FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Creative Credits  Kevin Smith Modern Master
Quiz about Creative Credits  Kevin Smith Modern Master

Creative Credits - Kevin Smith, Modern Master Quiz


Today's master of the creative credit is Kevin Smith. Unusual things in the credits of his movies range from the ridiculous to the sublime. What's more, the movies are pretty good, too.

A multiple-choice quiz by Pookiepay. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed S-Z
  8. »
  9. Kevin Smith

Author
Pookiepay
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
169,735
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
647
- -
Question 1 of 10
1. In each of his films, Kevin Smith mentions his parents for different things. Which of the following is NOT something he says? Hint


Question 2 of 10
2. What staple of Kevin Smith films got credit as "Initial Incompetent Sound Editor" in "Clerks"? Hint


Question 3 of 10
3. In "Jay and Silent Bob Strike Back", two friends of Kevin's, who also appeared in "Dogma", appear as themselves. Kevin thanks them with the lines "Once more into the breach, dear friend," and "who didn't charge nearly as much as the breach guy." What are their last names?

Answer: (two last names, separated by the word and)
Question 4 of 10
4. In which of the following films did Kevin NOT thank God? Hint


Question 5 of 10
5. In "Clerks", one credit went to "Whoever grabbed the pole." This was the listing for what? Hint


Question 6 of 10
6. In the credits for every Kevin Smith film but one is the announcement (or perhaps warning), "Jay and Silent Bob will return in ___________,". Which film did not have that statement? Hint


Question 7 of 10
7. Near the end of the credits for "Jay and Silent Bob Strike Back", there's a website provided to give input on the question, "How's our driving?" The website is the site for Kevin Smith's production company. Name the company.

Answer: (two words that rhyme)
Question 8 of 10
8. Who did Kevin thank, among many, for "disparate spiritual and satirical influences" over the course of his life that influenced the movie "Dogma"? Hint


Question 9 of 10
9. In which film does Malcom Ingram receive credit as "Mewes Wrangler"? Hint


Question 10 of 10
10. In "Clerks", Kevin thanks a certain Hollywood producer for "an unforgettable order of potato skins." Who? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In each of his films, Kevin Smith mentions his parents for different things. Which of the following is NOT something he says?

Answer: Send money so I can make something artsy and not have to show a profit

Other comments have included "Who raised me Catholic, more or less" (Dogma) and "The best parents a guy ever had" (Jay and Silent Bob Strike Back).
2. What staple of Kevin Smith films got credit as "Initial Incompetent Sound Editor" in "Clerks"?

Answer: Scott Mosier

Scott Mosier met Kevin Smith at the Vancouver Film School. When they were making "Clerks", the two actually worked at the Quick Stop store during business hours, then filmed when the store was closed.
3. In "Jay and Silent Bob Strike Back", two friends of Kevin's, who also appeared in "Dogma", appear as themselves. Kevin thanks them with the lines "Once more into the breach, dear friend," and "who didn't charge nearly as much as the breach guy." What are their last names?

Answer: Affleck and Damon

Ben Affleck got third billing in "Jay and Silent Bob" while Matt Damon got no credit at all. Affleck was "the breach guy" and Matty "didn't charge nearly as much."
4. In which of the following films did Kevin NOT thank God?

Answer: Mallrats

"Mallrats" was filmed at Eden Prairie Center, in the great state of Minnesota. Shannon Doherty's character is seen wearing three different outfits while shopping. There was a clause in her contract that allowed her to keep everything she wore in the film, so she suggested that the character put on everything she bought during the shopping spree.
5. In "Clerks", one credit went to "Whoever grabbed the pole." This was the listing for what?

Answer: Boom

The $27,000 paid for rights to the soundtrack was more than the $26,800 comprising the entire cost of production for the film. "Clerks" was the first Hollywood movie to hold this distinction.
6. In the credits for every Kevin Smith film but one is the announcement (or perhaps warning), "Jay and Silent Bob will return in ___________,". Which film did not have that statement?

Answer: Jay and Silent Bob Strike Back

Instead, it says, "Jay and Silent Bob have left the building."
7. Near the end of the credits for "Jay and Silent Bob Strike Back", there's a website provided to give input on the question, "How's our driving?" The website is the site for Kevin Smith's production company. Name the company.

Answer: View Askew

www.viewaskew.com contains tons of information about past, present and future projects from the 'View Askewniverse'.
8. Who did Kevin thank, among many, for "disparate spiritual and satirical influences" over the course of his life that influenced the movie "Dogma"?

Answer: George Carlin

Others he thanked were "Saint Mathew, Saint Mark, Saint Luke, Saint John, Sam Kinison, Elaine Pagels, John Milton, Cervantes, Martin Scorsese, Alan Moore, Thomas Moore, Spike Lee, Douglas Adams, Robert Bolt, Quentin Tarantino, Nikos Kazantzakis, Dennis Arcand, Neil Gaiman, Grant Morrison, Matt Wagner, and Howard, Robin, Jackie, Fred, Gary, and everyone at the Howard Stern Show and Sister Theresa from 8th grade."
9. In which film does Malcom Ingram receive credit as "Mewes Wrangler"?

Answer: Jay and Silent Bob Strike Back

One can only imagine the difficulties involved in handling Jason Mewes during the filming of a movie.
10. In "Clerks", Kevin thanks a certain Hollywood producer for "an unforgettable order of potato skins." Who?

Answer: Harvey Weinstein

Harvey Weinstein has produced or co-produced more than 140 films, starting with "The Burning" in 1981.
Source: Author Pookiepay

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Kevin Smith Films Easier
2. Kevin Smith Movies Tough
3. A Kevin Smith Tribute Tough
4. Kevin Smith Films Average
5. View Askewniverse Easier
6. Kevin Smith Movies Tough
7. Kevin Smith Movie Quotes Average
8. An Askew View Average
9. View Askew Average
10. Jay and Silent Bob Movies Average
11. Askewniverse Average
12. View Askew Movies Average

5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us