FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about View Askew
Quiz about View Askew

View Askew Trivia Quiz


A look at the movies directed by Kevin Smith, and produced by his company.

A multiple-choice quiz by daky. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed S-Z
  8. »
  9. Kevin Smith

Author
daky
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
108,355
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
971
- -
Question 1 of 10
1. In "Dogma", the wardrobes for the angels were coordinated. What were the winged men sporting? Hint


Question 2 of 10
2. In which breakthrough View Askew film does Ben Affleck not appear?

Answer: (One Word)
Question 3 of 10
3. The now-famous Jason Lee had his first job acting in a View Askew film. Which gem was it? Hint


Question 4 of 10
4. The first time the character Silent Bob speaks is in "Clerks". He makes a statement about women. What does he say "most of them just _____." Hint


Question 5 of 10
5. Name Kevin Smith's fellow writer and producer on several of his films. Hint


Question 6 of 10
6. 35 Broad Street, Red Bank, New Jersey, is the location of a View Askew store. What is this delightful place called? Hint


Question 7 of 10
7. How does a character who is shown both as a high school acquaintence of Dante Hicks in "Clerks" and a game show contestent in "Mallrats" meet a similar tragic end? Hint


Question 8 of 10
8. Jay's rap in "Jay and Silent Bob Strike Back" is an extended version of a song he sings to himself in "Clerks"?


Question 9 of 10
9. In which film won't you find Joey Lauren Adams? Hint


Question 10 of 10
10. Kevin Smith's writing usually involves at least some reference to "Star Wars". In which film is Star Wars seen as a racist metaphor? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 09 2024 : Guest 90: 8/10
May 20 2024 : Johnmcmanners: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In "Dogma", the wardrobes for the angels were coordinated. What were the winged men sporting?

Answer: Hoods and Hushpuppies

Actor Alan Rickman, who played the angel Metatron severely hurt his back after supporting the heavy weight of his wings. That is why, in a later scene Rickman slides into his seat, so as to avoid bending down.
2. In which breakthrough View Askew film does Ben Affleck not appear?

Answer: Clerks

Ben Affleck was sleeping on Kevin Smith's couch before he made it big. Now that he's big, he will be starring in View Askew's "Jersey Girl", unfortunately he insisted J-Lo would be playing opposite him. I for one will not be seeing this film.
3. The now-famous Jason Lee had his first job acting in a View Askew film. Which gem was it?

Answer: Mallrats

Jason Lee had never really acted before. He was a natural.
4. The first time the character Silent Bob speaks is in "Clerks". He makes a statement about women. What does he say "most of them just _____."

Answer: cheat on ya

This is after main character Dante Hicks stupidly takes for granted his caring girlfriend, and options for his high school sweetheart.
5. Name Kevin Smith's fellow writer and producer on several of his films.

Answer: Scott Mosier

6. 35 Broad Street, Red Bank, New Jersey, is the location of a View Askew store. What is this delightful place called?

Answer: Jay and Silent Bob's Secret Stash

Go there to see Mooby the golden calf, The Buddy Christ, amongst other goodies from the films, as well as Jack's Music Shop, and other locations where parts of View Askew films were shot.
7. How does a character who is shown both as a high school acquaintence of Dante Hicks in "Clerks" and a game show contestent in "Mallrats" meet a similar tragic end?

Answer: They both die in a swimming pool.

In "Clerks", the poor deceased girl's casket is knocked over by Randall, and the main characters are forced to flee the wake.
8. Jay's rap in "Jay and Silent Bob Strike Back" is an extended version of a song he sings to himself in "Clerks"?

Answer: True

Jay breaks into musical numbers througout his View Askew career. In the special edition DVD of "Dogma", he and Silent Bob do an homage to Fat Albert.
9. In which film won't you find Joey Lauren Adams?

Answer: Dogma

She was supposed to play Linda Florentino's role in "Dogma", but her breakup with Kevin Smith made things difficult.
10. Kevin Smith's writing usually involves at least some reference to "Star Wars". In which film is Star Wars seen as a racist metaphor?

Answer: Chasing Amy

In this wonderful scene, "Star Wars" is described as a fleet of men in white, led by a black man, whose mask is removed by "kracker farmboy Luke Skywalker," revealing a skinny old white man; this says to the character that black people want to be white. To which the character Banky responds "But isn't that true?" causing a small riot.
Source: Author daky

This quiz was reviewed by FunTrivia editor robmeister before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Kevin Smith Films Easier
2. Kevin Smith Movies Tough
3. A Kevin Smith Tribute Tough
4. Kevin Smith Films Average
5. View Askewniverse Easier
6. Kevin Smith Movies Tough
7. Kevin Smith Movie Quotes Average
8. An Askew View Average
9. Jay and Silent Bob Movies Average
10. Askewniverse Average
11. View Askew Movies Average
12. The Movies of Kevin Smith Average

6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us