: 9/10
Apr 26 2024 : PurpleComet: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The comedy movie "Home Alone" (1990) was a worldwide box-office smash. It tells the story of a young boy, named Kevin, who is accidentally left home alone. When his family realizes this, they are on a flight to Paris. They frantically try to get home. The mother is helped out by a member of a polka band named Gus Polinski. Which Hollywood funny man is this? He also has a supporting role in "The Blues Brothers" (1980) as a cop who likes a drink called Orange Whip.

Answer: John Candy

Gus gives the mother a ride to her home. John Candy was born in 1950. He died of a heart-attack at age 43. He appeared in many classic movies, such as "Stripes" (1981), "Splash" (1984) and "Spaceballs" (1987). Orange Whip was an orange flavored soda made by Orange Whip Corporation, now defunct.
2. "Confessions of a Dangerous Mind" (2002) tells the story of game show producer and host Chuck Barris. It features an all-star cast including Julia Roberts, Drew Barrymore and George Clooney. One of the shows Barris produces is "The Dating Game". It features a male/female guest asking questions to three members of the opposite sex, who they couldn't see. In the movie, two Hollywood heart-throbs show up as contestants. Which two actors are they?

Answer: Brad Pitt and Matt Damon

In the film, Brad Pitt and Matt Damon aren't picked as winners on the game show. They lose out to a homely looking KGB spy. "Confessions of a Dangerous Mind" tells the story of Chuck Barris's life as game show man and CIA killer. The movie was based on a book by Barris. The CIA denies he ever worked for them.

Brad Pitt has starred in the movies "Fight Club" (1999), "Twelve Monkeys" (1995) and "Inglourious Basterds" (2009). Matt Damon has appeared in the movies "Good Will Hunting" (1997), "Oceans 11" (2001) and "The Bourne Supremacy" (2004).
3. "Zombieland" was released in 2009. It tells the story of a world taken over by zombies. A few survivors are left. The main characters decide to spend the night in Hollywood. They decide to drop by a celebrity's house. Which famous comedian is surprisingly home and not a zombie?

Answer: Bill Murray

In a real funny cameo scene, Bill Murray is home and dressed up to look like a zombie. He does this because zombies don't mess with other zombies. He even shows up after the credits doing a little Carl from "Caddyshack" (1980) bit. He wasn't the first choice for the role but it was never revealed who was the first choice. It was rumored to have been Tom Cruise.
4. Jay and Silent Bob (Kevin Smith and Jason Mewes) usually only appear in films directed by Kevin Smith. They do provide a funny cameo in a 2000 horror movie. In what movie does Jay call Gail Weathers Connie Chong and ask "How's Maury?"? I know, it's Connie Chung, but he says Chong, maybe to avoid legal trouble.

Answer: Scream 3 (2000)

Gail Weathers (Courteney Cox) isn't amused and makes an obscene gesture at Jay. "Scream 3" continues the story of Sidney Prescott and the 'Ghostface' killer. Jay and Silent Bob are usually in Kevin Smith's movies. Jay curses a lot and Silent Bob is, well, mostly silent. They first appeared in 1994's "Clerks".
5. "Pretty in Pink" was released in 1986. It tells the story of high school student Andie Walsh (played by Molly Ringwald). She comes from a poor family and falls for a rich boy. In the movie there is a club that they go to called CATS. Who plays the bouncer at the club? He is known for his stand-up comedy. He usually has on a leather coat and smokes cigarettes, and is known for his dirty nursery rhymes.

Answer: Andrew Dice Clay

Andrew Dice Clay's character always lets Molly Ringwald's character in the club but not her nerdy friend, Duckie. Clay's humor is often vulgar and sexist. He has appeared in some movies and released many comedy albums.
6. In 1994, "Pulp Fiction" was a amazing film. It tells inter-connected stories out of chronological order. It tells about a boxer, hired hit-man, thieves and many other characters. The boxer named Butch Coolridge (played by Bruce Willis) has a gold watch he holds dear. A flashback sequence explains where the watch came from. Who gave the watch to him? This performer has appeared in many films. A lot of his roles are as bad guys, and he has hosted "Saturday Night Live" many times.

Answer: Christopher Walken

In "Pulp Fiction", Walken plays Captain Koons. He tells a young Butch Coolidge, about being in a Vietnam prison with Butch's father. Butch's father died but gave a gold watch to Captain Koons to give to Butch. Christopher Walken has a very unique style of talking, which includes odd pauses. On "Saturday Night Live", one of his most famous sketches features a character named Bruce Dickinson, a record producer who is obsessed with cowbell.
7. Ben Stiller, Luke Wilson and Tim Robbins all make funny cameos in one film. This film tells the story of a man who is on the news. He has a strange news team with him and a love interest also. Luke Wilson, Ben Stiller and Vince Vaughn appear as rival newscasters and actually get in a crazy fight with the star's news crew. What film is this?

Answer: Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)

Ron Burgundy is played by Will Ferrell. There are tons of cameos in this film. Jack Black drop kicks Ron's dog off a bridge, after getting hit by a burrito. Tim Robbins cuts off most of Luke Wilson's arm while smoking a corn cob pipe. Christina Applegate plays Ron's love interest. All the other films include at least one newscaster in their storylines.
8. Adam Sandler's film "The Wedding Singer" was released in 1998. It was set in the 1980s. It tells the story of a wedding singer, played by Sandler, named Robbie Hart. Robbie is left at the altar. He falls for a cocktail waitress who is about to be married. Late in the film, Sandler's character is helped by a 1980s music icon on an airplane. Which eighties artist helps Robbie out?

Answer: Billy Idol

Billy Idol helps out by blocking the bad guys' path with a beverage cart. Billy Idol is known for his music, spiked hair and snarl. Some of his hits include "White Wedding", "Rebel Yell" and "Dancing With Myself".
9. The movie "Natural Born Killers" (1994) tells the story of a husband and wife, who happen to be mass murderers. It was controversial for its violence content. It features a bizarre cameo of a famous comedian. Who plays Mallory Knox's father? Some of the characters he's played in other films are Al Czervik, Montgomery 'Monty' Capuletti and Thornton Melon.

Answer: Rodney Dangerfield

Rodney plays a nasty abusive father in the film. He's known for his stand-up comedy and some great comedy films. He's appeared in "Caddyshack" (1980), "Easy Money" (1983) and "Back to School" (1985). He passed away in 2004.
10. Steven Spielberg and John Landis are well known for directing/producing, many classic movies, but not so much for their acting expertise. Surprisingly, they both have small parts in an 1980s comedy. What is the name of this excellent film? Mr. Spielberg plays a clerk in the Cook County Assessor's office. John Landis plays a state trooper driving inside a mall.

Answer: The Blues Brothers (1980)

"The Blues Brothers", tells about the adventures of Jake and Elwood Blues. The movie also features a cameo by Paul Reubens (Pee-Wee Herman) as a waiter. Steven Spielberg has directed the movies "Jaws" (1975), "Jurassic Park" (1994) and "Saving Private Ryan" (1998). John Landis has directed such movies as "The Blues Brothers" (1980), "National Lampoon's Animal House" (1978) and "Trading Places" (1983).
Source: Author madasasnake

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Entertaining to Me!:

This is a collection of my movie related quizzes. Not too difficult, enjoy.

  1. Night of the Dead Characters Average
  2. Sequel Gold Average
  3. Sequel Cesspool Average
  4. Bit Part, Bit Smart? Easier
  5. Know Your Role? (The Feminine Edition) Easier
  6. Know Your Role? (The Manly Edition) Easier
  7. Horror Mix Be the Fix! Average
  8. I Get Around Some Tough

6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us