FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Smith Kevin Quizzes, Trivia and Puzzles
Smith Kevin Quizzes, Trivia

Kevin Smith Trivia

Kevin Smith Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed S-Z

Fun Trivia
16 Kevin Smith quizzes and 189 Kevin Smith trivia questions.
1.
  An Askew View    
Collection Quiz
 14 Qns
Which of these movies did Kevin Smith direct?
Pick the movies Kevin Smith directed. He was involved in all of these in some way or another.
Average, 14 Qns, Shadowmyst2004, Sep 29 23
Average
Shadowmyst2004
Sep 29 23
127 plays
2.
  Jay and Silent Bob Movies    
Multiple Choice
 20 Qns
This is a movie about Jay and Silent Bob and the movies they've been in. There's also some random trivia about their movies in general. This should be a piece of cake for anyone who calls themselves a fan.
Average, 20 Qns, samnojo, Nov 06 16
Average
samnojo
3417 plays
3.
  View Askewniverse    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on all the movies that Jay and Silent Bob have appeared in.
Easier, 10 Qns, Toxicity42787, Jun 08 13
Easier
Toxicity42787
2220 plays
4.
  Kevin Smith Movie Quotes    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my Kevin Smith Movie Quote Quiz. Some are multiple choice, pick the movie the quote came from, and some are fill in the blank, in which you will finish or complete the quote.
Average, 10 Qns, Big_T_Foot, Oct 07 07
Average
Big_T_Foot
3061 plays
5.
  Askewniverse   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A look at the "Jersey Chronicles" by writer/director Kevin Smith. These movies are connected through various characters and events, but, with the exception of one film, are not sequels of one another.
Average, 10 Qns, sabone32, Apr 17 07
Average
sabone32
829 plays
6.
  The View Askewniverse    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz to see how much you know about Kevin Smith's films.
Average, 10 Qns, cheshirealice, Oct 18 19
Average
cheshirealice
Oct 18 19
1050 plays
7.
  View Askew Movies    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz which tests knowledge of the Kevin Smith 'Jersey Trilogy' ('Clerks', 'Mallrats', 'Chasing Amy'), as well as 'Dogma' and 'Jay and Silent Bob Strike Back.'
Average, 15 Qns, Patm, Oct 29 09
Average
Patm
2541 plays
8.
  Kevin Smith Movies Test Your Knowledge    
Multiple Choice
 10 Qns
Stuff from the first four Kevin Smith movies.
Average, 10 Qns, 4130Punk, Mar 19 04
Average
4130Punk
1127 plays
9.
  View Askew    
Multiple Choice
 10 Qns
A look at the movies directed by Kevin Smith, and produced by his company.
Average, 10 Qns, daky, Mar 07 04
Average
daky
969 plays
10.
  10 Questions: Kevin Smith Films Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
If you know Kevin Smith, you'll know the answers!
Easier, 10 Qns, minkiepie, Oct 02 15
Easier
minkiepie
321 plays
trivia question Quick Question
In "Mallrats", what is the name of the fortune teller at the dirt mall?

From Quiz "The Movies of Kevin Smith"




11.
  A Kevin Smith Tribute    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on Kevin Smith and his five movies. Good Luck!
Tough, 10 Qns, Blinkgreday, Jan 16 07
Tough
Blinkgreday
2078 plays
12.
  Multiple Choice Quiz about Kevin Smith Movies    
Multiple Choice
 10 Qns
For this quiz, you must know a lot about the Kevin Smith movies: 'Clerks', 'Mallrats', 'Chasing Amy', and 'Dogma'.
Tough, 10 Qns, mage, Aug 21 07
Tough
mage
4450 plays
13.
  15 Questions: Kevin Smith Movies Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is about the five movies in the Viewaskewniverse.
Tough, 15 Qns, angiloz, Nov 07 06
Tough
angiloz
1802 plays
14.
  Creative Credits - Kevin Smith, Modern Master    
Multiple Choice
 10 Qns
Today's master of the creative credit is Kevin Smith. Unusual things in the credits of his movies range from the ridiculous to the sublime. What's more, the movies are pretty good, too.
Tough, 10 Qns, Pookiepay, May 17 04
Tough
Pookiepay
647 plays
15.
  The Movies of Kevin Smith    
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you know about Kevin Smith? This simple quiz will test your knowledge about the movies of Kevin Smith.
Average, 10 Qns, Wyatt85, Feb 19 08
Average
Wyatt85
1356 plays
16.
  What do you know about Kevin Smith Films?    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is about anything that has to do with the Kevin Smith movies.
Average, 15 Qns, samuel1811, Jul 30 05
Average
samuel1811
2091 plays

Kevin Smith Trivia Questions

1. What movie did Kevin Smith's direct for his fourth production, not documentaries?

From Quiz
The Movies of Kevin Smith

Answer: Dogma

These are the Kevin Smith directions, including "Clerks" in 1994, "Mallrats" in 1995, "Chasing Amy" 1997, and finally "Dogma" in 1999.

2. Whose funeral did Dante and Randall crash in "Clerks"?

From Quiz The View Askewniverse

Answer: Julie Dwyer

If you remember the movie Randall knocked over Julie's coffin. Dante and Randall go to the funeral home, Bad Company's song "Shooting Star" is playing on the car radio. After we see them enter the funeral home, it cuts to the scene where we see Dante and Randall run out of there with Dante exclaiming about how dumb Randall is for knocking over Julie's coffin.

3. In "Dogma", the wardrobes for the angels were coordinated. What were the winged men sporting?

From Quiz View Askew

Answer: Hoods and Hushpuppies

Actor Alan Rickman, who played the angel Metatron severely hurt his back after supporting the heavy weight of his wings. That is why, in a later scene Rickman slides into his seat, so as to avoid bending down.

4. In "Mallrats", who plays the character of T.S.?

From Quiz Kevin Smith Films

Answer: Jeremy London

Jason Lee plays Brodie, Jason Mewes plays Jay, Michael Rooker plays Mr. Svenning.

5. "Did you tell her every time you're on tv you look ten pounds heavier?"

From Quiz Kevin Smith Movie Quotes

Answer: Mallrats

'Mallrats' was Kevin's second major release and his third movie all together. Poor T.S. This exchange between he (Jeremy London) and Brandi (Clair Forlani) was the beginning of a very bad day for him.

6. Which View Askew movie was filmed in black and white?

From Quiz View Askewniverse

Answer: Clerks

"Clerks" was filmed in black and white due to financial reasons.

7. Easy question first! What is the name of the character Kevin Smith plays in his films?

From Quiz Kevin Smith Films

Answer: Silent Bob

Despite having the fewest lines in any of the films, Silent Bob is arguably one of the most interesting characters!

8. Which Jones sister appeared in 'Clerks'?

From Quiz Kevin Smith Movies

Answer: Heather

Heather Jones appeared in 'Clerks', Tricia 'the dish' Jones appeared in 'Mallrats' (and 'J and SBSB') and Alyssa 'fingercuffs' Jones appeared in 'J and SBSB'). Caitlin Bree appeared in 'Clerks' but was of no relation to the sisters. Interesting little trivia - all four are tied together by their experiences with 'Rick Derris.'

9. According to storyline, which movie occurs first chronologically?

From Quiz View Askew Movies

Answer: Mallrats

Although 'Clerks' is first in order of movie release, the story of 'Mallrats' takes place the day before 'Clerks'. 'Mallrats' occured on Friday, while 'Clerks' occurs the following Saturday. The story of Julie Dwyer's death helps make this clear.

10. Who play Jay and Silent Bob?

From Quiz Jay and Silent Bob Movies

Answer: Jason Mewes and Kevin Smith & Kevin Smith and Jason Mewes

Jay and Silent Bob have appeared in all of Kevin Smith's movies.

11. What is the characters name in 'Clerks', who the actor or actress played a similar looking, yet different named character in each other movie?('Mallrats', 'Chasing Amy', and 'Dogma')?

From Quiz Kevin Smith Movies

Answer: Dante

Feel free to leave a message after you take the quiz.

12. Which two "Star Wars" cast members had small parts in "Jay and Silent Bob Strike Back"?

From Quiz Askewniverse

Answer: Mark Hamill and Carrie Fisher

This was the first film that Hamill (Luke Skywalker) and Fisher (Princess Leia) both appeared in since "Return of The Jedi". Their scenes, however, in "Jay and Silent Bob Strike Back" were at complete opposite ends of the film and not together. Carrie Fisher was a nun at the beginning who picks up Jay and Bob hitchhiking, and Mark Hamill was the comic book villain at the end of the film. Neither Hamill nor Fisher knew that the other was in the movie until after filming was completed.

13. What staple of Kevin Smith films got credit as "Initial Incompetent Sound Editor" in "Clerks"?

From Quiz Creative Credits - Kevin Smith, Modern Master

Answer: Scott Mosier

Scott Mosier met Kevin Smith at the Vancouver Film School. When they were making "Clerks", the two actually worked at the Quick Stop store during business hours, then filmed when the store was closed.

14. In what movie did Jay and Silent Bob spend some time in Illinois?

From Quiz The Movies of Kevin Smith

Answer: Dogma

They were looking for Shermer, Illinois which, by the way, doesn't exist.

15. How much time elapsed between the movies "Mallrats" and "Clerks"?

From Quiz The View Askewniverse

Answer: "Mallrats" takes place the day before "Clerks"

We know that "Mallrats" took place before "Clerks" because T.S. (from "Mallrats") was inadvertently the cause of Julie Dwyer's death. "An aneurysm in her brain popped and she croaked in mid backstroke". This was said by T.S.'s girlfriend, Brandi. In "Clerks", Dante and Randall go to Julie's funeral, where Randall knocks over her coffin.

16. In which breakthrough View Askew film does Ben Affleck not appear?

From Quiz View Askew

Answer: Clerks

Ben Affleck was sleeping on Kevin Smith's couch before he made it big. Now that he's big, he will be starring in View Askew's "Jersey Girl", unfortunately he insisted J-Lo would be playing opposite him. I for one will not be seeing this film.

17. "I'll bet you twenty bucks you don't get that movie."

From Quiz Kevin Smith Movie Quotes

Answer: Clerks

Dante had a bad day in this movie, just like T.S. in 'Mallrats'. He wasn't even supposed to be there that day. Set in a convienence store in Red Bank, New Jersey, it was shot entirely in black and white using a 16mm camera and $27,575.00. Randal, the video store clerk next door, said this line to a customer who was waiting for him to open the store and was unaware he was the clerk.

18. What is Chris Rock's character's name in "Jay and Silent Bob Strike Back"?

From Quiz View Askewniverse

Answer: Chaka Luther King

Chris Rock did play a character named Rufus in a View Askew film but it was "Dogma" not "Jay and Silent Bob Strike Back".

19. What is the name of the guy who works in the convenience store in 'Clerks'?

From Quiz Kevin Smith Films

Answer: Dante Hicks & Dante

The same actor also appears as Contestant Number 3, Gill Hicks, in 'Mallrats'.

20. Kevin did some rewrites for what teen movie script?

From Quiz Kevin Smith Movies

Answer: Coyote Ugly

They kept more of his set suggestions than they did of his dialogue. (WHAT WERE THEY THINKING!)

21. In 'Mallrats', what is the first name of the character that Joey Lauren Adams plays?

From Quiz Kevin Smith Movies

Answer: Gwen

Joey Lauren Adams is hot.

22. What is the chronological order for the films in the "Askewniverse" based on the common events?

From Quiz Askewniverse

Answer: Mallrats, Clerks, Chasing Amy, Dogma, Jay And Silent Bob Strike Back, Clerks II

Although "Clerks" was made first, the events in "Mallrats" are set as happening the day before. Evidence of this is the time of the death and funeral of the character Julie Dwyer. "Chasing Amy" makes reference to "Clerks" as being in the past. In "Dogma", Jay and Bob make reference to themselves in "Chasing Amy". "Jay and Silent Bob Strike Back" has repeat characters from all the previous films. "Clerks II" is clearly the last film in the series with the burning of Qwik Stop Grocery which is in all the other films.

23. In "Mallrats", what is the name of the fortune teller at the dirt mall?

From Quiz The Movies of Kevin Smith

Answer: Miss Ivannah

The actual mall that was used to film the movie was torn down, and some people are really angry about it.

24. What movie features Alanis Morissette as God?

From Quiz The View Askewniverse

Answer: Dogma

Alan Rickman portrayed Metatron, the voice of God. Linda Fiorentino was the last Messiah. This film also starred Jason Mewes as Jay, Kevin Smith as Silent Bob (they were "the Prophets") Jason Lee as Azreal, a demon; Ben Affleck and Matt Damon as Bartleby and Loki, Renagade angels; George Carlin as a Cardinal; Selma Hayek as a muse; and Chris Rock as Rufus, the 13th Apostle. This movie boils down to three things: 1) Near Apocolypse; 2) a girl re-discovering her religion and purpose for being; and 3) "the true tale(s) of the Bible."

25. The now-famous Jason Lee had his first job acting in a View Askew film. Which gem was it?

From Quiz View Askew

Answer: Mallrats

Jason Lee had never really acted before. He was a natural.

26. What was NOT a "Jaws" reference that was made in the Kevin Smith movies?

From Quiz Kevin Smith Films

Answer: The Critters of Hollywood car

In "Chasing Amy", When Banky is comparing scars at the table in the bar this is much like in "Jaws" when the people compare scars. In "Mallrats" TS and Brandi's wedding is at Universal Studios with Jaws poping out of the water. In "Clerks" Randle hums the "Jaws" theme while talking about a salsa shark.

27. Jay: "Yo, Flo! Whip me up a toasted bagel with some cream cheese! You want one?" Silent Bob: *nods head yes* Jay: "Make that two and kiss my grits! Nooch!"

From Quiz Kevin Smith Movie Quotes

Answer: Chasing Amy

Regarded by many, including Kevin, to be one of his worst works. 'Chasing Amy' was released in 1997. Jay (Jason Mewes) and Silent Bob (Kevin) had only one small scene in this movie. Almost every movie made by him since has mentioned 'Chasing Amy' in an unfavorable way.

28. About how much did it cost to make and film "Clerks"?

From Quiz A Kevin Smith Tribute

Answer: 27 thousand dollars

"Clerks" was filmed in black and white. Smith had to sell his comic book collection, which he later bought back, and cash in credit cards to pay for the film.

This is category 3089
Last Updated Apr 13 2024 5:45 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.