FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about View Askew Movies
Quiz about View Askew Movies

View Askew Movies Trivia Quiz


This is a quiz which tests knowledge of the Kevin Smith 'Jersey Trilogy' ('Clerks', 'Mallrats', 'Chasing Amy'), as well as 'Dogma' and 'Jay and Silent Bob Strike Back.'

A multiple-choice quiz by Patm. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed S-Z
  8. »
  9. Kevin Smith

Author
Patm
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
69,828
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
2541
- -
Question 1 of 15
1. According to storyline, which movie occurs first chronologically? Hint


Question 2 of 15
2. Of the following, who has appeared in the most View Askew pictures? Hint


Question 3 of 15
3. Which View Askew character is sometimes referred to as the Fanboy? Hint


Question 4 of 15
4. In 'Chasing Amy', Holden discovers Alyssa Jones had a nickname in high school. What was her nickname?

Answer: (Two Words)
Question 5 of 15
5. Which of the following is not one of the 'Jones' sisters found in the View Askew movies? Hint


Question 6 of 15
6. Who played Cardinal Glick in 'Dogma'?

Answer: (first and last name or just last name)
Question 7 of 15
7. In 'Dogma', which character was once the Angel of Death? Hint


Question 8 of 15
8. In 'Clerks', Dante reads in a newspaper that his ex-girlfiend, Caitlan Bree, is engaged. The newspaper mentions that the man she will marry is a(n)? Hint


Question 9 of 15
9. What did angry customers call Dante in 'Clerks'? Hint


Question 10 of 15
10. What is the name of the feared security guard from 'Mallrats'?

Answer: (Jay says he's faster than Walt Flanagan's dog)
Question 11 of 15
11. In 'Chasing Amy', what does an angry fan call Banky during an autograph session?

Answer: (Chris Rock calls him the same thing in 'Jay and Silent Bob Strike Back')
Question 12 of 15
12. In 'Jay and Silent Bob Strike Back', who informs Jay and Silent Bob that a movie is being made based on Bluntman and Chronic, the comic book characters based on Jay and Silent Bob? Hint


Question 13 of 15
13. In 'Clerks', what movie is cinematographer David Klein happy to see in stock at the RST video store? Hint


Question 14 of 15
14. What character from 'Clerks' and 'Mallrats' was played by two different people (Hint: it's not a scooner, it's a sailboat.)? Hint


Question 15 of 15
15. What is the name of the song that Silent Bob's cousin, Olaf (The Russian Metal Head), sings in 'Clerks'?

Answer: (1 word - ...your love for me is like a truck...)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. According to storyline, which movie occurs first chronologically?

Answer: Mallrats

Although 'Clerks' is first in order of movie release, the story of 'Mallrats' takes place the day before 'Clerks'. 'Mallrats' occured on Friday, while 'Clerks' occurs the following Saturday. The story of Julie Dwyer's death helps make this clear.
2. Of the following, who has appeared in the most View Askew pictures?

Answer: Brian O'Halloran

Brian O'Halloran starred as Dante Hicks in 'Clerks' and has appeared in each View Askew picture since, usually playing a relative of Dante such as Gil Hicks or Grant Hicks.
3. Which View Askew character is sometimes referred to as the Fanboy?

Answer: Walt Grover

One of the most amusing charecters in the world of View Askew is Walt 'The Fanboy' Grover. Always with his fellow comic buddy, Steve-Dave.
4. In 'Chasing Amy', Holden discovers Alyssa Jones had a nickname in high school. What was her nickname?

Answer: Finger Cuffs

She obtained the nickname due to some 'extracurricular' activities she was involved with. I'll let you use your imagination if you are unfamiliar with the film.
5. Which of the following is not one of the 'Jones' sisters found in the View Askew movies?

Answer: Liz Jones

The first time we see any of the sisters together is in 'Jay and Silent Bob Strike Back.' Trish and Alyssa are walking out of the premiere of 'Bluntman and Chronic'.
6. Who played Cardinal Glick in 'Dogma'?

Answer: George Carlin

George Carlin's manager thought the part did not have enough lines for Carlin to do the movie. Kevin Smith slipped George a script while the two were guests on 'Late Night with Conan O'Brien' and Carlin agreed to do the movie.
7. In 'Dogma', which character was once the Angel of Death?

Answer: Loki

The Angel of Death was Loki, as played by Matt Damon. This was the first major role Matt Damon had in a View Askew movie.
8. In 'Clerks', Dante reads in a newspaper that his ex-girlfiend, Caitlan Bree, is engaged. The newspaper mentions that the man she will marry is a(n)?

Answer: Asian design major

Dante is shocked when he reads she is engaged to an 'Asian design major.'
9. What did angry customers call Dante in 'Clerks'?

Answer: Cancer Merchant

A representive for Chewlie's Gum refers to Dante as 'Cancer Merchant.' Fellow customers soon join in and throw cigarettes at him.
10. What is the name of the feared security guard from 'Mallrats'?

Answer: La Fours

La Fours was the biggest obstacle in Jay and Silent Bob's plan to destroy the game show set.
11. In 'Chasing Amy', what does an angry fan call Banky during an autograph session?

Answer: Tracer

The angry fan, played by producer Scott Mosier, convinces Casey Affleck's character that he shouldn't get Banky's autograph, since he's only a tracer.
12. In 'Jay and Silent Bob Strike Back', who informs Jay and Silent Bob that a movie is being made based on Bluntman and Chronic, the comic book characters based on Jay and Silent Bob?

Answer: Brodie Bruce

This would be Brodie Bruce. In this movie, he owns 'Brodie's Secret Stash.' This scene was filmed in Kevin Smith's actual comic book store 'Jay and Silent Bob's Secret Stash.'
13. In 'Clerks', what movie is cinematographer David Klein happy to see in stock at the RST video store?

Answer: Navy Seals

Ooooh, 'NAVY SEALS'! A second 'Navy Seals' joke was written into the script, but did not appear in the final version of the film.
14. What character from 'Clerks' and 'Mallrats' was played by two different people (Hint: it's not a scooner, it's a sailboat.)?

Answer: Willam Black

Scott Mosier played Willam Black (Snowball) in 'Clerks'. Ethan Suplee put a new, entertaining spin on the character in 'Mallrats.'
15. What is the name of the song that Silent Bob's cousin, Olaf (The Russian Metal Head), sings in 'Clerks'?

Answer: Berzerker

The lyrics to the song 'Berserker' are hard to understand due to the foreign accent, but are very funny.
Source: Author Patm

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us